Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne mogu mi ni te tvrde,jer nije udobno a bio sam na nogama dnevno po 10-11 sati svaki dan i tako 3 ipo mjeseca. Ove su ekstra udobne i kvalitetne ali ovo su ekstremni uslovi i moraju stradati. Ove Skechers su jos i najbolje,sta sam drugim radio haha. Potrosi se i djon totalno za to vrijeme,na sredi,gdje je najveci pritisak.
    Meni su patike radna oprema i kupe se da odrade posao 3-4 mjeseca i to je to,apsolutno me ne zanima kakve ce biti nakon sto odrade posao .
    Ostavim ih kuci za kositi travu,po imanju raditi i tako,ako ne budu skroz raspadnute a ako budu,bacim odmah.

2. Reznor

Reznor Overclocker

Imaju one Salomon u mbike shop ne znam jesu li šta bolje. Meni je skechers top jer mogu prati u mašini. Imam i Adidas Superstar Bold ubiše, teške i neudobne, a imam i neke Puma s visokim džonom, isti vrag.

Nego, kakvo prevozno sredstvo uzeti do ofisa, ovaj veliki ne mogu ostaviti napolju maznuće ko, kontam ili ove el.romobile ili sklopivi bicikl tipa Capriolo Pelikan, mogu ga u kesu onu veliku od Jysk/Ikea, posao mi je u zgradi fakulteta...

3. Aldiin

Aldiin Overclocker

Stigla oprema, sada sve treba postaviti

Stvarno me vani ovo izaslo duplo jeftinije nego kod nas..

zoi likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

@Aldiin Pa to nije teško. Hoću da kupim 540 gledam u mbike 1000 u Hrvatskoj 320 eura najskuplje 350.
    Pa jebem im mamu pohlepnu, hajde da je razlika 50 - 100km ali 400 pička im materina. Sreća drug ide u hr sljedeće sedmice.[​IMG][​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam kakve ti šupljake bacaš i šta su ti iz mbike skrivili pa tako lažeš, ali uopste ne porediš iste uređaje. U Decathlon taj Garmin iz mbike skuplji nego u mbike i košta 530 eura.

https://www.decathlon.hr/p/998854914-258718-brzinomjer-garmin-edge-840.html

6. Haker

Haker Veteran foruma

Nemam sta lagati, presretan bih bio da sutra odem u radnju i kupim. Ovo je solar koji je 100km skuplji od non solara, dakle kod ovih lihvara 920 u hr evo 320 eura. [​IMG]

Last edited: Apr 27, 2025
  7. zoi

zoi Veteran foruma

Sad već pomjeraš granice. Gore si poredio 540 edge sa 850 edge. Stavio sam ti da je u Decathlon 840 edge ista cijena kao i kod nas, na čiju cijenu si se orginalno i žalio.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Pogriješio sam, gledam 540 da kupim...
    Koja je logika da 540 isto kosta kao 840. Kako god jebat ih, kupit ću u hr, nek rvatima plaćam PDV kad smo rupa od države

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Trazi pdv nazad :D

10. zoi

zoi Veteran foruma

Ne razumijem se u to puno, samo mi bilo čudna razlika u cijeni la uporedio. Pogledao sam i ostale modele, bukvalno svaki model je ista cijena kao i u Decathlon hr, jedino taj 540 edge odstupa sa cijenom a ti bas taj hoćeš :D

11. Haker

Haker Veteran foruma

Pa vidi, kupio bih ja 840, ali garmin je kao apple u ovom svijetu, touch screen platis 150-200 eura

12. Almir

Almir Komšija

Ja sa mbajkom imam dobro iskustvo, mislim na poslovnicu iz tz

Većina stvari mi ne treba pa lovim na akcijama, bicikla, garmin, salamon obuća, zimska oprema...itd itd, ako nema tu u šopu a nema jer bace te top modele u sarajevo, naručim probam ako je to to kupim ako ne nikome ništa jel nisam obavezna da platim, skroz ok slično kao intersport itd..

Meni usluga, savjeti, servis u tz je stvarno na mjestu...

13. Haker

Haker Veteran foruma

Možda od lokacije meni su ovi u Sarajevu stvarno bili nadmeni dok u Mostaru kao druga radnja. Sto se tice cijena skupi su za biciklisticku opremu i dosta toga, dok za npr solomon sto jest jest, ok su cijene. Ja ne gledam ime boli me dupe za to, kupujem gdje je jeftinije, za opremu najčešće inter sport, sport vision i moccacomerce.

14. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ja imam garmin edge 530 vec 3 godine. Must have za navigiranje. Garmin je Tito sto se tice bicikala ima i Wahoo isto odlican ali mislim da je Garmin jaci radi ekosistema kad imas vise uredjaja i aplikacija im top radi.

Ja jucer 50km, danas 100km. Dosao do stana 90km i kruzio malo da naberem stoju :D

https://connect.garmin.com/modern/activity/18951069780?share_unique_id=12

zippoo likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Svaka čast :) meni nikako da se vrijeme potrefi, taman kad sam slobodan kiša i vjetar.

I ja radi navigacije, može i sat ali nije to to, pegla je preko sata.

16. selvin

selvin Moderator

Kakvo ba vrijeme da se potrefi? Zar ti nisi onaj hwb alfa muzjak sto na -20 i +40 trci gol do pasa?

Pelikan and Mujka like this.
  17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Na jeziku samo :D

18. Haker

Haker Veteran foruma

Samo je jedan alfa ovog foruma, doduše malo je cmizdrav i nježan kao maslačak kad mu se malo ego povrijedi, ali dobro je :)

19. selvin

selvin Moderator

Meni ovo zvuci kao da se svadjas sam sa sobom, ne trebam ti ja :D

20. Haker

Haker Veteran foruma

Pa da, dani kada je bilo najtoplije, 35+ stepeni. Ja vozim uspon sa 270m na 900m u 7km, nekad se u gradu čini fino gore vjetar ubija. Od trećeg mjeseca sam uspio tri vožnje, ali evo idu lijepi dani pa ćemo vratiti na ta 3x sedmično, ali ne brini ostaje jedan labilni alfa zauvijek :)