Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

1. selvin

selvin Moderator

Znaci gore na 900m kad vjetar pocne da ubija, onda ti medvjeda obuces na golo tijelo ko Revenant. :D

Ne mogu ja bit alfa, ja sam softveras, za mene pojam alfa zvuci kao alfa verzija, nesto jos sto nije ni testirano kako treba. Ja sam ti vise release candidate, koji nikad nije postao stabilan, kako ti kazes labilan :)

EL NINO CFC likes this.
  2. Haker

Haker Veteran foruma

To se vidi, frustracije pršte preko tastature :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. selvin

selvin Moderator

Ebg ako ne razlikujes frustraciju i zaebanciju onda se nemam sta vise zaebavat :D

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

dobra ti je ova, moracu je ukrasti :D

selvin likes this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Eto odlučih da pazarim Capriolo Pelikan sklopivi, kako malo radim u školi malo sam u ofisu, a kuća između to dvoje, pa mi se čini odlična prilika da spojim ugodno i korisno. Vani ga ne bih ostavljao da ga ko ne mazne nego fino u veliki ceker od Jyska, a kako sad ide lijepo vrijeme bolje se malo rekreirati i pri tome ne upasti u špicu poslije 16h kad krenem prema Dobrinji.

zoi and Haker like this.
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Evo jedna lagana. Sa 250m na 1350 u 12km, mislio sam da cu krepat. [​IMG][​IMG][​IMG]

Aldiin, forzamilan, zippoo and 3 others like this.
  7. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Respekt svaka cast 20% lol to nisam nikad vozio. Jesam 15% i to kratko dusa hoce da izadje :D
    Taj fazon na garminu uspon to je ekstra pripremis se cuvas snagu znas koliko imas jos predobra stvar, bruka opcija ima.

Evo dvije moje neki dan https://connect.garmin.com/modern/activity/19091947749
    I prije dvije sedmice najduza tura moj rekord 144km, zadnjih 20km patnja nisam dobro jeo pri kraju uvijek tu gresku pravim i drasticno mi opala avg brzina https://connect.garmin.com/modern/activity/18982296947
    Danas sa mtb kroz zajebanciju 50km napravih na posao tamo amo, ovu sedmicu bajkom idem.

btw onaj Coospo heart rate monitor 20 i kusur eur radi ekstra skopco na garmin i prati uzivo.

Last edited: May 14, 2025
    Aldiin, Haker and zoi like this.
  8. bojler

bojler Aktivista

Ja sam sa alltrails aplikacije prešao na Stravu, našo hakovan apk. Jel se može downloadat da mapu gledam offline? Jao ljudi kako sam se neki dan polomio na biciklu, još nisam svjestan kako sam dobro prošao, dočekao se na rukama i zakotrljao se 2 kruga na asfaltu i onda na kraju još zvekno glavom o asfalt, strahota. Nabio obe ruke evo iz dana u dan sve bolje i bolje se oporavljam.

9. forzamilan

Ja zato uvijek nosim kacigu. Prije 2-3 god pao sam na kuk klizavo lisce bilo a imam onu obucu sto se kaci na pedale nemas kad skinuti pomodrilo dobro, stid me ljudi najvise :D mjesec dva bolilo sreca proslo :D

Aldiin, Haker and bojler like this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Ma kaciga je must. Ja je ne nosim po gradu ali zadnji pad u gradu :D sreća dočekam se na dlan ali upali mi se nerv na dlanu poslje od udarca pola godine sam s tim kuburio.

A i meni je hrana problem, sad sam se bolje ispraksao, pojedem svako sat ovaj bar od voća i u vodu stavim soli limuna i meda. Kad te krene slabost hvatati kasno tad jest.

Nesto i mene prenosi da uzmem i jedan road bike, počeo sam ih gledati :D

11. Aldiin

Aldiin Overclocker

Koje su cijene tim garminima, ima li šta pristupačno?

12. Haker

Haker Veteran foruma

Kada je garmin brend u pitanju nema ništa pristupačno.

13. forzamilan

Ma bas skupo u pm kao i onaj Wahoo. Ali eto vidjeh negdje ovaj moj sad vec stari edge 530 180 eur negdje bio u njemackoj.
    Road bike cisti znaci ne gravel i mene mami krivo mi bude kad me preteknu sa onim uskim gumama na 7-8 bar lol. Solidan roadbike je ovdje jedno 1300-1500 eur pa navise al nemam mjesta gdje da ga drzim. Cak sam kontao uzet drugi set tockova usko cisto za asfalt ali i to kosta pola road bike-a tako da zasad nek stoji mozda me pukne prenos i uzmem kakav road cisti :D

14. Haker

Haker Veteran foruma

Ma mene strah izaći na magistralu, juce sam bio sam usred ničega no problem, ali taj road ne bi imao gdje voziti osim po magistrali, a to je kod nas glava u torbi.

A ima wahoo ali ljudi obično imaju i garmin sat pa na "eko sistem" hvataju, i stvarno preskupi, bas su apple u fitness svijetu. Ja uzeo ovaj 840, radi uredno ima super opcije puno praktičnije nego samo sat koristi posebno za navigaciju.

Last edited: May 15, 2025
  15. zoi

zoi Veteran foruma

Znam lika kod nas iz Zenice ode do Bihaća i nazad na bajku :eek:

16. Reznor

Reznor Overclocker

Evo i prva testna vožnja s Capriolo Pelikan 20"
    https://imgur.com/a/UaygH0W

Nakon toga je u povratku prednji šlauf gume stradao :D

Kratki review za ovaj bicikl.
    Definitivno ovaj bajk nije za bilo kakvu dužu turu osim kratke relacije do grada.
    Prilično je nestabilan na malo većoj brzini, a opet stabilniji od oldskul ponyja koji je isto bilo prilike da vozim, također me razočarao dimenzijama, kontam stati će u veliku ikea kesu, ali je veći od toga, te je dosta nepraktičan za brzo sklapanje u odnosu na el.romobil. Također su teški 15kg. Neki preporučuju dahon on je sigurno bolji, ali eto nije nov kupljen baš iz ovih razloga. Jedina mu je možda prednost što se može odložiti i prenositi u autu, jer ipak kad se sklopi dobije se na prostoru, čak se i pedale sklapaju, mada i tako kad se sklopi bude gabaritan u širinu, jer se ne može skroz saviti do kraja. Također ima i revoshift mjenjač i 6 brzina mada se mašinica uglavnom može i naknadno ugraditi kod sličnih koji to nemaju.

Imam još Polar Mirage Sport 29" i stari Salcano Mostar 28", mislim da ću ovaj drugi ostaviti i servisirati za potrebe vožnje do posla i ostavljanja u gradu (ako ga ko i ukrade nije neka šteta, mada ima sentimentalnu vrijednost jer je poklon od roditelja), a Capriolo možda prodam.

Last edited: May 18, 2025