BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Stihi, kad je krenulo uvodjenje 4G mreze. Sjecam se da je sve frceralo odlicno. Ok, manje korisnika je bilo. Ali sada osim sto mi je sporiji 4G, cak i gubim signal na nekim mjestima gdje sam ga prije imao.

Jel to nesto do Telecoma ili do mog telefona?

2. nivla

nivla Komšija

kad govorimo o konkurenciji, ne trebamo zaboraviti da je bh telecom godinama cekao ostale da uvedu 4g kako bi oni mogli pustiti isti

3. dams82

dams82 Overclocker

Vrijeme je za 5G

4. nivla

nivla Komšija

pa mislim da i u 5g telecom prednjaci sa uvodjenjem

5. NaLe!

NaLe! Aktivista

Ne znam je li ko bio oko ARIA centra u subotu, ali Telecomu je dobro zakovala mreža, samo mi je SMS radio u jednom trenutku. Jest bila gužva, ali ako ono ne mogu primiti s saobraćajem, mogu misliti šta bude tokom Nove godine, SFFa ili slično.

6. nivla

nivla Komšija

koliko sam skontao nije im problem propusnost stanica već broj licenci koje moraju kupiti da bi podržali veći broj korisnika (čitaj loše sročen tender ili loše specificirani licencni zahtjevi ka huawei-u), kad su specifični događaji privremeno im se otključaju licence za veći broj korisnika od licenciranog broja

NaLe! likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Problem je sto je kod njih uvijek "neki" problem. :D
    Nikako da vidimo neko "rjesenje problema" za promjenu. :D
    Fakat u BHTu sve usluge stangiraju haman zadnjih 5 godina...od korone jedino cijena nije stagnirala,sve ostalo stagnira.

Meni je jos uvijek neshvatljivo da drzavna firma koja ima IPTV,nema jos uvijek OTT aplikaciju za svoje usluge.
    Moja web tv,ono ne mozemo nazvati ni uslugom ni aplikacijom...

8. AggressoR

AggressoR Komšija

Do telecoma.
    Meni se desavalo i na proslom a i na ovom telefonu da na jednoj kartici super internet radi na drugoj slabo (dual sim), iduci dan je obratno.

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Do Telekoma 100%. Kad prolazim pored Inzenjeringa, Dolac Malte signal 100%, data flow 0%. Obicno proradi na 3g, ali kao sto nivla rekao, nemaju dovoljno slotova za bazne stanice, to najbolje osjete ovi pored osnovnih i srednjih skola jer im je dial up iskustvo.
    A sto se brzine tice to je iskljucivo do manjka kapaciteta na baznim stanicama, vecina ih radi na 1gb uplink, sto zvuci kao puno, al kada podjelis na 50-100 stremeara kapak. Al zato KPI-evo lafo 99% ostvareni.
    Samo pogledajte sta se desava sa Orion Telekomom u Srbiji to je ono sto nas cekao ako fakat prodje kupovina Telemacha.
    Kada Telekomu ne gori pod nogama (od konkurencije) onda ni nema razloga da se sada nesto poboljsava.
    Samo okrenite modem ili stb, pogledajte datum proizvodnje i sve ce vam se samo kazati.

NaLe! and zoi like this.
  10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nije bh telekom al lici. Treba mi pouzdan eSIM za Tursku. Odoh sutra na sedam dana pa da sam online a da ne petljam tako s njima. Ima li neko iskustvo i da zavrsim to veceras od kuce.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

11. Tyger

Tyger Aktivista

Saily najpovoljniji. Uplati prije nego dođeš i aktiviraj karticu. Tek kada se spojiš na njihovu mrežu tj kad sletiš računa se aktivacija

12. kvaju

kvaju Komšija

Ja koristim Yoho esim, i ok mi je. Druge nisam probao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. Aldiin

Aldiin Overclocker

BNE eSim koristim godinama, VUHT7DTH referral za 3 eura uštede.

14. dino73n

dino73n Veteran foruma

Jbg ja sinoc kupih airalo. Po googleu je uvijek prva preporuka.

A hvala vam za preporuke svakako.

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam sa BNE esimom imao najvise problema sa aktivacijom. Kupim esim, kod nas na aerodromu, kad dodjem u drugu zemlju ne radi internet. I onda se moram grebati od drugog, javljati se podrsci da mi oni pomazu oko aktivacije.

To mi se 2-3 puta desilo i rekao sam sebi nece vise. I vratim se na Airalo i sa njim apsolutno nikad nikakvih problema nije bilo. Jeste skuplji, ali radi.

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Evo i meni airalo proradio jos u zraku. Za sad top. Signal pun radi ko sat.