Biciklizam EXTREMNI/REKREATIVNI...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Apr 29, 2010.

1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Onakav bike ne zaslužuje išta manje da vidi.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Kad su travnički u pitanju onda cu morati :D
    Kontam jun, moram jos malo uci u pedalačku formu, ova stvarno jeste izazov. Prosle godine sam je pola vozio i mislio sam da cu na aparatima zavrsiti :D

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Almir

Almir Komšija

tu dionicu samo na rafting :)

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

U glavi mi je da odradim ovo iz Part 1 i 2

Jos da i koljena kazu moze :D

5. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Pelikan and zoi like this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Uh, dobra tura i dobre slike. Naložiti ćeš me da kakav dobar bajk kupim pa da mi stoji u garaži :D

7. zoi

zoi Veteran foruma

nvm, konsultovao sam se s komšijom :)

Last edited: Jun 6, 2026 at 9:04 PM
  8. Almir

Almir Komšija

Najbolje bi bilo da probaš, pa makar u nekom šopu veličina i koji savjet pa onda otiđi kupi.

Ja opet ne radim velike ture tek od ove godine sam malo više zagrizao i planirma ture 50+km

Kupio sam aim pro, meni opet ovaj prenos odgovara jel okolica gdje živim i vozim ima dosta brda ugl asfalt i soft offroad...

ugl nedelja mi je sada rezervisana za vožnju, isplaniram sebi na garmin i lagano.

zoi likes this.
  9. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Vidio sam otprilike sta si napisao Zoi, moja preporuka MTB. Lakse je sa njim u brdo po makadamu radi prenosa iako su teza bicikla i volan i samo pozicioniranje je bolje za rekreativca nego gravel. Gravel je vise po meni ako vozis neki mix i bas vece ture a da ne govorim da je kod nas lakse jos sa MTB radi servisa i ostalog.

Danas jedna tura i jos slike od prosle nedjelje pala su dva vrha u jednom danu na Vlasicu 1900m uspona skoro ljepota ali i brda makadama kamenja preko glave na jednom mjestu 19% uspon tu sam morao gurati :D

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

zoi likes this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam vise trčao ovih dana, bajk samo ko trening na ovo brdo lokalno 7km dobrog uspona. Nadam se da cu sad u šestom baciti koju jaču voznju.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

11. zoi

zoi Veteran foruma

Imam ponudu lokalno za polovan očuvan BMC Urs za 1600 KM i razmišljam da odem sljedeći vikend da ga pogledam. Ne žuri mi se, pa mogu razgledati sve, gravel, mtb, šta god.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dobri su graveli,tanje gume i drugaciji prenos,puno lakse pedalati i brze ide od MTBa. Ima brat i gravel i MTB a ja imam MTB i vozio sam malo i njegov gravel...ide odlicno. Mislim da je to i dobra cijena za gravel,otidji pogledaj i probaj.