Kolega Norvezanin, zivi sa zenom Italijankom u Italiji, kaze da su ljudi totalno ohladili od reprezentacije. Nema vise kulta reprezentacije i nije nikog briga. Bukvalno samo ljudi koji aktivno prate fudbal i njihovu ligu se poistovjecuju sa reprezentacijom. Ostalo vrlo malo. Cak i ona navijala za nas (zivjela ovdje poslije rata) Situacija kao kod nas kad je repka bila na dnu, bukvalno opala zainteresovanost za utakmice visestruko. Samo sto nama jedna pobjeda fali da se vratimo reprezentaciji, a njima treba odlazak na SP. Zavisi ko je na sta navikao. Ljudi osvojili predzadnje EP i opet malo
To je ono sto ja pricam. Jbg nama je vazda vrh taj prolazak u baraz. Lijepo je i to al de kakvog uspjeha na SP/EP. Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa logicno je da je uspjeh nesto sto dosad nisi uspio ili tesko uspjevas, valjda je to i definicija uspjeha... Poredit nas sa Italijanima i trazit ono sto njihovi navijaci traze (polufinala/finala EP/SP) je u najmanju ruku bezobrazluk s obzirom na to kako mi dobijamo talente u reprezentaciji, stanje ligaskog sporta, stanje omladinskih skola, ulaganja, itd.
Ja sam mislio da si napisao ono zbog ovog "90% nas da usmjeri svoju energiju u pobjedu ona će se i desiti"
Ej drugari čestitke i od mene našoj FUDBALSKOJ REPREZENTACIJI na plasmanu na MUNDIJAL, došlo je to u najljepše vrijeme proljeća kada se sve budi. Toliko je bilo želje, htijenja da uspijeh nije mogao izostati, pokazali smo nivo u navijanju, slavlju, susjedi slave oko nas čestitaju. Kao proljetna Bajka, koliko je samo suza radosnica proliveno. K.ad se ljudi doro poslože i slože sve se može, sve se može. Da Vas čujem koji je ono rezultat koji nas je odveo na mundijal. Sretno za Kanadu ko bude putovao na SP, biče tu još suza radosnica, ako Bogda.
Ako se odbrana bude držala dobro mi uvijek možemo na silu dat jedan ili dva gola. Nema u nas neke ljepote, ali uđe