BiH sport - diskusije

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 9, 2008.

1. selvin

selvin Moderator

Hajd ok Argentina je imala realno i pravedno sudjenje. Je li moze tako? Valjda im poklone jos jedan trofej da su fanbojsi sretni.

2. selvin

selvin Moderator

Ne javlja se @XTRage da objasni zasto mu se omiljena Argentina patila 1h sa igracem vise protiv slabašne Švicarske :D

Btw. Ponovo su imali "fer i realno sudjenje". Crveni i sankcije VARa van svih pravila da ne spominjemo :)
    https://www.instagram.com/reel/Darq6zvpT8W/

Smijurija, ali idemo dalje, prvi ozbiljan protivnik im dolazi u polufinalu. Slicno kao Katar 2022. Jos dvije utakmice im poklone i nova titula.

Last edited: Jul 12, 2026
  3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Uplati pare ako si tako siguran :rolleyes:

Relativno slabo (za svoj nivo) igraju ovo svjetsko i naravno da ga nece osvojiti.
    Ali isto tako se egipat i svicarska nemaju sta zaliti na ispadanje.

Proslo su uzeli i vise nego zasluzeno, samo klauni ko ti pricaju o nekim poklonima i zavjerama.

4. selvin

selvin Moderator

Svicarska se ima vise argumenata zaliti nego Egipat. Crveni nakon VARa za totalno drugi slucaj je van svih FIFA pravila za VAR intervenciju. Samo to da uzmemo, a ne jos 10 pogreski sudija. Ali sta ces pricat fanboju u pravilima. I da, realno i fer su 2022 osvojili, kao i ovo sto su trebali zavrsit davno a nisu. Pa protiv onih otočića im se navlačilo, kamoli ovo poslije. Ne mozes ba 3 utakmice zaredom imati toliku pomoc sudija tek onako. Svima je sudjenje na ovom svjetskom najgore dosad, osim fanbojima.

5. nFare

nFare Overclocker

Uništiće ih Engleska.
    Ako se ne desi, neka ostane da mi je to bila želja :D

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Hajde sad stavi onog istog fejsbuk sudiju, on kaze da je crveni 100% ispravan, ne biraj selektivno kad ti pase.

Sudjenje je generalno lose ali armija penaldog botova i egipatskih licemjera neumorno gura svoju agendu i usput navlaci ovce na svoj narativ.

Francuskoj, Portugalu, Engleskoj i mnogima drugima su dosudjene smijesne stvari i niko se nije ni pocesao, 95% kmecanja je na Argentinu.

7. selvin

selvin Moderator

Tako je cista odluka da se vecina uglednih sudija ne slaze. Mistaken identity za faul, ali zuti za simuliranje, nidje veze. Da nije dao zuti Paredesu, ne bi var mogao reagovati, i ne moze Embolo dobit crveni. Koja logika. Obrnuto bi se bas pocesali da zovu var al u qrcu :)

A pisao sam i za Francusku neku noc. Nisam gledao Englesku sinoc, ali danas gledam i njima se guralo haman. To samo ti imas osjecaj da se pljuje sudjenje protiv Arg jer te guza samo za njih boli.

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Lik se teatralno bacio, glumio ozljedu i cak nasamario sudiju.
    To da VAR reaguje u toj situaciji nije izvuceno iz guzice, vec je pravilo koje se primjenilo vec vise puta.
    Sam je sebi kriv 100%, i jos je ekipu svoju zajebao, ovaj svicarski turcin poceo sa pricom ko onaj egipatski demagog, laze o zavjeri umjesto da bude realan i okrivi svoga.

9. nFare

nFare Overclocker

Gledao sam čitavu tekmu, nisam primjetio da se nešto navlačilo za njih, poništen je go Norvežanima opravdano, imali su šansu da vode 2:0, nisu i tako se to okrene kad ne iskoristiš, dobra je tekma bila.

Treba biti realan, žuti za Emboloa čist ko suza, pokopalo ga je što se valjao na travi i gledao prema sudiji, zato se daje žuti i crveni bez razmišljanja. Isto tako je pomoglo što se argentinac nije puno bunio a tebao je.

Last edited: Jul 12, 2026
  10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Najljepse u toj situaciji sa Embolom i jeste to sto bi prosao puno bolje da je bio manje pohlepan :D
    Dobio bi obican faul i VAR ne bi reagovao.

Ovi sto su kmecali da Argentinci nisu dobijali zute protiv Egipta, sad im problem sto je Paredes dobio zuti :D Strucnjaci koji su im odgovarali protiv Egipta sad im ne odgovaraju protiv Svicarske :D

11. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Onaj karton za simulaciju je drugi žuti čist ko suza. Valja se po terenu i nije mu problem kada je žuti dobio Paredes. Sa apetitom dijeliti kartone na simulacije

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kako ih spanci kulturno ugasise :D

13. zoi

zoi Veteran foruma

Najdosadniji osvajači svjetskog prvenstva su na putu da budu dvostruki najdosadniji osvajači svjetskog prvenstva.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sta je ovdje dosadno zivota ti, ovako se igra lopte.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Jedna lasta ne čini proljeće.

16. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Kad je trebalo zapeti, činila je ;)

Ođe se poznaju junaci.

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Prizvao sam havariju dinje :D

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Hahaha, kako je lijepo kad englezi iznova popuse, nikad da njihovi „strucnjaci“ nauce da ne trebaju najavljivati da ce nekoga razbiti.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sinoc Argentina u 20 minuta pokaza zasto su u finalu svjetskog prvenstva. Englezi osim gola nisu napravili nista za 90 minuta a posebno je bilo jadno gledati ih u drugom poluvremenu,gdje nisu uspjevali ni lptu ispucati i imali su posjed lopte ispod 20%.
    Koliko god je dosadasnji prolaz Argentine bio diskutabilan i zasjenjen sudijskim odlukama,sinoc su pokazali magiju,bas kada je trebalo.
    Takodjer sam vise ocekivao od francuza protiv Spanije...ono je bas bilo ispod svakog nivoa,posebno jer je Francuska igrala najbolji fudbal na prvenstvu.
    Ocekuje se dobro finale a malo vise sanse dajem Argentini,nekako su mi za nijansu bolji i konkretniji od Spanije.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Mislim da će ih Španija ugušiti svojom igrom, jedino neki poseban momenat da ih izvuče ali na cjelokupnu igru teško da šta mogu.