BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. exwizzard

exwizzard Komšija

2. AhmeT

AhmeT Overclocker

Zvao sam juce 1444 vezano za promjenu brzine. Imao sam Full + paket prije. I bila je jako ljubazna neka seka, u susitni rekla mi je da ko je vezan ugovorom na 12/24 mjeseca, na novi se paket prelazi tek nakon isteka ugovora, zato kod mene nije bilo automatski od 1. maja nego bi bilo nekad sad u junu, jer sam u junu 2014. krenuo koristiti stari paket. Tako da sam tu telefonski podnio zahtjev za prelazak na novi paket, i dalje je do centrale kad se se to realizovati. Bio sam siguran da nije bilo obavezno trajanja ugovora kod mene, a i nekako sam protumacio one novosti da svi od 1. maja idu na nove pakete, nevezano za te ugovore, pa sam cekao, ali da sam znao za ovo zovnuo bih odmah poslije 1. :)

I, ovaj mojaTV izbor se cini kao super stvar, tako da prebacujem dvije Ultre na to, svaka dobija po 500mb interneta i neke minute, tako da je, po meni, ovo super stvar bez neke vidljive kvake :)

3. ljiljan

ljiljan Aktivista

Ta seka nema pojma

Ja imam net fast+ jos godinu obaveze i zovem ih prije neki dan jer navodno ko je pod ugovorom mora traziti promjenu paketa, a ko nije pod ugovorom njemu se automatski mijenja.
    Medjutim, zovem ja i kaze meni lola pa vi vec imate moja tv full, rekoh nemam jer nisam podnio zahtjev za promjenu paketa... i tako uglavnom oni meni promjenise automatski ali bez promjene brzine neta pa sam i to morao prijaviti i trebalo im 3 dana da skontaju ono sto sam ja govorio preko telefona tj. da mi samo trebaju pustiti nove brzine i to je to.

Cirkus

4. Mujka

Mujka Komšija

nemogu se samo ultre u moja tv izbor prijavit mora bit i 1 pretplata min

5. zoi

zoi Veteran foruma

Pa moja tv je pretplata? :D ni ja nisam baš skontao kako ide to, a izgleda da nisam jedini.

6. Mujka

Mujka Komšija

Mislio sam 1 mob pretplata

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

7. AhmeT

AhmeT Overclocker

Nije rekla da mora, na stranici pise "*Za kombinovanje prepaid priključaka u Moja TV moj izbor grupu neophodno je da grupa sadržava minimalno jedan postpaid paket sa govornom komponentom (moja TV paket, fiksni ili mobilni postpaid priključak)." Tako da ovaj Full paket ima govornu komponentu, i bas smo prosli "scenario" u kojem bi ja ukljucio dvije Ultre, tako da bi mi racun bio 49km + 5*2 Ultre = 59km.

8. zoi

zoi Veteran foruma

Da nisam pod ugovorom sad bih prešao na ovo. Ispade bolje imati ultru nego MojMini 15 i student paket 1.

9. AhmeT

AhmeT Overclocker

Mogu i ti paketi ici u ovo, tako da im se sabiraju limiti. Ali stoji ta izjava, ja bas nisam znao koji cu paket uzeti, i ovo bas super dodje :D

10. zoi

zoi Veteran foruma

Znači dodam student paket 1 u ovo i imam 750 MB interneta a sve ostalo mi bude isto?

11. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Ja planiram prijaviti moja TV danas. Ako u taj paket uvalim i postpaid mobilni MojMini dobijem 500MB prometa? A cijena ista,37+17,55KM s Pdv

Sent from my MI 3W using Tapatalk

12. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Prijavih MojaTV Net pa sta bude (nemam drugog izbora, jer me ovaj WISP kod kojeg sam bio vise od 3 god poceo zezati). Nakon sto izvrše priključivanje, moći ću MojMini objediniti sa MojaTV Net u MojaTV Moj izbor paket.

13. bhd

bhd Veteran foruma

e moj reufe, :D sretno!

14. AhmeT

AhmeT Overclocker

Da, tako mi je rekla ova seka :)

15. zoi

zoi Veteran foruma

Pa to je ekstra stvar, trebam to istražiti.

16. Eldorado

Eldorado Komšija

Jel bilo povecanja brzina na TK :D

17. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Ljudovi, kako nisam imao dodira sa MojaTV dugo vremena a ni sa xDSL-om, nemam pojma sta od modema/STB-ova valja a sta ne valja (modem/STB koji sam imao su bili stari dobri crni Paradigm i Albis i radili su ko doksa... pretpostavljam da je to sve zastarilo i da meću nešto drugo :D), pa ako moze neka preporuka?

18. Aladdin

Aladdin Aktivista

Jest. :smt002

19. zdici

zdici Aktivista

Kako podesiti i gdje na TP Link modem/routeru ADSL da se ne moze ulaziti preko WiFi mreze na 192.168.1.1 nego samo preko lokalne mreze dok sam na racunaru (LAN)

20. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Re: BIHnet ADSL - oficijelni thread

Ne mogu da vjerujem ovima što plaćaju premium od 100 KM+ i koji su pod ugovorom ne mogu povećati brzinu na 10mb/s. Na jeb**ih 5mb/s da se mučim do oktobra 2017 ...