Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Kako nije, jos da vidiš fully kako upija, ja jos ne mogu da vjerujem kuda prodjem i kojom brzinom.

Ja gledam ljudi odu sa tim gravelom po makadamu, mislim to mu je i svrha da moze i po njemu ali mogu misliti kako to ubije.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Vjeruj pomislio sam trebao sam uzeti neki fully ali iole da valja je puno skuplji nego ovaj hardtail sto sam uzeo al ne znas nikad u budućnosti...
    Gravel je Tito za mix I fin makadam sve grublje nema sta po meni traziti. Mada je sad nova moda kod gravela sto sire gume 45-50mm, kod mene je Max 38mm radi rama pa ostajem na fabricki 35mm

3. Haker

Haker Veteran foruma

Ako si uzeo mtb samo kad si ovdje a u njemačkoj vozis samo asfalt onda ti je ovako super, ne isplati se ići na fully radi tih desetak vožnji.

Nikad nisam probao road bike niti gravel ali vjerujem da je gravel bolja opcija za rekreativno voziti jer je sigurno udobniji.

4. Reznor

Reznor Overclocker

Da ima kakve raje možda bi se i otišlo na neku ekstremniju turu, barem da je kakva priroda u pitanju, ali ono po brdima i kamenju niti imam kondicije niti mi bajk ima kondicije, raspao bi se pri manjem padu :D
    Prije se išlo na manje ture s kolegama iza posla, dođemo bajkom na posao i vežemo ga u garaži, a imali smo jedno vrijeme i u ofisu opciju da ostavimo. Ili vikendom ako se dogovorimo.
    Zasad mi je max domet Velika Aleja, Stojčevac, taman bude.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vozio ja skoro malo bratov gravel,po asfltu...ide biciklo samo tako...brzine tqkve da nema uopste puno otpora a i gume kako su malo tanje nego na MTBu,jos vise olaksa. Brat isao prije 2 sedmice turu sa kolegama iz BiH i Slovenije...iz Slovenije vozom do nekog mjesta,onda dosli u Hrvatsku,isli po Istri i ponovo se vratili na pocetnu tacku gdje su i krenuli. Dva dana trajala voznja,dva nocenja. Tura krenula nekom starom prugom kroz sloveniju a svi su vozili gravele.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja idem sam 90% ko bi se u danasnji vakat dogovorio sa nekim. Jest crnjak kada odem daleko sam u sred ničega ali zato sam uzeo ovog garmina ima kontakt ako padnem i prati lokaciju

7. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Samo da pitam da li neko zna da li je ova staza pustena?
    https://n1info.ba/vijesti/pocela-gradnja-biciklisticke-staze-sarajevo-pale-foto/
    Ovu turu sam jednom vozio prije 10 ak godina kada je bas bilo cupavo preci preko mostova po klimavim truil pragovima starim 100 godina a i okolica prvog mosta je bila minirana, drugi put sam isao samo do mosta prije par godina, ali nekakav covjek se vracao i rekao da je vidio par poskoka na stazi.

Mislim da ce ovo biti top lokacija, pogotovo ako tuneli budu otvoreni

8. forzamilan

Za danas dosta :)

zippoo, Reventon, Haker and 1 other person like this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Svaka cast!

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ako bih i nekim cudom izdrzao preci toliko u jednom danu mislim da bih se oporavljao jedno 2 mjeseca :D

forzamilan likes this.
  11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ozbiljna kilometraza ali vjerujem da je po asfaltu i po ravnom.
    Samo kako god da je,dupe najvise strada na duzim turama :D

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Popeo se je 650 metara, ozbiljna je to cifra sa nase tacke gledista.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ozbiljna svakako...nije lako pedalati toliko ni po ravnici a evo vidim da je imao i elevacije...

14. Haker

Haker Veteran foruma

Druže, probaj pet sati pedaljati.
    Ja prošlu veliku sto sam odvozio popio 9l vode taj dan.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pedalao sam...samo uzbrdo...iz Fojnice sa autobuske stanice do Prokoskog jezera :D
    tako negdje...4-4:30 :D
    Kod nas su vecinom ture ovdje koje ukljucuju penjanje na neko brdo/planinu pa onda spust pa nekada opet uspon i tako.
    Proljetos sam ja sa bratom vozio po ravnici...Gracanica-Doboj,oko 50 km nakupili...mozda koji k vise.
    Jedini veci uspon je bio na Ozrenu,kod Doboja,kod Goranskog jezera...ali tu sam gurao,jer je bila prva voznja a i uzbrdica je opasna...nije duga ali velika.

forzamilan likes this.
  16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Po ravnom mogu dugo voziti ali je li naidje 10 metara uzbrdice gotov sam :D

17. forzamilan

@zippoo sve asfalt, iskreno mrsko mi po makadamu potrosis bruku energije i lako sjebes gume uprljas biciklo itd. zbog toga se bavim mislju neko vrijeme da uzmem cisto cestovno biciklo samo da imam mjesta.

Meni je ovo odmor za dusu, sluse u usi i deri svabija bas lijepa i raj za bicikliste. Naravno fizicki se covjek umori ali se navikne kondiciju gradis postepeno nije to nista posebno. Stani odmori kafa kolac sladoled nesto pojedes niko te ne goni :D

@XTRage za tebe je E bike onda :D

Last edited: Jul 6, 2025
    zippoo likes this.
  18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Tako i treba...laganica i svoj tempo. Meni je najgore kada se ide u grupi a onaj prvi uvijek goni kao sivonja :D
    Onda kada se dodje na cilj,oni pozderu sendvic za 10 minuta i hoce odmah nazad...mene to bas nervira...umjesto da se uziva pola sata-40 minuta,lagano ohladi malo i osusi...to bi odmah nazad :D
    A ja i ne mogu jesti kada vozim...ja jedem tek nekada kada dodjem kuci...u putu eventualno bananu ili jednu onu energi cokoladicu...jedino voce mogu pojesti u voznji i to me bas osvjezi. A sendvic,nisam nikada uspio pojesti ...krenem jesti i on suh onako,ne ide nikako i samo vratim i pojedem kod kuce :D

19. forzamilan

Ista tura ko prošli vikend samo sam produžio oko jezera krug. Vrijeme idealno bilo.

Neraa, zippoo, Haker and 1 other person like this.