Kao sto sam vec spomenuo, Ameri su u svakoj utakmici dali barem dva gola, dobro smo prosli Predpostavljam da je taktika bila izgurati nerjeseno pa na penale ganjati neku sansu. Tako je kako je, opet ok. Velik je ovo uspjeh za malu drzavu. Nas je sve kada saberes kao predgradje New Yorka, a opet tribinu popunili. Na kraju je i dobra reklama za drzavu. Da se zna da nismo neki Dzelilabad kako nas neki politicari predstavljaju (iako i ovdje rasprava nekada izgleda tako). Pjesma Dubioze Kolektiv postade himna na svjetskom nivou
Ma buraz ovo je top za ovako malu zemlju, posebno za sve negatore i separatiste iste, radi njih mi je najvise drago, zivnulo sve, izguglali su nas i kunto i panto, ibrahimovic nas na najvecoj cifutskoj televiziji bas dobro promovisao.. ne moze to gudelj osjetit jer on pripada drugom jatu bar tako mislim, ali to je njegovo pravo, ovo je i vise od fudbala i taktika i rezultata.
Ovo je dobar rezultat, nisam upratio koliko vas živi ovdje u bih(mislim na forum) ali euforija je bila baš dobra, od organizovanog gledanja utakmica javno - privatno, zastave, do ovog ludila oko sličica Šta se meni nije svidjelo ovo sa sličicama što naše generacije +-15g nisu iživljene pa kupuju, pa djeci da kupiš i kompletiraš album 600-800km to u naša doba nije bilo.... Naš čudan način da proslavimo rezultat da odemo na kružni tok i blokiramo saobraćaj Generalno neka lijepa dešavanja oko gledanja-praćenja ukatmica...ali i to je nakada moralo stati....
Btw. ispred smo Slovenije i Srbije na vječnoj listi Svjetskih Prvenstava po broju bodova Svi pričaju kako će ova generacija morati igrati na sljedećim. Ništa nije garancija, kvalifikacije su jebene. Pogledaj kakvu smo gangulu morali proći da dođemo do ovog.
Gleda li ko kosarku? Dobro se drzimo protiv Turske bez Nurkica, Muse, Sulejmanovica... ali ce falit malo za pobjedu nazalost.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/z...siljevic-19-dobio-drzavljanstvo-bih/260702173 Upisujte djecu kao drzavljane da ne budu sa zvjezdicom ko Luka Garza. Ili da moraju cekati ovako kao ovaj golman.
Gledam sad pregled, fakat opet smo primili golove iz vlastite smotanosti, u oba slučaja Radeljić akter, prvi je fakat peh gdje je on faktički proigrao Baloguna za gol a akcija krenula od koga drugog do Vasilija . Drugi gol u živom zidu opet Radeljić koji ima 2 metra u sebi nije se pomakao a lopta mu 5 cm iznad glave prošla. Prosto ne kontam kako ti se ne ukljiči instinkt da krene refleksno na loptu, te mi stvari nikako nisu jasne. Ali kad se sve podvuče puno je pozitivnih stvari proizdašlo iz svega ovoga, da ne ponavljam sad šta je sve napisano iznad. Kad sam bio u Bosni dvije sedmice prije početka svjetskog bruka djece u našim dresovima a ne u engleskim i francuskim... U njemačkoj ljudi su pričali o Bosni dosta, s posla kolege mi šalju poruke u toku utakmice, konačno se kao nekakva država nađeš na nekoj mapi, volio fudbal ili ne fakat je u cijelom svijetu najveći "sporedni" događaj... Samo moramo što prije lidera isklesati to nam fali kad odu Kola i Džeko. U evropi su kvale ostale jednako teške ako ne i teže nego ikad bez obzira na proširenje učesnika. Uvijek ćeš imati min jednog boljeg konkurenta za to jedino sigurno prvo mjesto u grupi, sad ćemo se vjerovatno pomaći u jakosnoj grupi pa makar jednog jačeg suparnika manje. Piplica pa vjerovatno najsmešniji gol u historiji fudbala, min top 5, nekako mi se vazda bilo ofirno smijati.
