BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne moraju je oni razviti "in house",neka plate/kupe od nekog da je napravi.
    Eto profit im raste,valjda mogu platiti par miliona KM za to,ako to uopste toliko i kosta ?
    Nisam u tim vodama,nemam pojma...

2. AjnuR_

AjnuR_ Novi član

Dobar dan, zainteresovan sam za najbolji nacin za koristenje IPTV usluga, kod nas barem.

Trenutno na nasoj televiziji se moj otac pretplatio na neku aplikaciju, one standardne ,1000 kanala, najvise nam trebaju Arena Sportovi i ti klinci.

Ali , je rezolucija zestoko sranje, i stalno prekida stream.

Mene zanima, koje sve mogucnosti postoje, za bolju kvalitetu, i kako ovi tkzv. provajderi IPTV aplikacija to prave.

Znam da postoji Amazon Firestick i sl., pa ako neko zna da pojasni bilo bi dobro

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Aplikacija kao program za pokretanje IPTV liste je manje vise nebitna,ima ih na desetine i mozes odabrati neku koja se tebi svidja.
    Sve zavisi hoces li kanale gledati preko racunara,tableta,direktno televizije ili preko boxa.
    Ono sto je bitno je naci dobru i kvalitetnu IPTV listu,ali one se placaju i tesko je naci dobru a besplatnu. Nije nemoguce ali je tesko i obicno treas biti na raznim forumima,da bi dobio od nekog listu koja je kvalitetna.

A ovo sto si napisao "Amazon Firestick",to je ustvari hardware za pustanje IPTV lista a to ti danas vecinom i ne treba,jer svaki noviji TV je smart tv a mnogi su i Android TV,tako da samo skines neku IPTV app za to,uneses podatke koje dobijes ili sa foruma ili kada kupis listu i to je to.
    Ako cesto mijenjas lokaciju i hoces da je IPTV uvijek sa tobom,onda je najbolja opcija da kupis neki android box,tipa Firestick, Xiaomi Mi Box ili Mi Stick i tako ti. Ili ako ti je TV stariji i nijesmart.
    Ima i ovdje ljudi koji koriste IPTV ,pa neka ti preporuce od koga su kupili. Ja imam par listi,nisam ih placao ali neki programi rade,neki ne. Slabo to i koristim,pa mi nije toliko bitno ali obicno se placa nekih 10-15 KM mjesecno za dobru listu.

4. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja plaćam svaka tri mjeseca 40KM za listu i zadovoljan sam. Kanala tonu, videoteka i fino ide mada moraš internet imati bar 20mbit da ti ide fino fluidno bez trzanja. Inače je 16KM mjesečno ali kasnije ti da popuste ako uzimaš na vise mjeseci

Sent from my galaxy s23

zippoo likes this.
  5. Picoooka

Picoooka Komšija

6. selvin

selvin Moderator

Super akcija, za 50KM je ovo mnogo bolja ponuda od Telemacha. Nazalost, ne pokrivaju ni 5% korisnika s optikom :)

7. Picoooka

Picoooka Komšija

Odmah bi presao da nisam pod ugovorom sa telemahom.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja na bakru sa manjom brzinom placam skuplje... Mislim da nisu metra optike pruzili u Tuzli ove godine.

9. Haker

Haker Veteran foruma

I ja bih samo moram vidjeti jel ima optika, a sumnjam

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

10. NaLe!

NaLe! Aktivista

Prije dvije godine prokopali do zgrade s alkaten cijevima, ove godine provukli optiku do kraja alkaten cijevi. Ako Bog da, 2027 i spoje u ormariću...

11. selvin

selvin Moderator

Je li to u onoj zgradi gdje si bio prije? Nisam znao da uopste i rade nove instalacije tu. Mozda ima neka novogradnja blizu pa usput?

Po Tz koliko znam samo do novogradnji dovode. Ali i to nije prema svakoj zgradi.

12. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Pružili su u zgradi pored opštine nedavno, vjerovatno ciljaju na komplet Bulevar do određenog perioda.

13. NaLe!

NaLe! Aktivista

Da, ista zgrada. Navodno je prva kočnica bila opština, tražili značajno više novca po kvadratu za kopanje, nego ostale opštine. Izgleda da su u međuvremenu se uspjeli dogovoriti.

Nije bilo direktne novogradnje na ovom potezu, ali su krenuli odreda sve zgrade da umrežavaju (u centru). Koliko sam primijetio do svih zgrada je došao alkaten do ulaza, i to je završeno poprilično brzo. Nažalost ostatk ide izrazito sporo. Mislim da kablovi vise ispred ulaza zgrade (moje i okolnih) još od marta. Čudi me da još nije niko sasjekao.

14. selvin

selvin Moderator

Hajde barem imaju nekakav plan sirenja, iako je to presporo.

NaLe! likes this.
  15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Logika svake BiH firme je da imas najmanje ljudi tamo gdje su najpotrebniji. Na instalacijama,u proizvodnji,tehnicara itd itd.
    Zato to ide jako sporo u svakom gradu. I kod nas imaju 2 ekipe koje rade uvodjenje optike...fakticki po jedna...jedna dovodi do uticnice a druga od uticnice do routera,tj. pusta u pogon prikljucak.
    A tempo je takav,da otprilike jedan dan odrade 1-3 prikljucka.
    Za zgrade je drugacije,tu ima vise posla,a zavisi i od zgrade do zgrade,da li imaju pripremu vec za optiku ili nema,pa moras busiti sve.

16. ibran

ibran Aktivista

17. Haker

Haker Veteran foruma

Tacno ovaj telecom treba prodati pa da ih pola dobije otkaz. Odem da vidim ima li optika, kaze nema, lezi na onoj fotelji mrsko mu podići glave. Utom dodje ovaj jedan sto ga znam, rekoh de vidi ima li, on naredi ovom da nazove nekog da provjeri, kaze ima optika nije puštena ko zna kad ce. Pa u pm.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. dams82

dams82 Overclocker

Jedan od glavnih razloga zašto ne koristim njihove usluge. Jednom se opekao sa adsl priključkom davno i jedva se kutarisao.... Izgleda svi do jednog idu na istu obuku k****bolje za korisnicima. Ako nemaš nekog zaposlenog ko će se zauzet za tebe u slučaju reklamacije bolje ne priključit.....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

19. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Nama treba Trump

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Znaci stanje redovno. Sjecam se te slike, ulazim u kancelariju, lik se izvalio, probudio ga :D