BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. p4ja

p4ja Komšija

2. p4ja

p4ja Komšija

evo ima akcija 70 kerma taj archer, Ili ipak da zamjenim ovaj cable modem i uzmem nesto bolje?

Last edited: Mar 28, 2025
  3. selvin

selvin Moderator

Koji cable modem? Od bhtelecoma modem mislis? Njeg ostavljaš svakako, samo dodas wifi router.

Eh sad je li ti ovaj dovoljan, zavisi od stana/kuce. Meni je bhtelecom na jednom kraju stana gdje su spavace, a archer u dnevnoj. Stavio isto ime za 2.4/5 GHz mreze i na bht modemu i archeru i tako koristim oboje.

4. p4ja

p4ja Komšija

to me buni buraz, imam ovaj njihov neki sto ide onda zica glavana ( gelee neka marka) dal to da zamjenim ili samo da dokupim ovaj ruter sto si spominjao i povezem na ovo sve?

@selvin

5. selvin

selvin Moderator

Ne mijenjaš ništa njihovo. Uključiš wifi router u slobodan lan port u modemu i mozda moras zvati da ga otvore za internet.

6. p4ja

p4ja Komšija

to buraz, hvala

selvin likes this.
  7. Amer

Amer Aktivista

Pozdrav,
    trebaju tehnicari iz BHT doci da izvrse prikljucak za net flat paket, kuca je dvospratnica, a kablo kako sam skontao kačaju sa stuba, ovaj mi reče da nešto ja moram provlačit kablove? Kakva je inače praksa s tim, ja njemu kažem s bužirom kablo iz tavana na prvi sprat svakako cu raditi fasadu, pretpostavljam da je i on na to mislio?

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vjerovatno to ,da.
    U principu,bitno je da imas buzir za spratove ili kako si vec planirao provuci kablove...izvana ili iznutra.
    Kod mene ima u zidu ugradjen buzir,sa tavana do prvog sprata i trenutno mi je opticko kablo provuceno kroz taj buzir.

9. selvin

selvin Moderator

ibran and p4ja like this.
  10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Znaci ima bandwidtha samo se daje na kapaljku. Da hoce nama na bakru barem smanjiti cijenu paketa kada su vec nesposobni provuci optiku.

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Ili koriste vec Telemach vanjske linkove ako su ga preuzeli.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Daleko je to skroz. Ne ide to tako brzo.

13. selvin

selvin Moderator

Pa nisu digli sa 10 na 500 za milion korisnika. Vec sa cca 100-200 na 500 za par hiljada :) Nece zakupljivat dodatni bandwidth sigurno, vec malo da privuku korisnike da kupe jace pakete.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Odoh ta staviti na torrent,da vidim kako skida :D

Picoooka likes this.
  15. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Sutra cu im se nas.ati zbog ovoga....

Vidi upload latenciju. Nedvano sam ih zvao da mi to rijese i nakon sto su rijesili sada se opet vratilo nakon sto su povecali brzine.
    I kako to da imam samo 47Mbit na Uploadu a Zippoo 100...

[​IMG][​IMG]

Last edited: Apr 3, 2025
  16. ibran

ibran Aktivista

Trenutno moje stanje po povečanju brzine, ide glatko.

17. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Nisam pratio jel to došlo do nekog povećanja ili ste se prebacivali na neke pakete?

Sent from my galaxy s23

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma malo da nas upoznaju sa brzinama i navuku,pa ako prodje prodje :D
    Skidanje sa torrenta ide puno brze nego kopiranje necega na usb stick

ibran likes this.
  20. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija