BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Koji je modem , btw prva tura tableta haman stigla

2. zdici

zdici Aktivista

mogu li se gledati HD kanali tko ima MojuTV ? ja podnio zahtjev ugovor na 24 mjeseca za 2 STB uređaja koja cu iznajmit i paket Moja Tv Full+ koji nudi TV+telefon+xdsl Internet. Koliko cu placati to sve mjesecno..s tim da imam i ovaj drugi STB uređaj ?? i ima li sanse da mi drugi STB uređaj radi samo preko LAN veze je li moze tako ?? ili mora imati i telefonski kabl. Trenutno koristim telefon od BH telecom i ADSL Internet

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Full+ ti je 45km + 4km iznajmljivanje drugog stb-a. HD kanale posebno plaćaš jednokratno 4km, ali mislim da ti hd kanali na 2 stb-a mogu raditi samo ako si <500m od dslam/msan uređaja ili ako si na optici.

Mislim da je stigao Sony Z2 tablet, mislim da je i neki jeftiniji došao, sutra ću vidjeti koji tačno model

4. zdici

zdici Aktivista

kod mene su ove nove parice sa kutijama..glavni ormar na koji smo povezani od BH telecom udaljen je od mene 500-600 metara. Kolins bi mi mogao najbolje dati savjet ako cita ovu poruku je li zadovoljan sa uslugom u Zavidovicima ili se ipak vratio na KTV Zavidovici :D Ako bi zelio kupiti taj drugi STB uređaj koliko se tada plati ?

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

i kod mene opala brzina ,skoro upola
    6 Mbps

6. AhmeT

AhmeT Overclocker

Posto je novi TV tu, a trenutno imam telefon i obicni ADSL, kontam da ne bi bilo lose da uvedem i ja ovo. Nije da gledam puno TV, ali na ovim nasim kanalima je uzasna slika, a ionako mi dolazi 20km za ADSL, i 25+ za telefon, tako da ovaj Full + paket izgleda jako primamljivo.

Pa me samo kratko zanima, kakva je sad situacija u usporedbi na pocetku, da li ima puno cekanja prilikom promjene kanala, desavaju li se kakve cudne stvari i to i generalno, da li je sad usluga na boljem nivou nego na pocetku? Prije se tu u komsiluku dosta raje zalilo, a sad nisam bas imao puno dodira sa ovim pa ne znam kakva je situacija.

Da li se i dalje ugovor o minimalnom trajanju mora potpisati, 2 godine ili?

7. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Što se tiče čekanja na promjenu kanala, to ti ponajviše zavisi od STB-a koji dobiješ, pa onda od DSLAM-a i udaljenosti, te nekih ostalih faktora (http://en.wikipedia.org/wiki/Zap_time). Kod mene je Motorolin STB, DSLAM udaljen neki kilometar i mislim da je najviše čekanje do neke dvije sekunde nakon prebacivanja, s tim što se na zvuk najviše čeka :)

Hoće li i ovaj Sony tablet moći da se uzme za marku? :p

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

kod mene je ista oprema od pocetka,tako da se to cekanje nije mijenjalo,mada kod mene i nije nesto previse dugo,mozda 1 sekunda
    a generalno,mislim da se nije puno popravilo nista,i sada zna cesto stekati,sjeckati i tako
    osim ubacivanja novih kanala,ja ne vidim neki napredak moja tv-a

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

zte zxv10 w300

10. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Kojih? :)

11. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Kakvi su uslovi za apliciranje za te tablete? :D

12. selvin

selvin Moderator

Stela :D Ima li gdje na site-u to? Mrsko mi sad googlat na mob.

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

14. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Glavni faktor je udaljenost od tvog izvoda do pristupnog uređaja i stanje linije. Ako parica nema oscilacija (idealno podzemni kablovi), kraća je od 1200m možeš dobiti full+ bez problema.
    Ko ima stabilan netflat 10/15 u 99% slučajeva može imati full+ bez ikakvih problema.

Imaš varijantu da ne uzimaš 070 numeraciju tj da zadržiš staru u sklopu full paketa.
    Paket možeš uzeti na rok manji od 2 godine ali onda plaćaš rentanje opreme ili vršiš kupovinu iste (u telecomu). Rentanje dodatnog stba ti je 4km ili 300km jednokratno.

15. zdici

zdici Aktivista

Vidim da za STB1 i STB2 treba LAN veza..a kod mene lokalna mreza radi preko ADSL routera i u svim sobama imam LAN kabl (i Internet)..je li moguce to iskoristit da ne moram za STB2 vuci jos jedan LAN kabl kad vec ima..ustekan je LAN kabl pod mjesto 2 na adsl routeru i ide preko potkrovlja kuce na gigabitni switch i tako preko switcha na sve prostorije dalje. I koji HD kanali imaju u ponudi sve ??

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

STB -> modem idu mrežno / hd kanali dorcel xxx, arene sve, al jaz, elta i eurosport ako se ne varam.

17. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Ne sjecam se da sam u zivotu ima goru uslugu, ovi su nadjebali i europronet. Sedmicno moram zvati barem jednom, podrska evidentira, da bi se sredilo prije nego tehnicar nazove. Isti dan ili dan nakon sto tehnicar nazove, ponovo prekid i tako u krug. Ovo govno od routera ne moze kroz dva probiti 5-6 metara do spavace. Samo da se kakva pristojna alternativa pojavi i zavrsicemo sve odnose.

18. AhmeT

AhmeT Overclocker

A ja sam juce podnio zahtjev... :D

19. Eldorado

Eldorado Komšija

Ima li kakvih naznaka za BHT HD prije SP :O

Nista haman od te digitalizacije, sreca pa su barem u boji :D

20. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Au brate, odjavljuj dok nisu došli prištekavat. :smt005