Nije da je jaca bila nego je izgledalo da igraju sa pionirima Argentine. Nije Argentina trebala Cape Verde proci, da se ne sramote ovo poslije sve sto im je navuceno. Pa za nas je Katar sto je Spanija za Argentinu Da ne govorim o Kanadi i Svicarskoj Sve bolje od nas a ocekivao pobjede. A Argentina prvak svijeta, prva na FIFA listi i nemas sut u 140 minuta igre
Pa cekaj zar nisi rekao da argentina uzima ? Nastavit cemo za 4 godine kad opet upalis koju utakmicu.
Ako nista, igram svake sedmice, a ti sutaj kamencice po trotoaru i hvali Argentinu koja se uz pomoc sudija provlaci pored Cape Verde, Egipta i slicnih za njih trecerazrednih ekipa a nas popljuj kad izvucemo remi ili pobijedimo ekipu bolje plasiranu od nas Bosnjo logika. Nek je mom Messiju dobro a ko jebe Dzeku.
Ne znas jadan ni sta pricas, nepovezano totalno. Dzaba i da igras svaki dan kad pises nebuloze o najbanalnijim stvarima.
De nam ba jos malo popljuj reprezentaciju od muke sto je Messi izgubio Preskocio si u ovom postu spomenut stativu Katra.
https://www.instagram.com/reel/Da_i4zBpX78/ Koja ciganija... A evo i gasenja Argentine: www.instagram.com/reel/Da_cLouS2Y_/
Ma joj ne znam dokle ćemo potcjenjivati ekipe kao da smo u 70-tim. Čujem već raja pričaju kako bi dobro bilo otputovati u Britaniju na evropsko, kao mi se već kvalifikovali Katar je sastavljen od para i "arapskih internacionalaca" - plaćenika, mlatnuli su Irana 4:1 u kvalifikacijama i izvukli bod sa Švicarskom, drugo uzastopno prvenstvo.... Ne govorim da su neka sila, ali mi kritikujemo druge kad nas potcjenjuju a sami radimo gore stvari - tipično Ptice na grani znaju da mi imamo mentalne oscilacije kao niko, samo eto tračak nade se pojavio kad smo prošli dvije Playoff utakmice.
Sreca pa je gotova ova lakrdija. Ne pamtim losije svjetsko (ne govorim o fudbalu). Drago mi je pa su ove siledzije izgubile finale ni sudije im nisu mogle pomoci. Finale nisam ni gledao 1. pol letimicno par puta pogledao onda vidim onaj cirkus na poluvremenu... Ne znam je li bila jedna utakmica u knock out fazi da nije bilo neke kontroverze, VAR se gleda selektivno. U FIFI nista novo teska korupcija samo je onaj Infantino Blattera napravio svecom. Sve u svemu za nas pozitivno svjetsko Barbarez, Spahic i ostali su od ekipe koju je Luksemburg ponizio za godinu i po dvije napravili respektabilnog protivnika i udarili temelje za buducnost.
Ja nisam gledao nijednu utakmicu otkako su HR i BiH ispale. Zapravo, i dok su bile u igri, nisam nikakve druge gledao. Ali sam dovoljno cuo da mi se zgadi ovo svjetsko. Sent from my iPhone using Tapatalk
ma bolje se tucemo, ali nismo tu strategiju primjenili sto se spanaca tice gospoda, za argentinu je cudo da su i osminu finala prosli s ovako prgavom igrom, inace komplet iz juzne amerike je igrao manje ili gise prgavo, kao da se radi o ragbiju a ne fudbalu
Nemamo mi "jos" tu mentalnu,fizicku i takticku snagu. Da imamo tehnicara kao Fernandeza ili tipa Kovacevica da moze zadrzati loptu par sekundi i onda nesto uraditi, to bi bilo to. Fali nam jedan Misimovic ili Pjanic samo malo prgaviji i fizicki jaci. Ovo sve ostalo ok, sto vise igraju zajedno i na visokom nivou bit ce sve bolji i kompaktniji.
Iskoci mi neki snimak Unai Simon poslije tekme prisao svakom argentincu ponaosob i pruzio ruku. Naslov: Spain goalkeeper introduces himself to the Argentina squad after the match. It was the first time they had seen him in 120 minutes.
Perfekcija Spanskog tima. Zatvoriti protivnika u citavih 120 minuta i jos dovesti ga do ludila ne moze svako. Apsolutno zasluzeno osvojeno svjetsko. Ima i neki video gdje na kraju utakmice ili tokom slavlja, ispaljuju svjetloplavi vatromet. Izgleda da su bas racunali da ce Argentina na kraju uzeti. Sto se tice svjetskog, vjerovatno najlosije odmah uz ono iz 2002ge. Fifa je izmuzla posljednji dolar iz ovog takmicenja. Generalno sudjenje je bilo poprilicno kontraverzno. Sinoc je slovenac mogao lako argentincima dodijeliti minimalno dva crvena kartona, ali im je dosta popustao.
Ja sam odgledao samo jednu tekmu na citavom prvenstvu. Ovu za trece mjesto izmedju ENG i FRA. Cini se da i jest bila najbolja na prventsvu. Rokali su se ko da je rukomet. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro