BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Realno sta bi sad najvise trebali pogurati je mobilni internet. Hocu 500MB za 5KM mjesecno npr.

2. Aladdin

Aladdin Aktivista

Povećat brzine Internet pristupa na netFlat paketima, pojačat mobilnu ponudu (recimo uključene minute, poruke i Internet saobraćaj u Complete tarifama, povećat im brzinu i sl.)... Al' jok, glavna su vijest promjene na prepaidu i dodatni Shit+ paket kanala.

3. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

da, internet je katastrofa. ja imam Mini15 vec par godina, i primoran sam koristiti msurf (mislim da se tako zove usluga) gdje za 2,5KM+PDV dobijes pisljivih 50MB, a nakon toga brzina 8KBps. S tim ne mozes surfati uopste.... u 21 vijeku jos uvijek mi naplacuju megabajte ccccc

4. Aladdin

Aladdin Aktivista

Ti makar tih 50 MB imaš po maksimalnoj brzini, ja na Complete 20 tarifi i onih uključenih 500 MB trošim na "brzini" 512 Kbit/s, a kad to potrošim ide na 64 Kbit/s. Ni tih pola GB ne daju po maksimalnoj brzini nego te yebu ograničenjima... Haos.

5. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ja na Tele 2 imam 3gb ni 10km nije, ne mozes potrosit :)

6. veki81

veki81 Aktivista

koji je password za ZXHN H108L ?
    To je onaj mali glupi modem :smt003

7. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Svi ti modemi su automatski konfigurisani.
    Probaj user/user

8. Aladdin

Aladdin Aktivista

To onaj 'Smart' (35 kn)? :D

9. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Jeste to je taj al da ne spamam više :D

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Zovi support i trazi da izbace modem iz sistema automatske konfiguracije. budi dosadan i uporan. obicno je tu password
    Code:
    vr10vr10tajn1pa55
    . sa user/user mozes samo gledati config, neda ti nish mijenjati

11. veki81

veki81 Aktivista

Nek sve stoji kako jest nemoj samo nemoj da se peglam sa zekanima

12. Mujka

Mujka Komšija

Nije tacno
    Sve se moze mjenjat sa user user
    I nije glupi modem uredjaj je vrlo napredan....

13. NAILS

NAILS Moderator

Ja evo danas cuo pa reko ako jos neko nije znao.. oni "naj" brojevi vise ne kostaju 7-10 feninga kao prije vec 27 feeninga sto je kao jedna minuta. Za prepravke se koriste ovi kodovi:

https://www.bhtelecom.ba/2003.html

14. dmr

dmr Veteran foruma

nista te ja ne skonta, koliko je prije bila minuta, a koliko je sad?

15. NAILS

NAILS Moderator

Prije je bilo da ti skine u startu 11 feninga i pricas koliko hoces sto je bilo super i za duzi i za kraci razgovo. Sada ti skine u startu 27 feninga sto je cijena oko jedne minute kada je "obicni" broj. Ostatak bi trebalo biti free.

Ovo je sada skuplje nego regularno placanje ako ti brojevi nisu iskljucivo cura s kojom tabiris sat vremena ili nesto slicno. Ovi na pretplati placaju prvu minutu 20 feninga dok je ostalo free sto je opet skuplje nego sto je prije bilo.

Samo nisam sigiran koliko je aktivna ova promjena jer nikakvo obavjestenje nije doslo.

16. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Uspostava poziva ka najbroju bila 7pf, sad je 27pf. Katastrofa.

17. NAILS

NAILS Moderator

Ja se nesto ne mogu sjetiti koliko je tacno bilo jer sam sada na ultri a nekada sam bio na pretplati ali ovo sada nema smisla. Pogotovo sto nisu poslali informaciju preko poruke.. a mogu spamati o debilnim nagradnim igrama.

18. dmr

dmr Veteran foruma

a otkud to da platis taj start a ostalo free koliko god hoces? Na stranici samo pise 50% jeftinje.

19. NAILS

NAILS Moderator

Tako je prije bilo. Skine ti tih desetak feninga i pricas koliko hoces. Sada skine odmah 27 u prvoj sekundi a da li ce poslije skidati, ne znam.

20. dmr

dmr Veteran foruma

Na ultri nije tako niti je bilo. Danas probo i za 10tak sekundi mi uze 4 feninga.