Odes na SP i igras protiv duplo bolje reprentacije na FIFA listi koja je ujedno domacin. Osvojis bod i dodje neki mentol i izjavi ovakvu glupost. Navijaj tamo za svoju Austriju, da Bog da ti nas pasos oduzeli.
Kad spominjes austriju, mogli su slobodno pustiti snimak one zadnje sa njima, ne bi bilo razlike, preslikana utakmica 100%. Ima dva-tri mjeseca kako smo kolektivno upisali tri boda protiv katara, samo da se i tu ne oprzimo. I kanada je potcjenjivana pa je sad „duplo bolja na listi“.
Rezultat je dobar, remijem sam bio zadovoljan i prije same utakmice. Ovo će vjerovatno biti najteži meč za nas u grupi obzirom koliko nam ne leže ovakve ekipe stilom igre, a inače smo tu negdje kvalitetom. Igrom nisam i nikako ne mogu biti zadovoljan, pogotovo pizdarije sa čuvanjem Alajbegovića do 73. minute na klupi. Prognozirah da ćemo dati iz prekida, da će David ili Larin zabiti za njih i da će biti 1:1 danas na kafi. Mislim da ćemo "lakše i bolje" igrati protiv Švicarske, nego protiv Kanade. Ali i tu mislim da će biti 1:1
Rezultat ok ali igra jako losa. Ne moze se prepustiti igra protivniku 70 minuta od mogucih 90 . Imali smo i srece,Kanada je imala nekoliko stopostotnih prilika a i ona sretna reakcija Kolasinca i precka,gdje je spasio gol,vile su nas pronosale. Mislim da je za sve lose u ovoj utakmici kriva iskljucivo Barbarezova taktika. Nesto je sinoc i priznao,kao sta je pokusavao i zasto je neke igrace ubacio a neke nije. Kaze da Dzeko nije usao,jer se Kolasinac povrijedio i morao izaci i valjda mu to poremetilo plan. Ali opet,sve u svemu,bod u prvoj utakmici nije ni lose.
Ovako optimistično ja bi se držao taktike po bod od kanade i švice i 3 protiv katara. Probati iznenaditi švicu i to je to što se tiče ove prve faze...Nisam upratio kakva je švica sada trenutno sa formom igračima i sl... Ono sinoć za mene je uspjeh ko kuća...Kanada da je birala koga za prvog protivnika izabrala bi nas
Nisam odgledao cijelu, ugasio sinoc oko 70. minute cini mi se, bilo 1:0. Sad gledam zavrsilo 1:1, Katar izjednacio autogolom. Ono sto sam gledao su logicno Svicarci bili bolji ali je utakmica kvalitetom bila 3 nivoa ispod Kanada-BiH. Ljepse utakmice prve lige FBiH sam gledao.
Pa autsajder grupe otkinuo bod favoritu. Švica realno nije imala sreće, imali su desetak jako izglednih prilika, ništa nije htjelo ući. Na Švici je sada veći pritisak, moraju se protiv nas vaditi. A nas na kraju čeka Katar za "vađenje". I mislim da nam Švica bolje leži nego Kanada. Ako ih uspijemo klepiti, 2. mjesto je maltene osigurano.
Švicarski su sada u kurcu i svjesni da više ne smiju zajebati, i mnogo će opasniji za nas biti, nego da su se "provukli" protiv Katara i uzeli 3 boda tu. A vidim mi smo već upisali 3 boda protiv Katara.
Znači eto Barbi prilike da nas postavi za kontre. 4-5-1, s Mahmićem u sredini. A upisali bodove il' ne upisali, nama valja igrati. Tako su nas otpisali u baražu, pa prođosmo
Treba nam jedna pobjeda i jedan remi sto je sasvim realan scenarij. I brdo srece kao protiv Kanade, da nas zaobidju povrede i kartoni.
Ne treba, moze se i sa 3 remija proci ili sa jednim remijem i jednom pobjedom. Ko da moramo bit prvi u grupi. Ide i 8 najboljih treceplasiranih dalje. Mi poraz od Svice i pobjeda protiv Katra to je minimum trece mjesto a mozda i drugo, osim ako svi u grupi ne zavrse sa 4 boda a mi najgoru gol razliku da imamo. 4 boda su dosta za drugi krug. Bice dosta grupa gdje ce trece mjesto bit 1, 2 ili 3 boda.
Ja najvise mrzim te kalkulacije u sportu. Igraj jbte,trci,gini,trudi se i nesto ce uci ili ces se odbraniti. Najgori wcenarij je da odigramo jos jednu utakmicu kao protiv Kanade,kada nismo uspjeli preci pola centra 60 minuta. A bod Katara protiv Svicarske je odlican.
selvin je slika i prilika onog o cemu trubim, jadne kalkulacije kako do 8. treceplasiranog. 71 puta ispucali loptu protiv kanade, nevidjeno visoka cifra. Mizerna 44 uspjesna dodavanja u zadnjoj trecini terena, fenjeras Kurasao je uspio napraviti 46 protiv njemacke
Trubis ti meni neku stvar. To je slika i prilika tvog stava i pesimizma oko reprezentacije, drzave, zivota i svega. Ne znam kako te zena trpi takvog. Pisem Reventonu da ne moramo bez poraza grupu zavrsit da bi isli dalje. Kad 3 od 4 idu imas prava i na kiks. Zasad ga nismo imali jer remi protiv Kanade nije kiks. Doduse tebi jest. Ti se plasis da ce nas Njemacka nabit 7:0 ko Brazil. Nek nas nabije, makar ne igramo kod kuce.