Tacno mi se zgadilo prvenstvo oko ovog guranja "klosara". Argentina je bila bolja bez dileme, ali brate ne mozes da vjerujes koliko ih sudije guraju. Strasno. Vamo sudija zove VAR da provjeri da nije bilo faula, a onaj se i ne gleda udaranje. Strasno. Fuj sudjenje.
Kakva Argentina i pehar, presudiće im jal Keane ja Haland. Trebao je Egipat ovo proći, rekcija dvice kod trećeg gola je totalni odron. Što se tiče VARa i senzora ono sa Hrvatskom je presedan, čuj igrao kosom, pa valjda se gleda jel uticao na smjer kretanja lopte, nešto što je trebalo ispraviti nepravde se totalno zloupotrebljava.
Što se tiče tog s Hrvatskom taj igrač jest uticao na smjer kretanja lopte, ima jedan ugao kamere koji to prikazuje.
Ne znam baš da je tako Jednostavno je senzor zabilježio "kontakt" promjena smjera nije ni analizirana na VARu Was Croatia ROBBED? FIFA Finally Gives the Answer!
A prikazali jedino taj mali Spike a za sve ostale analize komplet. Sve je sumnjivo Do bola Sent from my iPhone using Tapatalk
"spike" je mogao staviti od bilo kojeg trenutka u toku igre, mozes manipulisati kako hoces. Najsmjesnije mi kada je jednom igracu par cm cune bilo u ofsajdu, ili vrh kopacke.
Opet lose sudjenje, barem zasad, 3-4 prekrsaja se vec ne sviraju Maroku... Evo sad i ovaj penal, vec je bio u padu, a i faul u zacetku akcije. Kao sto je ponisten go Egiptu protiv Argentine. Volio bih da Francuska pobijedi ali ne ovako. Sreca lik odbrani, karma.
Nisam te vidio da se bunis kad je austriji ponisten gol protiv nas za faul u pocetku napada. Kakva glupa hajka se digla na internetu od likova koji nemaju pojma o fudbalu i pravilima, i komedijasko trazenje penala za cist start na salahu. I jos debilnoje povlacenje karte vjere, cionizma, Palestine… Egipat je ispao i vise nego zasluzeno, nema sta u ovoj fazi traziti onaj ko nema kondicije i koncentracije za vise od 70 minuta.
Problem sa ovim prvenstvom je sto ga prate ljudi koji gledaju fudbal svake cetiri godine pa moja zena punicu nazove i komentarisu o nekoj nepravdi, i to se zapale samo tako
Ako cak zaboravimo da je bio faul u zacetku akcije, premotaj usporeno je li prije poceo padat Mbappe ili ga prije ovaj zakacio: https://www.reddit.com/r/sports/s/yb8BenGayj Evo ovdje ga zakacio, koljeno 20cm od zemlje, vec krenuo dobro padat: https://imgur.com/a/SNuz6Y8
Pa ti bas ne znas citat. Pa i bunim se jer nije ponisten penal zbog faula u pocetku akcije. Nisu ni ponovili faul kako treba, pokazase jedan ugao i 3 minute snimaju Mbappea kako namjesta loptu na tacku. Ali da gledas utakmice umjesto sto citas klix ili sta vec o cionozmu, vjeri i Palestini, znao bi vise.
Taman si postavio ovaj snimak koji pokazuje da je penal čist kao suza. Kome nešto nije jasno može od 8.sekunde frame stop raditi la da progleda. Ako je nešto ranije bilo to je onda skroz drugo, nisam to upratio pa ne mogu ni komentarisati.
Eh upravo to. Ili ne gledaju ni sad ali komentarisu. I onaj idiot demagog selektor egipta, baca kost, poteze kartu rasizma i svasta nesto za najsmijesnije trazenje penala. Onaj duel alvarez-salah je odlican litmus test je li neko zna barem 1% o fudbalu.
Iz tog ugla od 8s se cini da ga je udario prije a nije, gledaj ugao od 3s i vidjeces da nije. I meni je drago sto Francuska prodje ali ono nije bio penal. Kako god... Evo i objasnjenje da var ne intervenise za ove situacije jer nije cista greska sudije, a lik jasno navodi da je Mbappe poceo padati prije udarca: https://www.facebook.com/share/r/1EwobVC9kw/ Penalty check je bio zbog faula prije, taj dio sto nisi gledao.
Pise lijepo svaka 50-50 situacija u korist Argentine bila, nigdje nisam rekao da ne treba ponistit go ako je faul. Ne citas opet, po deseti put. Recimo Egiptu ponistili a njima zbog ovog nisu: https://www.facebook.com/share/v/1EhFfj9q2o/ Messi fan boy Gudelj
Ni slicne situacije, onaj vodio loptu i povucen/odgurnut/sapleten/nagazen, iz toga poteza mu uzeli loptu i dali gol. Ovaj 20 metara od lopte i teatralno pada kada vidi da je akcija otisla dalje, lopta se vrti u egipatskom posjedu jos 20-30 sekundi, i tek onda je gube nakon cega ide akcija za gol argentine. Deset drugih strucnjaka je reklo da se nemaju sta zaliti na tu situaciju.