BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. nuclear.dwg

nuclear.dwg Novi član

Usluge sa dodatnom vrijednošću(mcommerce,brojevi sa podebnim tarifama 091) se naplaćuju dodatno i nisu uračunate u bilo koji pretplatnički paket.Što se tiče prenošenja neutrošenog iznosa,na svakom računu dobiješ obavjest koliko si prenio.

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

*ebati ga onda, neka mene na Ultri...

3. NAILS

NAILS Moderator

Ne kontam sta je sada problem ? Koliko vidim tebi treba preplatnicki paket koji ces rjetko koristiti i prebacivati ne-potroseni kredit.. sto i mozes.

4. nuclear.dwg

nuclear.dwg Novi član

Ako u januaru potrošiš 4KM a preostalih 6KM pošalješ nekome kao dopunu platit ćeš 10KM pretplate i 6KM dodatne vrijednosti za mcommerce.I sam sam napravio istu grešku dok nisam pročitao sitna slova.Znači,dodatne vrijednosti nisu uračunate u pretplatu i dodaju se istoj.Šta je uračunato u 10KM paketa mstudent10 pise na linku: http://www.bhtelecom.ba/mstudent10.html

5. selvin

selvin Moderator

Sto i ne mozes.

6. NAILS

NAILS Moderator

Imam isti paket i prebacujem kredit tako da.. .

7. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Ako imaš 15KM paket, a potrošio si 10, a 5 hoćeš da prebaciš nekome, e pa neće moći ove noći.
    Ako kojim slučajem prebaciš tih 5KM nekome na kredit,

platit ćeš na kraju mjeseca 20KM.

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Od ukljucenih 10 KM prebacujes ?

9. NAILS

NAILS Moderator

Sto se tice ovih dodatnih placanja.. nisam siguran i nemam racun da provjerim da li mi je dodatno naplaceno.

Sto se tice potrosnje i prebacivanja. Uvid kao na ultri nemas (koliko ti je ostalo) vec koliko si potrosi. Posaljes poruku na 1101 i posalju ti stanje. znaci mozes potrositi koliko hoces osim sto prvi ili drugi mjesec ne mozes nikome slati kredi (zbog sigurnosnih razloga).

Nakon toga kredit saljes normalno.

Znaci nisi ogranicen i ako je paket od 10KM. Ako potrosis manje, placas 10KM a ako potrosis vise placas 10 + prekoracenje.

Ovo sto govore da se placa dodatno to sto nekome prebacis, nisam siguran jer do sada nisam imao racun ispod ili tacno 10KM tak oda ti ne mogu kazati o kak oracunaju ali znam da recimo.. posaljem nekome 2KM i dodje mi poslije u izvjestaju da sam dodatno potrosio 1.80kf bez PDV-a (znaci tih 2KM) ali ..koliko se sjecam, da mi racun bude onoliko koliko mi je u izvjestaju doslo ( znaci ako mi je u izvjestaju, prije nego sto nastupi nuliranje, kazalo da sam potrosio 24KM + PDV, onda mislim da toliki racun i dodje).

Ali ne mogu garantovati jer mi na racun dolazi i rata telefona koji sam uzeo pa se sada ne sjecam detaljno koliki mi je bio racun i koliko sam potrosio u SMS izvjestaju.

Ja sam prebacivao nesto kredita i prosli mesec (dvanaesti) a imama poruku koliko sam potrosio kredita (primljena 30.12 20010.) ..ako racun bude isti ka oi poruka (moram samo dodati pdv) onda nema dodatnog naplacivanja za poslati kredit.

Nadam se da si skontao.

10. selvin

selvin Moderator

Joj Nails al' ga i ti zakomplikova :D

XTRage, a sta mislis da ces dobit pretplatom ako ne trosis ni 10KM mjesecno?

11. Alibegovic

NAILS što ga i ti zada :)

Nego idući mjesec potroši manje od onoga iznosa kolika ti je pretplata
    a pošalji kredita 2-3 KM pa ćeš vidjet hoće li ti to dodatno naplatit.

Naravno da hoće. Kao i svaki poziv na humanitarni telefon, bingo sranje itd...

12. NAILS

NAILS Moderator

Pa naplati ti tako sto ti uracuna poslati iznos kao da si pricao ili bio na netu. Ako si potrosio 6KM i posaljes dvije KM, provjeri poruku i biti ce oko 8KM. Ne vjerujem da mi dva puta uracuna jedno te isto.

A koliko se sjecam, platim onoliko koliko dodje u SMS izvjestaju. Jedino to mogu da vidim na racunu za 12 mjesec.. za nekih 15 dana.

13. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma naplacuje se dodatno, nemoj djaba uzimat.

14. selvin

selvin Moderator

Pa nece ti dva puta uracunat, ali ovih 10KM je pretplata. Ne zove se dzaba tako :D Mozes, a i ne moras potrosit ono sto ti pretplata ukljucuje.
    Ako mCommerce usluga ne ulazi u tih 10KM, onda ce naravno dodatno naplatit. Tako da ce ti doci racun u tom tvom slucaju 12KM. Barem tako pise na njihovoj stranici:

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da se ne zajebavam sa dopunama, ovako mi istekne datum i onda ganjam dopunu u gluho doba iako imam na racunu, svugdje dopuna vrijedi godinu dana ili vise a kod nas sipak :roll:
    Ali posto se mCommerce naplacuje dodatno onda mi se ne isplati...

16. selvin

selvin Moderator

Pa 10KM dopuna je 75 dana. Lakse ti je svaka 2.5 mjeseca kupit dopunu kad prodjes pored trafike, nego svaki mjesec otic platit racun :D

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma ostaviti racune ukucanima da placaju :mrgreen:
    Ostajem na ovom "cudu" anyway.

Za 5 eura u Austriji imam ukljucenih 250 minuta na sve mobilne i fiksne mreze u drzavi, plus 1100 (da, hiljadu i sto) SMS-ova u cijelu Evropu (ukljucujuci BiH), jos mi skoro i 1GB interneta mjesecno dadose besplatno za narednih 9 mjeseci.
    Telekomovih 10 KM = 35 minuta :lol:

18. JaLa

JaLa Komšija

ma ne vrijedi pricati o telekomu :)

Cekati dok neki drugi provajder dodje, ako ikada...

19. Alibegovic

Neće biti račun 8KM, nego 12KM, ako ti je pretplata 10KM.

Đe ti živiš. :roll:

Znam ba, šaljem svaki mjesec kredit i naplate mi dodatno, mada nisam spucao ni osnovni kapital. Lopovi su to.

20. NAILS

NAILS Moderator

Biti ce u SMS izvjestaju a ne na racunu.