BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Re: BIHnet ADSL - oficijalni thread [Super Bitchin' Mode]

Jarane ne dopusta mi mijenjanje SSIDa. Uvijek se vrati na default. Ostalo mogu mijenjat.

2. russ-co

russ-co Komšija

U tom slucaju treca kasika kaze da se mora obaviti par telefonskih poziva da se to rijesi mjenjanjem parice a deveta kasika kaze da se u slucaju perzistiranja problema i nakont otkazuje ugovor 15.02. i sve vraca na staro :)

Valjda bi do sada vec stekalo, sta ja znam, ne pravim reklamu BHT ali ovo je zaista isplativa investicija ako sve radi kako valja.

3. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Bez namjere da reklamiram podnio sam zahtjev jutros za NET paket. Ovih trenutnih 8 Gb ne stigne ni do pola mjeseca kako treba. Malisa se navadio na internet, gleda crtane :)
    PA cemo da vidimo kako ce da bude, sa tom moja-tvoja-njihova TV. Sa ADSL nisam imao problema osim sto sam redovno prelazio limit :(

4. Alibegovic

Dakle, ovo ne mogu promijenit nema sanse.

Imal ko kakav prijedlog?

5. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

kad promjenis SSID, kliknes na submit, i onda na SAVE u desnom gornjem cosku, i to ce rebootovati uredjaj, i SSID bi trebao da bude taj koji si ukucao... channel fixiraj npr. na 6-ti.

6. zdici

zdici Aktivista

da channel nastimaj recimo 2 ili 4 ili 6..

ako ne mogne kako ti je kolins kazao..onda ga resetuj na tvornicke vrijednosti !

uzmes jednu spajalicu i sa strane je gurnes i drzis 15 sekundi da se resetuje router na tvornicke postavke !

7. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Ne bi trebao imati problema. Evo skoro godinu dana imam mojutv, na pocetku usluge nekad znalo zatrzati, sve zavisi od linije :)

8. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

prije svega izvinite ako je već bilo sljedeće pitanje. prijatelj ima moju tv i taj 1mb flat. router mu je tplink bijeli. ima 2 računara. da bi se na laptopu spoji preko wirelessa mora prekinuti konekciju na desktop pc-u. kako konfigurisati router i mrežu da može istovremeno i preko wirelessa da se kači i na desktop računaru?

9. Alibegovic

Zbog čega se ovi kanali biraju?

Imal još kakva opcija da trebam naštelit?

Uspio sam promijenit SSID, ali samo preko kabla.

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

kanal ti je zapravo podfrekvencija 2,4GHz. razlika u MHz-ima izmedju dva kanala je 5MHz. ovako to nekako dodje:

Code:
    1 	2.412 GHz
    2 	2.417 GHz
    3 	2.422 GHz
    4 	2.427 GHz
    5 	2.432 GHz
    6 	2.437 GHz
    7 	2.442 GHz
    8 	2.447 GHz
    9 	2.452 GHz
    10 	2.457 GHz
    11 	2.462 GHz
    12 	2.467 GHz
    13 	2.472 GHz
    14 	2.484 GHz 

znaci, samo se 1, 6, 11 i 14. kanal ne preklapaju, a kanali su upravo tu, da uredjaji ne bi radili na istoj frekvenciji kako ne bi dolazilo do interferencije (citaj smetnji)....

11. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Cekaj, preko jednog routera hoce sa dva razlicita kompjutera da se kaci na dvije razlicite konekcije?

12. forzamilan

pa bilo mu je jedino bitno da ima autonomiju i da ne zavisi jedan pc od drugog (da bude upaljen itd). kako god nešto je on sam prčkao i jučer mi kaže uspio sam to naštimati, pitam ga pa kako kaže vjeruj nemam pojma :smt005

13. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Pa sta je on htio pppoe konekciju ? Ne znam sto mu to nisu sami oni nastimali, ali uglavnom nek ocekuje uskoro nestanak slike na STB-u. Na TP-LINK-u DHCP treba biti iskljucen, i sve adrese na racunarima rucno dodijeljenje. To je jedini problem, zavisi kako kome, jer on dodjeljuje vanjsku adresu i STB-u, te tako nestane slike. Pa eto, ako te pita sto mu je nestalo slike, reci mu nek iskljuci DHCP i rucno dodijeli adrese na racunaru :)

14. forzamilan

mislim da i ne gleda moju tv a pitat ću ga za detalje kako je to odradio da se ne blamiram :D

15. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Ako mu se cefne pa ne bude bilo slike, da zna sta je. Ono sve ucita, i na zadnjem koraku ne moze dobiti kanale, pa et nek zna. U principu je lagano forwardovanje portova na tp-linku, mada se i ja znam zeznuti kada ne stimam dugo vremena :)

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Sve mi je jasno samo ne kontam cemu pppoe na flat netu,ruter u route mod,wireless enable,postavis zastitu i kraj price.Tako sam bar ja sebi nasimao na pireliju i jos jedan TPLink AP ukljucen u pirelija koji preko vanjske antene salje signal bratu i sve radi ko sat od kako je prvi put nastimano.

17. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Da se hocu sam konektovati napravio bih to sebi kao bridged. Svi portovi popunjeni, adrese rucno dodijeljene i radi sve bez problema. Znam sta hoces da kazes, ali od opcija imam dynamic i static ip address, pppoe, i bridge mode. Logicno je da cu izabrati pppoe, a drugo je sto kod drugih nazivaju routed mode, kod ovih ovako ili onako. Enkapsulaciju mogu birati izmedju cetiri tipa, ali to je nebitno :)

18. AdoSA

AdoSA Komšija

Probaj to nastimati na Billionu :D hehehe. Ja digao ruke nakon par dana uzasa.

19. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Billion je prica za sebe, cak ni bihnet ne pruza podrsku za isti :mrgreen:

20. zalizani

zalizani Aktivista

Vidim u losem kontekstu se spominje Billion. Koristim ga od pocetka i zargonski receno ... ... ... ... ... ... tanak je pravo.
    Dva stb-a se gube preko njega. Uglavnom problem do problema. Cesto se desava da i telefon ne radi.
    Koristim alternativno rjesenje - ugasi, upali. Koje na moju srecu fantasticno otklanja smetnje.
    Cekam pon. da od BHTelec. trazim bolje rjesenje. Zato vas pitam, naravno one upucene, koji modem da trazim.
    Napominjem, linija je fantasticna. :)