BiH sport - diskusije

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 9, 2008.

1. selvin

selvin Moderator

Mozda nije. Ali imali smo 10 drugih koji su sa kvalitetnijim sastavima se patili protiv amatera. On je ipak uspio vratiti vjeru u reprezentaciju i ako nista, treba mu dati povjerenje i za naredni ciklus. Kad je dosao, plasman na SP nije bio u ciljevima pa smo ipak otisli sa dobrim kvalifikacijama i konacno prolaskom u barazu.

Tvoj prijedlog je da mu se da otkaz i da se plati neki stranac 10x vise koji ce doci cisto zbog para i donijet vjerovatno nikakav rezultat?

Isto sam citao po hr redditu za Dalica, covjek je popljuvan i poslije srebra i brozne uz konstataciju slicnih strucnjaka kako su mogli do zlata da je neko drugi vodio repku. A ono je vjerovatno 1/4 bila max za taj tim bez njeg.

Isto tako, mnogi bi selektori znali bolje na SPu odigrat od Barbareza ali je problem sto mi uopste ne bi ni dosli do SPa da su takvi selektori vodili repku.

aNaToMiC ! likes this.
  2. bhd

bhd Veteran foruma

Da uljetim i ja:D
    Nacelno se slazem sa ovim misljenjima. Cisti fail ovakve strateske igre je naseg Barbe.

Da se razumijemo, sve pet za kvale i prolaz, ali smo igrali najlosiji, najdosadniji i najkukavickiji nogomet na SP.

Gledam sinoc CV igraju zivotom, 2:2 sa Argentinom. Pa ko izgubi prodje. Cak i zadnji gol OG...
    Mi se nesto isprsili protiv katara, sve ostale utakmice u rangu prve lige.
    Ponosan na repku ponosan na rezultate, al brate taktika nam je bila alamo.
    n-e znam moje licno misljenje igrali smo ne iskoristivsi nas potencijal - i sve mi vishe ima smisla ona stara...
    da se odredjeni igraci prodaju.

KAd se sjetim da nam je pik bio dobro se izdodavati sa Vasiljem oj hljebe igre za zaborav.

sgtPepper likes this.
  3. zoi

zoi Veteran foruma

Realno smo imali odron utakmice ali eto naša je repka pa se pratilo kako god da igraju. Žalosno je samo što smo igrali kukavički i opet bili pregaženi.

4. bhd

bhd Veteran foruma

kao da je receno - ne napadaj brani se... i to sa 2 fw.
    Nekako kad smo igrali sa italijanima i prije crvenog rasturali smo. nemam pojma nisam strateg, ali nisam vidio da smo se nesto trudili.
    Dodaj vasilju i tako ukrug i primimo gol :D fkin nevjerovatno.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Kakve ste vi patriote, ne smije se kritikovati

Nista, Selvina za trenera, barem da ovo silno znanje negdje upotrijebi

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mene razapeli dok su bili u euforiji i sad se vecina manje-vise slozila sa onim sto sam pisao od pocetka :D

Osim naravno selvina, on je vjerovatno jedina osoba na svijetu koja bi protiv amerike izvela idiotskijih 5 u sredini/napadu nego sto je to uradio Barbarez.

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Selvin ti je lik kojem je mjera uspjeha ostali smo par dana duze od ekipe X, nema veze sto je ista faza.

8. selvin

selvin Moderator

Pa da si citao ko sto inace ne citas, jedan sam od rijetkih na temi da nisam pametovao ni za taktiku ni za izbor igraca ni davao svoje misljenje kako bih ja bolje.

Kad vec biras selektora s foruma, tvoj drug Gudelj je prvi kandidat, on je bolji od Barbareza, kao sto maloprije rece jos prije SP-a je rekao da ce Barbarez napravit "pobacaj" i odvest nas u 1/16.

9. selvin

selvin Moderator

Da si pametan ko sto nisi za primjer sam uzeo Njemacku koje si se ti bojao da nas ne nabije 7:0 i plakao kao curica.

Njemacka je ispala od slabijeg protivnika, a mi od jaceg. I sve nabrojane repke u mom postu iznad su ispale od slabijeg. Kad tako gledas, nas uspjeh je jos veci.

Ali posto tebi logika nije jaca strana logicno da ne razumijes kako je nas uspjeh veci od "uspjeha" Njemacke :) Isto je to jer je ista faza? Jest za maloumnike.

10. bhd

bhd Veteran foruma

Sve stoji, samo se ne mogu nikako oteti dojmu da smo imali fakat priliku i da smo mutavo igrali.
    Zasto mislim, jer smo odigrali najbolju utakmicu svih vremena protiv italije. Ovdje smo igrali - dodaj vasilju, brani gol, a 2 napadaca u spicu...
    Sve stoji... nije kritika psresretan, nego kad se vec pruzila prilika kontam sad ce inat proradit, k..o, proradilo samo povlacenje.

sve ovo ne oduzima ono da smo prosli u 16 finale i da VOLIM LJILJANEEE ALEEE

11. selvin

selvin Moderator

A mozes tek zamisliti kako su razocarani navijaci drzava koje su stvarno kvalitetne, top 10-20-30 u svijetu i ispadas od slabijeg kad su nasi navijaci razocarani a medju najnekvalitetnijim reprezentacijama na SPu smo generalno a tek u 1/16, u top 3 najgora smo po rangu i vrijednosti igraca sigurno. Ali eto ocekujemo vise od Njemacke i slicnih promasaja. Losa igra, kukavicka, povlacenje, sve jasno ali da li se realno moglo puno bolje? Mozda, a mozda ne bismo vidjeli 1/16 da smo igrali drugacije. Ko zna, niko osim kvazi strucnjaka koji su ubijedjeni da bismo dogurali vise drugom taktikom. Valjda i magicne kugle imaju.

