BiH sport - diskusije

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 9, 2008.

1. selvin

selvin Moderator

Najjace mi je Demirovic objavio post o SPu, dole standardno seljaci pljuju ko i ovdje na forumu, i Nurkic mu pise:
    "Brate, ti si zvijer! Nastavi ovako brate! Nek negativci pišu šta hoće, nama u BiH niko ne valja. Ovi treneri i „stručnjaci“ su već mnoge dobre igrače otjerali..."

A na taj komentar neko pise, kud ces dalje kad i Messija su njegovi uspjeli otjerat iz reprezentacije. :D

Tacno slika i prilika "navijaca" sirom svijeta. :) Ne valja niko :)

aNaToMiC ! likes this.
  2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Neka se je Tahirovic naigrao u danskoj, i neka ozljedjen 40-godisnjak pocinje u formaciji bez pola sredine.

3. selvin

selvin Moderator

Evo ga i Dzeko je kriv sad. :) Kriv je samo sto je davo :)

Inace, da je igrao Hadziahmetovic, pregazili bi ih sve... Falio ti je ko da je Messi. Zadnju dobru sezonu lik odigrao prije 4-5 godina i toliko nam je falila njegova minutaza? Pa jedini si ti to primjetio strucanjak nas :)

Koliko imamo losu sredinu samo govori to sto smo morali njeg povest ikako.

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

I na stranu taktike i formacije i postave, najveci problem su selvini kojima je vazno ucestvovati.

Tamo neki otoci sa pola atlantika nam pokazuju ispravan stav i pristup.

5. selvin

selvin Moderator

Najveci problem su Gudelji ko ti, sveznalice, selektori, kao da ova djeca nemaju drustvenih mreza pa ti svoj pacenicki zivot moras prenijet na njih i ubit ih svojim pesimizmom. Daj malo pritiska, reci im da nije vazno samo ucestvovati, reci im sa nije vazno biti samo u 1/16, reci im da drugi put se bez zlata ne vracaju.

Zao mi samo za dijete koje ti odgajas sa mentalitetom gdje postoje samo pobjednici i gubitnici. Valjda je to taj moderni parenting gdje se roditelji tuku sa trenerima kad dijete ne zaigra dovoljnu minutazu, psuju na tribinama djeci iz druge ekipe, da kroz dijete svu svoju iskompleksiranost i neuspjeh u zivotu prikazu u borbi za neki kvazi uspjeh djeteta i prozive to kroz njeg. Na kraju dijete ne zna da gubi ili jos gore roditelji naprave traume jer dijete misli da je propalica kad izgubi.

Razmisli malo o svom djetetu kad budes nastavio pljuvat tudju od 18-20 godina koji igraju na SP. Reci mu da je kukavica cim se povuce. Reci mu da nema mentalitet pobjednika. Ako mislis da je to dobro za tvoje dijete, onda nastavi i za ovu nasu biti obicna seljacina nepismena kao sto si od pocetka SPa bio.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mozda oni tamo na otocima nemaju internet, mozda je u tom kvaka :eek:

Jadni milioneri sto ganjaju loptu, tesko im slusati kritike, Vasilj 30 godina u guzici a skace iz mjesta na mlak slobodnjak, ono sto uce djecu u pionirima da ne rade.

7. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Šta si imao iz fizičkog?

8. selvin

selvin Moderator

@XTRage je bio oslobodjen 100%.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ti i dalje ne kontaš gdje griješiš. Jedno je neke stvari pisati kad sve prođe, kad se euforija stiša a sasvim drugo u toku svega pljuvati i kvariti ćejf svima. Ti si još u kvalifikacijama pljuvao i pljuvao bi sve dok ne bi pehar digli, a i tad bi našao nešto.

Nama je ovo super uspjeh a o taktici možemo raspravljati, šta nas briga. Djeca po ulici više ne nosaju dresove Brazila, Francuske, Argentine, Njemačke, itd nego Bosne i Hercegovine. U albume ne lijepe samo njihove sličice nego je sad glavno skupiti našu repku. Kad ništa drugo ne bi dobili to je dovoljno.

selvin likes this.
  10. p4ja

p4ja Komšija

Gudelj ne mozes reci da su ameri osrednja ekipa ba, ne znam sta ti gledas ili jel uopste pregledas citavu tekmu.. znaci ljudi prespremni, ko zuce trce to je jako jako vazno u ovom sportu kao i svakom, a da si poznavalac fudbala znao bi i koliko je vazno kad si na domacem terenu, kad su tvoji najvijaci tu i disu ti za vrat itd, barba jest 1% trenera, ali nas je taj lik doveo gdje nikad nismo bili, i kad smo imali jacu ekipu i jace trenere i sve, nije ni bitno jesmo li dosli tu na guzove ili srecu or whatever, ono sto se pika je da smo tu! Znaci resultat se pika pa kako god da dodjes do njega

selvin likes this.
  11. bhd

bhd Veteran foruma

5, zakucano.
    Bio sa najboljom kondicijom, bavio se fudbalom(sloboda)kosarkom(sloboda) do 12-te (rata).
    itd itd..

ti?

