BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam bio u Toskani, ne znam za sjever. Na autocestama je u redu, cijelim putem čini mi se je ok, ali u manjim mjestima i na lokalnim cestama je užas.... Probao sam sve mreže i manje više sve su iste. Najviše sam koristio Windtre, Tim me posebno razočarao kao državna mreža....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam po ovim gradovima, Bergamo, Milano i Rim. Sve je ok bilo. A kad sam bio na Siciliji, telefon skoro pa da i nisam koristio. Mada tada sam bio sa agencijom pa mi nije ni trebalo za navigacije. Ali sam tad najvise i odmorio.

p4ja and dams82 like this.
  3. EL NINO CFC

zoi likes this.
  4. Almir

Almir Komšija

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja kupio od HT mobile esim preko stranice. Platis jedan dobijes dva za deset eura deset dana FLAT

Kupio dva paketa sebi gospođi i djeci. Dobijes na mail qr codove i gas.

Almir likes this.
  6. EL NINO CFC

Sestra hoce da uzme od bh telecoma internet preko sim kartice. Rekli joj da mora cekati mjesec dana da pripreme karticu i ruter sto ide uz to lol.

Od mtela dobila isti dan da isproba da li joj pase. Brzine mtela uzasne, internet neupotrebljiv.

7. dams82

dams82 Overclocker

Zavisi od lokacije naravno, uzmi mtel u Banjaluci pa ćeš vidjet jel neupotrebljiv.... Punac ima na vikendici mtel sat paket, antena i 4g router, signal je na toj lokaciji tanak na svim mrežama, ali eto radi mu, ponekad malo zakoči.... Ipak mnogo bolja situacija nego preko mobitela i mobilnog interneta. Pretpostavljam da je i kod tvoje sestre neka ruralna lokacija čim neće uzeti neki Internet preko žice?

8. EL NINO CFC

Predgradje Bihaca, Pritoka prilaz Uni. prelijepa lokacija, koja nema ni tacnu adresu. Na racunu za vodu jedna adresa, na racunu druga adresa. Kao da zivimo u ranom 20tom stoljecu kad su tek dosli austrougari pa zapovijedili da se imenuju ulice a ljudi se opiru, kao sto je bilo u pocetku u Bosni. S tim naravno, da u ovom slucaju ljudi ispastaju ali Kanton/Grad nista ne radi po ovom pitanju.

Bazne stanice jedva da postoje, download izbaci oko 1mbs a upload oko 9mbs. Posto ona na toj lokaciji iznajmljuje apartman, gosti se odmah prvi dan pozalili na internet.

Znam da zavisi od lokacije, ali ne moze biti ovako lose a istovremeno navlaciti narod da se predje kod njih, a narod jedva ceka da se kotariše BH Telecoma. I na kraju sta ostaje, opet BH Telecom.

9. dams82

dams82 Overclocker

Taj dio nije baš ruralna sredina, to je sramota da nema priključak interneta kako treba. Ja inače pretprošli vikend bio gore, koristim novotel koji koristi mtel mrežu, nisam nigdje imao slabu vezu, jedan cijeli dan smo bili u srbljanima pored Une, ostalo sam se vrtio od ripača pa išao na rastoke u Slunj preko Cazina na Hadžin potok, čak kad se pređe granica dugo mi je radila mreža, dok hrvatski Telekom nije imao signal skoro do slunja....

10. Almir

Almir Komšija

mtel imam na vikendici i to je dobra opcija tv i taj 4g internet, više radi kamera alarma paljenja na daljinu i ok godinama radi... probao sam bhtelecom da dovedem ali ljudi nisu zainteresovani i to je to.

od telecoma su generalno gori samo ovi iz elektro, pa tu se veselje pravi kad ovi odrade priključak.

aktivirao sam ovaj a1 internet za hr prošlo sve ok, vidjećemo kako će raditi :) , mislim da je ista ponuda i na ht mobile, ali mi traži hr broj i neku grešku izbacivalo pa sam odradio a1