Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Onakav bike ne zaslužuje išta manje da vidi.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Kad su travnički u pitanju onda cu morati :D
    Kontam jun, moram jos malo uci u pedalačku formu, ova stvarno jeste izazov. Prosle godine sam je pola vozio i mislio sam da cu na aparatima zavrsiti :D

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Almir

Almir Komšija

tu dionicu samo na rafting :)

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

U glavi mi je da odradim ovo iz Part 1 i 2

Jos da i koljena kazu moze :D

5. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Pelikan and zoi like this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Uh, dobra tura i dobre slike. Naložiti ćeš me da kakav dobar bajk kupim pa da mi stoji u garaži :D

7. zoi

zoi Veteran foruma

nvm, konsultovao sam se s komšijom :)

Last edited: Jun 6, 2026
  8. Almir

Almir Komšija

Najbolje bi bilo da probaš, pa makar u nekom šopu veličina i koji savjet pa onda otiđi kupi.

Ja opet ne radim velike ture tek od ove godine sam malo više zagrizao i planirma ture 50+km

Kupio sam aim pro, meni opet ovaj prenos odgovara jel okolica gdje živim i vozim ima dosta brda ugl asfalt i soft offroad...

ugl nedelja mi je sada rezervisana za vožnju, isplaniram sebi na garmin i lagano.

zoi likes this.
  9. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Vidio sam otprilike sta si napisao Zoi, moja preporuka MTB. Lakse je sa njim u brdo po makadamu radi prenosa iako su teza bicikla i volan i samo pozicioniranje je bolje za rekreativca nego gravel. Gravel je vise po meni ako vozis neki mix i bas vece ture a da ne govorim da je kod nas lakse jos sa MTB radi servisa i ostalog.

Danas jedna tura i jos slike od prosle nedjelje pala su dva vrha u jednom danu na Vlasicu 1900m uspona skoro ljepota ali i brda makadama kamenja preko glave na jednom mjestu 19% uspon tu sam morao gurati :D

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

zoi likes this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam vise trčao ovih dana, bajk samo ko trening na ovo brdo lokalno 7km dobrog uspona. Nadam se da cu sad u šestom baciti koju jaču voznju.

11. zoi

zoi Veteran foruma

Imam ponudu lokalno za polovan očuvan BMC Urs za 1600 KM i razmišljam da odem sljedeći vikend da ga pogledam. Ne žuri mi se, pa mogu razgledati sve, gravel, mtb, šta god.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dobri su graveli,tanje gume i drugaciji prenos,puno lakse pedalati i brze ide od MTBa. Ima brat i gravel i MTB a ja imam MTB i vozio sam malo i njegov gravel...ide odlicno. Mislim da je to i dobra cijena za gravel,otidji pogledaj i probaj.

13. zoi

zoi Veteran foruma

14. Haker

Haker Veteran foruma

Za mene drugi bez dileme. Ovaj prvi 21, god ja po Ramu i ovoj luli pomislio 2012.
    Ebo 500-600km kupis nov, solidan je bajk i završiš s tim

zoi likes this.
  15. Aldiin

Aldiin Overclocker

Da raspolažem sa tim budžetom, iskreno ne bih uzeo ni jedan od ova dva.

Raymon za 950 KM nije loš, ali nije ni neka sreća. Brend nije nešto posebno cijenjen niti lako prodaješ takav bicikl kasnije. Uz to, kod polovnog bicikla nikad ne znaš koliko je stvarno vožen i koliko će ulaganja tražiti. Dovoljno je da su kaseta, lanac i lančanici pri kraju pa si odmah 300+ KM u minusu.

S druge strane, Cube jeste poznatiji proizvođač, ali kad pogledaš specifikaciju, ni on nije neka viša klasa. MT200 su osnovne Shimano kočnice, imao sam ih i meni lično nisu ostale u nekom lijepom sjećanju. Viljuška je također entry-level do niži srednji rang, a taj XT na specifikaciji je samo zadnji mjenjač dok je ostatak uglavnom Deore. Realno, jedino ga vadi to što je nov i ima garanciju.

Za 1600 KM već se mogu naći godinu-dvije stari Trek, Specialized, Canyon i slični bicikli koji su novi koštali duplo više. Tada više ne pričaš o XT naljepnici na mjenjaču, nego o osjetno boljim viljuškama, kočnicama, točkovima i generalno puno kvalitetnijem biciklu.

Ja bih radije pratio oglase i sačekao nešto iz više klase nego žurio sa bilo kojim od ova dva.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Pa de mu onda nadji neki. Skuplja oprema skuplje odrzavanje, a sam si rekao da ne znas sra te moze zakačiti.

Dore oprema je i vise nego solidna, kocnice su ok, viljuška istina nije sad neka sreca ali ako ces po gradu vozati kakve veze ima jel zračna ili ova obična kad neces ni skontat razliku a ovu zračnu treba servisirati.

Ovaj cube je solidan bajk za lovu.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Btw
    Giant Talon 0 - Mocca Commerce https://share.google/KYrUlEjcWCFYtrQal

Kad si vec tu ja bih isao na ovo. Nije neka razlika u cijeni ali bolji bajk je od te kocke, mada i kocka je ok.

Giant Talon 1 - Mocca Commerce https://share.google/qoeJmd2yd9TYybgAI

Imas I ovaj. Od cubea je za mene opet bolji samo ne znam kakav si sa veličinom, koji ti zapravo treba

18. Aldiin

Aldiin Overclocker

Najbolje bi bilo da on kaže da li planira voziti šumu, makadam ili asfalt, koliki mu je budžet i koja mu odgovara veličina frame-a.

A pik, kao i inače, ponuda baš slaba.

19. selvin

selvin Moderator

Napisao je bio zoi puno detalja, htio sam quote ali sad ne vidim, mozda je to ovaj editovani post da se vec konsultovao s komsijom?

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ja vidim da sara sa biciklima, gledao je ove treking, pa mtb koliko shvatam treba mu do posla i po asfaltu da se voza a daleko od toga da ovaj giant ili cube nisu dovoljni i za makadama. Pusti tu snobovsku procu treba sve high end. Ok je kupiti u buducnosti nesto napucano ako ti se bas svidi i voziš ozbiljnije