Zoi ti sto kazes ljepota gledati nase dresove svuda, mi smo na poslu svi dresove oblacili zadnjih sedmica, zastave po balkonima. Bas je lijep osjecaj nekako, pogotov to sto smo pojacali "brend" BiH :) Ako se nastavi raditi sa ovim mladim itekako ce jos cuti za nas :)

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sta su nego osrednja ekipa u ovom kontekstu svjetskog prvenstva, dobri atleticari i mlaki igraci lopte, preslikana kanada.
    Austrija i Cabo Verde su za druga mjesta u grupi nagradjeni Spanijom i Argentinom, mi smo za kilavo trece dobili vrlo pobjedivog protivnika i jos nam pao crveni sa neba.

13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Znaci dok je euforija sve se mora prihvatiti bez prigovora, sjajna logika.
    Samo nek ne puca...

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja i Arrigo Sacchi.

EL NINO CFC likes this.
  15. zoi

zoi Veteran foruma

Nažalost, to je očito iznad tvojih mogućnosti da razumiješ pa nema smisla dodatno objašnjavati. Jasno je svima osim tebi.

16. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Da dodam i ja svoj komentar sad nakon nekoliko dana nako sto je tekma prosla. Ja sam iskreno razocaran, sto igrom, sto amaterskim greskama nase ekipe. U globalu kad se sagleda, najvise su nas kostale te amaterske greske golova.

Ja sam igrao na totalnom amaterskom nivou fudbal, i tada su nam trubili da nema igranja rukom u fudbalu, nema povlacenja za dres, nema kontakta s golmanom, ispucavanje lopte ili u korner ili u stranu sto dalje od svog gola. I nekako mi je smijesno vidjeti upravo ove greske na jednom ovakom nivou.

Da cemo proci u 16tinu, to se manje vise znalo da i pred pocetak svjetskog. Samo je pitanje bilo da li cemo zavrsiti 2. ili 3. u grupi.

Da se konkretno osvrnem na ovu utakmicu protiv SAD-a. Da su toliko jaki, nisu. Generalno mi je nejasna taktika Barbareza, ne znam sta je uopce zelio postici. U prvom poluvremenu mi smo mozda imali par solidnih sansi, mimo toga, SAD su same igrale prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu nasa ekipa se trznula tek kada su ovi dobili crveni karton, no i tada je to izgledano beznadezno.

Barbarez je trebao pritisnuti jace napadacki SAD. Nemamo sta izgubiti, nije na nama bio pritisak nego na njima. Imas tako idealan trenutak, da napadnes protivnika, pa sve i da primis 3-4 gola na kraju, opet ides kuci znajuci da si nesto pokusao, a svakako si ostvario historijski uspjeh sa repkom.

Imamo fino ekipu, te momke treba samo dobro usmjeriti. Zao bi mi bilo da potracimo ovu generaciju mladih igraca nesto kao Belgija sa Robertom Martinezom. Znam da je tesko doci do kvalitetnog trenera generalno za sve reprezentacije, ali licno smatram da Barbarez nije taj kalibar. No opet, vrijeme ce pokazati svoje.

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne moras uopste naglasavati jesi li igrao ili sta si imao iz fizickog, nemoj da te uvlace u tu glupu argumentaciju, to da ima veze Maradona bi bio najveci trener i selektor a znamo kako je to zavrsilo.

18. selvin

selvin Moderator

Niko ne komentarise ovaj ponisteni crveni za SAD. Kao mi mogli nesto protiv "osrednje" ekipe za koju FIFA pravi presedane. Sad mi trebamo vjerovati i da nisu dopingovani?

Svaki sljedeci crveni karton na ovom SPu nema smisla da ne bude ponisten. Vec treba bit kao i ovaj "odgodjen". Smijurija...

Ko zna sta se kuha za utakmicu protiv Belgije.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne mijenja nama sad nista, a da je farsa, naravno da jeste.

Opet u tebe neka uvrnuta logika da nismo mogli nista protiv njih jer im je ponisten karton nakon utakmice :rolleyes:

Sudija u samoj utakmici nas nije zakidao i navlacio njima, cak nam je i progledao kroz prste za nekoliko ocitih zutih kartona.

bhd likes this.
  20. selvin

selvin Moderator

Ebi me ako to gdje pise. Idi nauci citat.