12. bhd

bhd Veteran foruma

ma jasno slazem se, ovo je subjektivno sa moje strane. Gledam i pratim nas pored svih ostalih. Ako cemo iskreno duze smo od svaba bili na sp :D

13. selvin

selvin Moderator

Subjektivno je i s moje strane. Ja nisam ekspert ni selektor za razliku od nekih. Nit sam srao sta oko igre i slicno. Samo mi je drago zbog mlade ekipe i momaka da se doslo u tih 1/16 i nismo se obrukali sigurno. Kao da njima nije zao sto nisu pokazali vise? A jedino oni na terenu znaju je li se moglo bolje. Mozes gledat sa strane koliko hoces i glumit strucnjaka. Ko nije nikad sutnuo loptu a ni macku s praga ne bi trebao nista komentarisat. Na terenu se itekako osjeti kad je neko mocniji i kvalitetniji. Mozes se nabrijavat koliko hoces, jedino te tad sreca spasava i gura (kao nas sto je nosila protiv Velsa i Italije).

Meni je samo drago da je ovako ispraceno ovo SP (pa mogu reci i 3x bolje nego Brazil) i da evo u Tuzli euforija i nakon ispadanja nije skroz stala.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

To sam vec govorio, ukazala se prilika, odlican zdrijeb, pa sa kilavog treceg mjesta na osrednju ameriku, pa u samoj utakmici crveni iz duela na vlastitoj polovici, poklon sa neba koji se desi jednom u 1000 utakmica.

Ali sta ocekivati kad utakmicu pocinje dvojac sunjic-gigovic, kada imamo krilo samo na jednoj strani (russel crowe je tu nebulozu neutralisao od prve sekunde), kad igraju i dzeko i demirko, pa u pizdu materinu slijepac bi rekao da ne mogu obojica ako si vec krenuo sa pet u odbrani.

15. selvin

selvin Moderator

Evo opet selektora o formaciji i izboru igraca... :confused:

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Rekao sam vec da si ti jedini koji bi izveo idiotskiju sredinu i napad.
    Da je macka izvlacila kuglice nabola bi Basica ili Hadziahmetovica.

Trpio sam ga dugo i nisam ga doticao ali ovo je previse, Jesse Marsch i Crowe su se poigravali sa njim.

17. selvin

selvin Moderator

Nisam ja komentarisao nikakve formacije i izbore igraca, to si ti zaduzen od pocetka SPa. Tako da ne dajem nikakvo misljenje o tome jer ja znam da ne znam, za razliku od tebe koji mislis da znas.

Ako cemo realno Sunjic je u zadnje vrijeme u repki (ne samo SP) pokazao mnogo vise i od Basica i od Hadziahmetovica.

Na kraju krajeva, ne vidim da je neko posebno zakinut za priliku da pokaze sta moze. Sasvim solidno su rotirani igraci i vecina je dobila dovoljno prilike da se pokazd. Drugi problem je sto kvazi strucnjaci bolje znaju koje su bile zamisli strucnog staba od njih samih i misle da je izbor igraca i taktika slucajnost ili jos gore neznanje jer eto Barbarez i ekipa ne znaju a ti koji sigurno nisi nikad sutnuo loptu znas? Pa koja logika? Doduse ti si operisan od logike, pa ne znam koji qrac vise postavljam pitanja o logici.

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Joj kad selvin nekom kaze da je operisan od logike :rolleyes:

Solidno rotirani 4 minute u 4 utakmice o_O

19. bhd

bhd Veteran foruma

Ma meni je sva prica divna , prica se o bosni prica se o nama ljepota sve super, krivo mi malo sto nije potrajala a pruzila se prilika.
    Jebajiga nisam jedini koji je primjetio da se barba sam iznenadi sa strategijom. Al haj fala im za jos jedno prvenstvo i 16 finale idemo dalje

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. selvin

selvin Moderator

Igrac koji je zadnju utakmicu odigrao prije gotov 3 mjeseca je dobro ikako i poveden na SP. A i u Hullu je vise ulazio s klupe nego bio starter u zadnje vrijeme. Tako da on da bude starter je samo tvoja logika.

Svi ostali u sredini su dobili prilike dovoljno. Zato sam i rekao "vecina je dobila dovoljno", to znaci gotovo svi, da ti prevedem jer si zaboravio bosanski izgleda. On je dobio malo ali je pitanje je li zasluzio vise. Mozda i jest, ali mozda i nije ili nije dovoljno spreman, ko zna osim tebe, trebao si javit strucnom stabu.