Hotel Termag https://share.google/XBMLI1Rag6kfy3bWe @forzamilan ako budeš tu prijavi se. Ja se prijavio, prosle godine sam vozio predobra voznja stvarno. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ne kupujem biciklo za grad, napisao sam da sam to po gradu riješio električnim romobilom. Sad tražim neko biciklo za ture od 20 do 100 kilometara, miks asfalt i brda, standardno ovo po centralnoj Bosni. Visina 184, inseam 83 tako da je veličina uglavnom L. Pregledao sam ja oglase uzduž i poprijeko na PIKu, slabo u L veličini ima da valja. Uglavnom precijenjena bicikla, stara, skupa. Rado bih ja kupio nešto godinu dvije staro ali takvih nema, ili je cijena takva da je jeftinije 100 200 KM što onda nema nikakvog smisla. Ko kupi novo kvalitetno biciklo kupi ga da ga voza godinama, ne da testira koju vožnju pa na prodaju. Pratim oglase već mjesec dva. Pogledat ću ove oglas što je Haker stavio. Napisao sam da sam otvoren za sve prijedloge.
Upravo tako. Kod nas ljudi cijene polovno da se obogati. Star bickl pet godina pukne cijenu par stoja manje od.novog. Ako je za tu namjenu ja ne bih isao ispod onog gianta sto sam ti stavio, solidan bajk. Eto pogledaj i sam i vidjet ces da se ne moze naci jeftinije a da ima zračnu viljušku i ovu opremu a i Giant je vala bolji brend od Cuba Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nije stvar u snobovskoj priči, nego u tome da za isti ili sličan novac često možeš dobiti bolju opremu, kvalitetniju viljušku, pogon i kočnice. To nema veze sa preseravanjem nego sa odnosom uloženo-dobijeno. Naravno da su Giant i Cube sasvim dovoljni za posao, asfalt i lakši makadam, to niko nije ni osporio. Ali ako već neko traži savjet prije kupovine, logično je pokazati mu i opcije koje nude više za isti budžet. Na kraju će voziti ono što njemu odgovara, ali nije snobizam ukazati na razliku između bicikala. Veoma težak i uzak izbor na OLX-u trenutno. Od polovnih se eventualno može izdvojiti ovaj oglas, pod uslovom da ti odgovara kada ga probaš jer je XL: https://olx.ba/artikal/70882388 Oprema je vrhunska za te pare, ali treba uzeti u obzir da je ipak stariji model. Nije problem što nema dobrih modela, nego što većina vlasnika misli da im bicikl vrijedi skoro isto kao kad su ga kupili. Kao i većina naših prodavača za sve ostalo. Zbog toga je trenutno baš teško ubosti nešto da kažeš, e ovo je dobra kupovina. Generalno, ponuda je tanka a ono što valja uglavnom je precijenjeno. Veoma zeznuto kupiti bike u sezoni.
Ne znam jeste li u ovoj grupi na facebooku,biciklisticka berza. Ali tu se svakodnevno objavljuju bicikli...vecinom noviji i skuplji. Biciklistička Berza BIH Бициклистичка Берза БИХ | Facebook
Padobranski ulet. Ja sam sebi uzeo GRVL AF | Van Rysel, presao prvih 100km sada, zadovoljan sam biciklom. Zelim da predjem par hiljada (5 - 10k) da dodjem u dobru formu pa predjem na full karbonski bike. Ovdje kod mene je ravnica, tako da nije neki problem preci 100km za 2-3h Uzeo sam Gravel jer mi treba malo komforniji bicikl u pocetku, nisam vozio godinama. Ne znam koliko vas koristi clipless pedale i obucu, ali razmisljam o prelasku na to?
Treba mi L velicina, a te veličine je najlosija ponuda na piku. Našao sam finih bicikala M i XL, ali L truba. Šta mislite o ovom? https://bajkeracija.ba/biciklizam/bicikli/proizvod/fathom-29-2-l-blue-ashes
Dobar Koliko vidom 22. je godiste zato snizenje sto je skroz ok. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dobar je bajk, daleko bolje nego sto si dosada gledao. Kao sto rekoh, nema veze godište. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jesi li siguran da ti treba L? Ja sam 178cm (ali imam zbilja duge noge), imam L frame i mislim da sam trebo XL uzet. Sent from my iPhone using Tapatalk
Jasta si. Prije M Novi bicikli su narasli sad je L ko prije par godina XL Ja sam 186 i zajebo sam se sto sam XL, moze ali L bi bio mjera Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Trebo sam onda napisat da sam 2m visok. Jer imam duge noge kao dvometras. Sent from my iPhone using Tapatalk
@Haker ne vjerujem da cu biti tad u BIH nije to lose malo rekreativno sa rajom bacit krug Sto se velicina tice treba bas paziti. Ja sam nedavno se bio nalozio da uzmem full karbon Cube i gemini i chat gpt su mi rekli da uzmem velicinu S na mojih 175cm, imam sad 56 scott i misli da mi je velik pa sam nedavno zamjenio sa kracom lulom i mislim da je ok vozim bez problema 140-150km. Nisu ni svi proizvodjaci isti niti su ramovi isti najbolje probati. Cube mtb mi je L i pase mi odlicno probao sam od buraza cube M i malen mi djeluje iako pise u kalkulatoru da je za mene taman. Nego uzeh GP 5000 continental gp 5000 all season ubice su za asfalta to i vozim 95% vremena, komplet nove kocnice Shimano RT-CL800+L05A-RF Resin vakat je bio da ih zamjenim, sorc Gonso SQlab Go sad imam Odlicni Assos GT Mille ali mislim da se vec postava malo potrosila, Fizik traku za volan sa gelpadovima i MET kacigu bijelu stara vec ima 5 god. Uzeh i rukavice ljetne GribGrab sa gelpad, Danish Endurance carape itd itd uglavnom finih para se dalo I naravno da ne bi bilo sve idealno udje mi zraka kako sam cilindre od kocnice razradjivao i nisam ih uspio ozraciti i sad je bajk na servisu da to srede moguce da sam cak i plocice od nervoze kontaminirao uljem cekam sad min dobru sedmicu ne moze na red doci ludnica sad lol Cekam jos par sitnica najprije Lake gravel cipele da imadnu na stanju posto vozim clip pedale odavno Gravel imam izrazito siroko stopalo pa moram uzeti veci broj ove su bas za siroka stopala. btw jeste upratili B Hard trka kroz BIH neki dan, preko 1200km 19000m uspona endurance trka frajer iz Ogulina Pribanic zavrsio za 52h neshvatljivo mi je kolike su to masine koje to mogu odvesti...
Jesam, gledao sam na 99spokes tabelu velicina za giant fathom i L je veličina za mene. Zbog tog što ti kažeš sad neki proizvođači kao Cube traže i inseam da mjeriš, to ti je dužina unutrašnje strane noge ali i po tome je za mene L veličina.