BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Piroman

Piroman Komšija

Nijemci su, za razliku od SVIH ostalih, profesionalci sto se tice sinhronizacije filmova/serija, tj. imaju PROFESIJU koja se zove "sinchronsprecher", i kojem je zadatak da, ne samo sinhronizuje sto bolje onog lika u filmu (od kretanja usana pa sve do emocija) vec su i do te mjere profesionalni da UVIJEK jedan-te-isti lik daje glas samo jednom glumcu(recimo: arnolda u terminatoru koji je snimljen '84, lik koji mu "posudjuje" glas, isto to cini i u svim ostalim njegovim filmovima, sve do ovog terminatora 3!
    A sto se tice titlova, sta ces, kao sto je moj profa u srednjoj rekao: "Da nije nijemaca, DVD industrija bi krahirala!" (upravo zbog te sinhronizacije, jer nijemac ti ne bi pogledao film sa titlovima ni sekunde, jer jednostavno nece da se muci i istovremeno gleda/prati radnju + cita titlove), mada ima i takvih, ali su vrlo rijetki!

2. JVC

JVC Overclocker

Stvar ukusa, ja kad vidim kauboja da prica njemacki dobijem osip. :D

3. Piroman

Piroman Komšija

Hehe, podsjeti me ponovo na profu, kaze: "Zamislite da ulazi John Wayne u bar i progovori švabski!" :mrgreen:

4. JVC

JVC Overclocker

Gledao je moj haver prije rata u Iraku kada je tamo radio film gdje ulazi John Wayne i vice merhaba. :D

5. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

pa isto tako su hrvati uradili sa srekom cini mi se. ako se doro sjecam, edi marfi je dao glas magarcu, i taj unikatan glas je zamjenio neki hrvat..... pa to je nigdje veze, ne moze se ni gledati... kao mi hrvati cemo to bolje od edija marfija :lol: :lol:

npr. glas Mr. Bean-a (ili kako se vec pise) nema smisla sinhronizovati, jer fazon i jeste upravo u tom glasu, a njemci i to rade..... i ne samo oni

6. bhd

bhd Veteran foruma

Ma cisto smece, koristim adsl, zato sto je trenutno najjeftinija solucija, bar nama u tz. Nema boljeg, za iste pare. Kablovski operateri krs.

Isto je i sa mobilnim, kao i sa internetom. Kod srba i hrvata uveliko saltaju se reklame "razgovori besplatni unutar mreze.." sa odredjenim preplatama, a nama i dalje naplacuju sve zivo. al nije to ta tema.

Kanali na MojaTv definititvno krs. 5 max kanala da vrijedi gledat, al nista sto vec nemam na kablovskoj :)

7. kAcA

kAcA Aktivista

Ne nee :D
    To je turska sinhronizacija Terminatora :D Ulazi Arnlod i vice "Merhabaaa" :lol:

8. artemis

artemis Komšija

Nabijem negdje i njih i ovu im tv, pa pola vremena nestaje zvuk,... :evil:

I jos kad mi kaze ona koza( mao je reci koza, nema rijeci za to...)na podrsci da je do mene, pa kud nisam uzeo onu kasikaru sto su mi jutros nasli pred zgradom i proslijedio je u telecom. :twisted:

9. JVC

JVC Overclocker

Nevrijedjaj koze, one su bolje od tih u teh. podrsci. :D

10. artemis

artemis Komšija

Izvinjenje svim kozama na planeti, vi ste super, :) ali ove """"" u telecomu su kriticne :evil:
    Jos kad im kazes da je sve prikopcano preko hdmi... tajac i automatski odgovara provjerite jel sve ustekano, halo zenska, hdmi-slike ima, ton se vrlo cesto gubi, sta imam jos prikopcavati. A isprobao sam naravno i sa drugim kablom, ista situacija.

11. JVC

JVC Overclocker

To je do tebe, valjda one znaju sta rade. :lol: :mrgreen: :smt005

12. artemis

artemis Komšija

Jeste vala do mene je, kud sam uopste i trazio ovaj shit da se patim... :evil: :smt005

13. Mujka

Mujka Komšija

koji broj zoves za support ?

14. artemis

artemis Komšija

Koji cu zvati, pa 1422... znatel vi koja je uopste kod njih komplikovana struktura, imas recimo tri covjeka koji ti nesto trebaju provjeriti, a svaki kaze da nije do njega, jer mu je mrsko provjeriti... i tako se prebacuje loptica u nedogled, uglavnom, evo nesto su mi kao "popravili" i zvuk nije nestao vec koji sat, "kuc kuc".

15. Mujka

Mujka Komšija

nazovi 033544012 i reci trza mi sve ne mogu nista da gledam
    pitat ce te ime prezime username mac adresu set top boxa i to je to

cekaj dok te ne na zovu i poprave

16. comrade

comrade Aktivista

17. artemis

artemis Komšija

Re: BIHnet ADSL - oficijalni thread [Super Bitchin' Mode]

3mbit flat za 50KM, sad kad bihnet odgovori, i ponudi... hmm jos jedan i to kineski kanal u "njihovoj tv" ponudi :lol: :smt005 :evil:

18. comrade

comrade Aktivista

hahaha :smt005 :smt005

19. artemis

artemis Komšija

Hvala, svakako... ma zvao sam ih i to kao popravili nesto. Dokad, ostaje da se vidi.

20. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

ma odgovorit ce mal ne reko kako.... ta banda je svjesna da mtel-a nema u federaciji, i to ce i dalje koristiti kako su i do sada koristili :twisted: :twisted: