Ovaj mi naletio slucajno,nakon 2 godine trazenja bajka i to u Hrvatskoj,dovukao mi momak preko granice u BiH. Prije ovog,vozio 10 godina jednu starudiju,prosao pola BiH sa njim,bio i u Hr na takmicenju a biciklo krs teski ali nisam se fokusirao na biciklo,nego na sebe. Ovaj Scott i ta starudija se ne mogu porediti ni po cemu,osim sto se oba zovu biciklo Ovaj bajk tako lijepo ide,nabe su top,kao da nemaju lezajeve,nikakvog otpora...ode biciklo. Uzbrdo isto laganica. Ima vrhunsku viljusku,bas ekstra apsorbuje udarce . Onako po ravnom sam odvezao do sada max 50 km sa njim
Stiglo ulje, pacijent opet ide na stol. Taman sad dok su ove kise da mu i prednju vilu sredim Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ulje 96km Da sam ja naručio bilo bi 140 Inače ulje kosta 20 eura Kit za predaju vilu 150 za zadnji cini mi se 200, taman ko veliki servis u auta kad sve sabereš Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Mnogi misle da je odrzavanje bicikla jeftino a u principu,cijene su ako i za auto skoro.Gume su 70+ KM komad. Detaljan servis je 300 KM...ovdje mislim da se svaki djelic rasklopi i pregleda,zamijeni i ponovo sastavi...ima neki lik u Zenici mislim,sto tako radi...rasklopi ga komplet Obicni servis je 50-60 KM Ulja za hidrauliku su skupa. Amortizeri isto tako...prednja viljuska sa dobrim amortizerima je 500+ KM. Itd itd.
Moje gume su 150km Sve je to precijenjeno, poslje trčanja najgori sport. Drug se bavi trčanjem, trči gologuz praktično na njemu 2,5 milje opreme. Tako i biciklizam, posebno ovi serviseri gdje sfušere za masne pare a realno svak to moze uraditi ko ima volje i vremena za izdvojiti. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam kupio gravel prije 3-4 god nisam jos na servisu bio osim u garanciji kad su mi zamjenili disk jedan jer je strugao. Sve sam radim. Gume mjenjao, zicu pukla prosle godine, lanac itd. kocnice nisam dirnuo jos. Samo dok alat solidan uzmes kosta te opet, recimo park tool za lanac tj multilink 18 eur kosta da se ne patis. Gume su ove sto sad imam oko 45 eur kom zadnja je vec za zamjene ispucala. Oko masinica sam tanak al sreca ne treba nista dirati dobro salta grx shimano mada kontam otici ovo proljece tu lokalnom serviseru cisto da ga preleti i mozda fine tuning uradi na masinici. Ne znam jos ulje na konicama nisam radio bleeding i to ostalo manje vise mogu sam Vrijeme za qrc i danas nista od voznje evo skoro april dosad jedna tura kraca se odvezla katastrofa
Zavisi od opreme. Skuplji amortizeri zahtjevaju održavanje, barem jednom godišnje promjeniti ulje i dust wipere na prednjem i zadnji otvoriti i očistiti i staviti novu mast. Ja pločice spržim za sezonu ali bajk vozim samo po makadamu sa dosta spusta tj kad se popenjem moram se i spustiti. A park tool je preskup, ima jeftinijih alternativa. I meni je označiti kočnice visa matematika, ja autu bez problema, na bajku ne znam kako ću. Kupio sam ovaj kit, bas ću ove godine probati. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nema dizni,ne zagadjuje okolinu Ali je cinjenica,da sve sto je novije,kosta bas bas puno...koja god oblast da je u pitanju,ogulise sa svih strana. Auto,biciklo,motor,romobil...pa na romobilu su gume isto 50+ KM a zacas se potrose...jer kod nas nema ravnog puta bas,sve rupe a kada puknes u rupu u velikoj brzini,tako i otkines dio gume,jer su one pune,polutvrde kod vecine. Ako hodas puno,trcis,patike svaka 2-3 mjeseca nove moras Ja na sezoni za 3 mjeseca sprzim patike,kupim nove a vratim ili raspale ili odmah bacim u smece nakon zavrsenog posla
Ja dva bike-a odrzavam i realno, meni se ne isplati ići na servis. U mbike su ruke samo 35KM, tj. pregled a onda te dođe minimum 100 KM jedno biciklo. Za te pare se uzme fin alat i servisira sve što je neophodno. Evo i ja radim bleeding prvi put, čekam alat da stigne
Ako za tri mjeseca potrošiš patike posjeti logopeda ili kupi bolje patike Ja prelazim po 10 kilometara dnevno i traju patike baš dugo.
Ne brini se ti,ima razlog zasto se potrose ,napisao sam ali ti nisi obracao paznju A patike su dobre...skechers kozni model ,izvana budu koliko toliko ok ali iznutra spuzve stradaju totalno. Sa nogama je sve uredu,nisu krive
Ma nije niti radi isplativosti koliko je sto naplaćuju muda pod bubrege. Kod mene je sram, ide ova metoda sa dvije šprice pa ćemo vidjeti. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Hodam i ja, prosjek je 15k koraka, ljeti 20k plus treniranje. Evo addidas terrex r2 trajale 1,5 god sto je opet malo, ali noga mi je kao u patka široka. Eco čizme sam poderao za par.mjeseci, smeće a preko 300km Ugl te skechers jesu udobne ali pjena se potroši brzo ko puno hoda, tebi trebaju ove planinarske ubice na početku kontaš sta je ovo, kamen, ali su zapravo zdravije za duže hodanje. Sent from my SM-S911B using Tapatalk