BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. NAILS

NAILS Moderator

Re: BIHnet ADSL - oficijalni thread [Super Bitchin' Mode]

Mislis na isti rezultat ?

Da, jos uvjek isto:

2. ReNNo

ReNNo Overclocker

Kako su kod vas sad tako dobri pingovi na bihnetu?
    Zadnji dan kad sam se odjavljivao testirao sam brzinu i ping je zaista velik bio.

Jel se meni cini ili je bihnet nesto poboljsao?

3. NAILS

NAILS Moderator

Danas kada sam tetsirao, ono kad nesto nije bilo kako treba, bilo je oko 2 mbps i opko 90 ping

Sad je ovako:

I da.. kao sto sma govorio, koliko sma pratio najbolji ping mi je bio 38.. sad se nesto ocito popravilo. Jest da mi ping nije bitan, al je smjesno kad vidim na kablovskom 7ms.

4. exwizzard

exwizzard Komšija

zona :D

5. zoi

zoi Veteran foruma

sta ima nije do bihneta,pa nisam ni ja veslo sisao,naravno da sam kasnije i na druge servere testirao.do ljubljane mi jos gore :evil:

6. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ja sam ostvarivao 0.05Mbps vecu brzinu od tebe sa Mostarom, sa ostalim sam imao 3+ Mbps.

7. Esh

Esh HWB

Mislim da je pola foruma vec zaboravilo o cemu se diskutuje kroz zadnjih 10-tak poruka u ovom threadu.

8. MakaveliTheDon

MakaveliTheDon Aktivista

Predjite na hs pa cete moci hostati u evropi :D

9. AhmeT

AhmeT Overclocker

10. artemis

artemis Komšija

'Lovačke priče' 1 i 2 :smt005
    Al nek su stavili playboy tv i blue hustler :mrgreen:

11. Esh

Esh HWB

Ima li negdje da pise kakva je situacija s Internetom u ovim paketima?

12. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Koja brzina neta mora bit da radi ovo bez problema?

13. AhmeT

AhmeT Overclocker

Kolegica sa jednog foruma rece sljedece:

A jos jedan rece da je upravo na tvu, hayatu, bilo da ce ovaj NET paket bit 45km.

Zvuci fino ^^

14. NAILS

NAILS Moderator

Alibegovic, ..i meni nejasno. Mislim, ako izaberem ovaj paket IPTV + ADSL flat(1024/384), znaci ukida mi se recimo postojeci 15G. Ostali paketi, zadrzavam postojeci bilo koji imam sam osto dodatno placam jednu od izabranih usluga:

Paket Full: IPTV + IP telefonija + ADSL

Paket Premi: IPTV +IP tel. + ADSL + mobilni prikljucak(u vrijednosti od 30km)

Paket Phone: IPTV + IP tefonija(TV + neogranicen fixni tel saobracaj za pozive prema fixnoj mrezi bhtelecom-a)

Hocu rec, odvojen je ADSL promet od ovih tv usluga. Znaci ne utice brzina neta na ovo.

Ako bi bilo recimo kako ti kazes, gasi TV dok si na netu/skidas nesto i obrnuto.

15. Esh

Esh HWB

Nema jos potvrde informacija vezanih za DSL pakete, dok su IPTV i DSL odvojeni.

16. NAILS

NAILS Moderator

Pa mislim da drugih paketa nece biti osim ovog spomenutog flat. Znaci odvojeni su ADSL i TV usluga jer nekoga ni ne zanima ovo sto oni nude dok takodjer nekoga samo ovo zanima a ne ADSL. TZak oda, mislim da nece doc do promjena sto se neta tice.

Znaci bas kakosi rekao, internet i ove tv/telefonske usluge su odvojene.

EDIT: Opet, modza moja greska.. gledam ovaj telefonski paket. Zanci ja nasvoj 15G dodam samo ovaj telefonski ako hocu televiziju. ALi..ako je tako kao ja tvrdim, da nema ADSL novih paketa i slicno, zasto u ostalim uslugama stoji + ADSL. Sad jedino sa.. ak onekome ne treba net.. prijmera radi uvede prvi paket. Placa 20KM. Ja koji imam ADSL i hocu ovo njihovo, tv usluge, onda necu placat 20KM televioziju i 50 internet vec recimo ako imam i ADSL i hocu ovaj TV onda sve zajedno placam recimo 55-60.

Znaci, mis postojeci korisnici smo u ovim ADSL paketima, sto znaci imat cemo popusta sa ugradnjom TV paketa. Kao st orece, ako paket vrijedi nemam pojma 30KM, posto smo korisnici ADSL i zadrzavamo ga, onda cemo placati smao dodatno recimo 15-20 KM.

17. zalizani

zalizani Aktivista

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  18. NAILS

NAILS Moderator

Paket Phone: IPTV + IP tefonija(TV + neogranicen fixni tel saobracaj za pozive prema fixnoj mrezi bhtelecom-a) 25KM

Paket Net: IPTV + ADSL flat(1024/384) 45KM

Paket Full: IPTV + IP telefonija + ADSL ..ovaj preskocio ili ?

Paket Premi: IPTV +IP tel. + ADSL + mobilni prikljucak(u vrijednosti od 30km) 95KM

Da nije 'vako, kaosto sam govorio. Neko ko nema veze sa internetom, uzima ovaj prvi paket i placa samo 25KM. Ko hoce ovaj neki navedeni flat, placa 45KM nevezano za postojece ADSL pakete, neko ko hoce i telefoniju, televiziju i ovo nesto za mobitele.. placa 95KM ?

Spomenuti full je za nas postojece i zato ga nije psomenuo jer ce mo mi platiti samo dodatnih 25KM jer nabacimo samo ovaj prvi i imatcemo IPTV + IP telefonija + ADSL.

Al onda iospade ovo telefonija televizija i ovaj mobilni ispade 95KM ali koji ADSL ?

19. Esh

Esh HWB

I sta nam tacno kazuje ovaj prilog o "moja tivi"?

20. h2o

h2o Aktivista

Ovo mi se svidja iz samo jednog razloga, a to je da ce kablovski operateri morati malo osvjeziti ponudu i poboljsati uslugu da bi zadrzali postojece korisnike. Kako TV-a, tako i interneta.

Ovo naravno pada u vodu ako usluga ne bude teski FAIL, a sto je vrlo vjerovatno. :)