BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa spustanje cijena je jedina logicna stvar, ali budemo vidjeli.
    Mislim da se oni boje problema koji ce nastati, nije to samo granica propusnosti.
    Ne odriče se BHT tako lako para.

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa u Telemachu nude duplo veci badwidth nego BHtelecom za iste novce. A ispade i da imaju bolju infrastrukturu od telecoma.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

treba poceti slati mailove na njihovu adresu sa upitima kada ce veca brzina ili nize cijene,tek tada oni pocnu razmisljati o nekim poboljsanjima

to sto mi ubacuju neke glupe kanale na moja tv nije ni vrijedno spomena,placam im mjesecno 65 KM,treba mi brzi net od pisljiva 2 Mbps

4. Bio_Sam_Zmijanac

Pa zar nemaju, sva ta infrastruktura je poslije rata,
    BHTelecom je naslijedio 90% infrastrukture od prethnodne drzave.
    Moje komsije su za uvodjenje telefona prije 35 godina prodavali krave, i dizali kredite.
    Plus si morao da za njih otkopas rucno neku dionicu.
    Telecom je to sve naslijedio i koristi iste te parice i danas, plus sada kao na nekom patriotizmu zeli da zaradjuje.
    Neka mi dovedu u kucu optiku i onda mozemo pricati o nekim realnim stvarima.

5. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

o tome sam ja Tale davno pricao, tj. o silnim parama koje su se nasim roditeljima, i njihovim roditeljima odbijale za izgradnju te iste infrastrukture kojom se bhtelecom danas ponosi, i preko koje nam prodaje najskuplje usluge u evropi. ista cijena ADSL-a je onome ko je prodao kravu da ima paricu do kuce, i onom ko je platio prikljucak 1KM prije mjesec dana....

6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Pokusajte se drzati teme

7. Bio_Sam_Zmijanac

Baš se pitam hoće li biti kakvih povećanja brzina kod BHT-a.

8. ssnjesko

ssnjesko Novi član

Imam nekih problema sa adsl konekcijom pa bih pitao da li iko sem mene ima iste probleme i ako ima da li ih je rijesio i kako.

Cesto mi pukne konekcija kada malo opteretim konekciju (download ili skype) i poslije toga joj treba i sat vrmena da se uspostavi ponovo (adsl lampica na modemu blinka ali nikako da ostane upaljena, tek nakon sat se uspostavi veza i lampica ostane upaljena). Prijavljivao sam taj kvar najmanje 20 puta i jednom su dolazili i nisu uspjeli otkloniti kvar kao nije im jasno sta je uzrok toga. Ja imam taj problem svako malo kada veza pukne, a da ugasim pa upalim modem ne smijem ni pomisliti jer me iduci sat nema nigdje.
    Zanima me da li iko ima isti problem, jer vec pocinjem smatrati da me odredjena gospoda pocinje vuci za nos, jer im se moze.
    I ozbiljno pocinjem razmatrati neku alternativu u obliku kablovskog interneta.

9. Mujka

Mujka Komšija

nazovi support sluzbu
    iznenadit ces se kako ce brzo doc i rijesit problem ako je do njih

10. ssnjesko

ssnjesko Novi član

Mora da radis u telekomu, vec sam napisao da sam ih zvao berzbroj puta.

11. Aladdin

Aladdin Aktivista

Koliko telefonskih aparata imaš u kući, te, ako ih imaš više, imaš li prije svakog postavljen splitter iliti razdjelnik? Također, provjeri ispravnost splittera. Dalje, može biti do telefonske instalacije u kući ili stanu (provjeri čvorove, to se može dešavati ako isti korodiraju ili šta već).

U konačnici, može biti da je do same parice (loša parica, veća udaljenost od DSLAM-a, niske vrijednosti SNR-a - ovo u modemu možeš provjeriti).

Šta god da je u pitanju, ako ne barataš time morat ćeš zvati Helpdesk (znam, rekao si da si ih već zvao ali ti jedino oni i mogu pomoći u nekim situacijama). Naravno, ako je do same parice ti tu ne možeš apsolutno ništa uradit.

12. sumeir

sumeir Komšija

Valjda će "imperija" uzvratiti udarac. :)

13. ssnjesko

ssnjesko Novi član

Danas su me sami nazvali, valjda vidjeli bezbroj zalbi i dosli zamjenili mi modem. Rijesili problem iz drugog puta. Vec su dolazili i stavljali drugi modem i kao nije bilo to to pa mi vratili stari.

Napokon su mi rijesili problem, da ne ureknem.

14. Mujka

Mujka Komšija

vidis da sam bio upravu :smt005

15. _amar

_amar Aktivista

Ovo opet mijenjali šifru na modemu? Dns promijeno sifru od neta, kad imam sta i vidit, nema šanse pristupiti modemu. Bezveze izgubio 2h vremena dok sam nadoso sto modem nece da se nakaci na net :/

16. dmr

dmr Veteran foruma

pa sto nisi promijenio i sifru modema?

17. _amar

_amar Aktivista

Nisam nikako uspio ući u modem, ni čačkalica ne pomaže :(

18. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

trebas drzati cackalicom taj dugmic pritisnut bar 20-30sec. po lampicama na modemu ces primjetiti kad se resetovao

19. _amar

_amar Aktivista

Znam resetovat modem, nisam jednom radio, al čudno što nakon reseta ostanu sve iste postavke.

20. selvin

selvin Moderator

Pa postoji valjda "obični"/"soft" reset i hard reset. Jesi siguran da si hard reset?