2 šuta na gol, jedan kroz noge drugi bacio se lik iz mjesta. Jeste vidjeli kako se Austrija brani na 2-0. Zašto pobogu ne napadnu /s
Pa normalno da ces primiti golove iz gresaka kad se 99% vremena kockas sa pasovima pred svojim golom. Ovoliku kolicinu haramball-a bez fatalne greske u 100 minuta je nemoguce odraditi. Dali su nam zapravo 4 gola iz 4 nase greske, samo sreca sto je dvaput bio ofsajd, i to slucajno ofsajd a ne iz neke nase namjere.
Ima taj neki klik gdje ofirno dajemo do znanja protivniku da ćemo se samo braniti gdje ovima raste samopouzdanje i samo se čeka go, mislim da jedno 10 puta u svakoj tekmi se derem izbij! Nebitno, čini se ipak nakon svega da imamo materijal za isklesati nešto ali ovakom igrom nećemo dogurati daleko, treba se sjetiti Velsa i zicera koje su fulali, nakon toliko generacija i gubitaka ključnih utakmica morala je i nas nekad sreća zakačiti, sad se to ne smije niz vodu baciti, radit se mora... Dotakli smo toliko dno kad se ona ubleha iz San Marina udostojila da kaže da smo spori, valjda gore od toga ne može, i vjerovatno nam je sa tim komentarom učinio uslugu...
Da su nam dopustili Janelta bili bi puno jaci. Gotovo u svakoj ekipi ima igrac koji nema nikakve realne veze sa drzavom. Ocit primjer ovaj prgavi Balogun koji je „amerikanac“ jer mu materi nisu dali da se ukrca u avion.
Eh da nam selvin objasni zasto je Cabo Verde bio tako dobar sinoc, jesu li im mozda svi igraci u top klubovima.
Kad nam ti objasnis kakvih problema imaju Njemacka, Urugvaj, Hrvatska, Japan, Holandija, Svedska, Ceska, Turska, Austrija i mnogi drugi ne mogu da naprave bolji rezultat od nas a svi imaju 2-5 puta kvalitetniji i skuplji tim Mentalitet gubitnika, Nijemci i Hrvati pogotovo? Pogotovo sto si se plasio i bio placipicka da nas ne nabije Njemacka 7:0 a mi ostadosmo duze od njih na SP Onda cu i ja objasnit da se na svakom svjetskom desi da neko odigra dobro kao autsajder. Nazalost dogurali samo ko i mi, iako su pokazali 5x vise od nas.
"Nazalost dogurali samo ko i mi, iako su pokazali 5x vise od nas." Coping hard jarane. BiH predvođena Barbarezom je igrala kukavički protiv velikana svjetskog nogometa kao što su Kanada, Švicarska i USA. Pa dlaka je nedostajala Qatar da izjednači do kraja prvog poluvremena. Portugal vs Hrvatska je bilo za dlaku, nas je USA sa igračem manje bez po frke izbacila. Jel se to ne smije kritikovati i istaći da je Barbarez ispodprosječan trener i kompletna igra na SPu mu je bila totalno kukavička jer je eto uspjeh plasman sam po sebi ?
Igras sa cim raspolazes. Forumski i facebook kvazi-selektori sa taktikom "napadni pa sta bude" bi jedva docekali da mu jebu mater da nas je neko nabio 5:0 kontrama. Nemamo kvalitet za bolje to je realnost, ali bice aBd, cekajte da malo odrastu, imamo najmladju selekciju, pogotovo kad se (vjerovatno) Dzeko sad oprosti. Ili da kazem, propali smo, nabijte ga nogom, to bi takvi pesimisti voljeli cut?