Call of Duty 5 - screenshots

Discussion in 'Igre i konzole' started by sgtPepper, Jun 9, 2008.

1. JasonH

JasonH Aktivista

jestel coravi :S

cod4 engine :S

2. Esh

Esh HWB

Potvrdjeno je da PC verzija Call of Duty: World at War na trziste izlazi 11. novembra.

3. Moncho

Moncho Komšija

nema sta bice vruce, gomila naslova izlazi :), damn jos kada bi uspio dobiti monitor :( , pa da ovo odigram kako spada :)

4. Esh

Esh HWB

Kad opet spominjes (ne sjecam se zadnjeg updatea), sto nisi dogovorio s njima da u radnji testiras par monitora i uzmes "dobar". Cisto sumnjam da su svi na lagerum pod lagom :)

5. Moncho

Moncho Komšija

Svi redom 2408WFP A00 imaju input lag, svi redom :), cijela serija :).Koliko cujem Dell napusta 2408WFP izdavanje firmware-a, idu direktno na 2409WFP. U biti ebo sam jeza u ledja :).

p.s. nadam se da me nece dog sada poslati putem banovica :)

6. neko

neko Aktivista

ma petica nek bude kao cetvorka...samo 12 puta duza i sve ce biti ok:D:D:D

7. Moncho

Moncho Komšija

Ejs sada 12x duza :), ajme nema teorije da igra bude uopste ista duza od cod4 s obzirom koliko dugo je u produkciji.

8. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

9. neko

neko Aktivista

ma dobro Moncho samo se salim :D :D :D

a zanimljivo je kako citav svijet postaje sve gladniji i gladniji...jbt...umjesto da igru prave 3 godine pa kad izadje da se brate ima sta i poigrati...a ovi poceli svako mjesec izdavati novi dio, COD4 cini mi se da su raja govorila da se moze prekucati i za 4 sata...

ja sam licno prekucao za 7 sata...ako se ne varam...

10. nFare

nFare Overclocker

Na svakom gameplayu je primjetan jad od frameratea :? , a COD mora bit jako dobro optimizovan zbog MP-a, ovo bi ipak trebalo zamijenit COD2 laganini..

11. Vedo

Vedo Moderator

Ma hebo vas vise fps u CoDu, kako smo igrali CounterStrikea, UT-a i Q3 na Celeronima 400 Mhz i TNT2 M64 i niko ziv se nije zalio..

12. Esh

Esh HWB

Iako je to bila najgora TNT2 kartica, igralo se i na S3 Virge, Voodoo 2 itd. :) Nek si im rek'o!

13. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

CoD ko NFS. :lol:

Sto se tice CoD-a, rijetko koja igra je toliko "lose optimizovana" za nizak framerate.

14. zalizani

zalizani Aktivista

Da nije malo nezahvalno pričat o fps u igri koja jos nije ugledala svjetlo dana :?:

15. Moncho

Moncho Komšija

Ja sam isto tako igro UT na TNT2, ali pravoj :), mislim da je Ultra bila ako se varam.

Vedo dragi, cod MP jako ovisi o fps i to svako zna koje igro bilo koji cod mp barem godinu dana, da skonta kako cod mp uopce radi. Vec se ponavljamo, bilo je price o tome, kako sva single shoot oruzja pucaju kada fps preleti brojku od 125 fps, isto tako za pentranje po svim i svacim je pozeljan fps 125 a kudikamo je bolje imati 333 fps :). Jednostavno ne mozes raditi u cod mp ako imas 80 fps isto sto i onaj koji fps 125.Siguran sam za cod1 mp jer je on bio izradjen na Quake III enginu i da je to bila boljka Q3 engina. Naime igra je najbolje radila na 25, 125, 333 fps. Sto su te brojke zaista vazne pitaj Carmacka. Iz nekog razloga ista tradicija se nastavila i sa cod2 mp i cod4 mp, sto navodi na zakljucak da je taj jedan te isti engine ostao do dana danasnjeg, naravno sa masovnim izmjenama.

A koliko vidim iz ss ova i videa cod5 ima M1 pusku, inace the number one puska u cijelom cod serijalu. Jer M1 na fps od 333 fps i M1 na 80 ( recimo) fps nije apsolutno ista puska.Cod 2 sa PAM modom i orginalnim postavkama sto se tice recoil-a jednostavno obozava veliki fps, cod1 isto tako stim da je recoil na cod1 mp M1 pusci daleko veci ali svejedno je ubitacna puskica. COD4 nema ovih puskica ali ima recimo g3 ili Desert eagle pistolj koji jednostavno mole da se opuca "rafalno" iz njih. Ne govorim ovdje o skriptama za brzo pucanje nego jednostavno o kombinaciji 333 fps i fin mis :).

Mozda zvuci da pretjerujem, ali zaista je tako i bilo je zilion prepucavanja oko ovoga u ligama u kojima sam igro, bilo je sumanuti prijedloga da fps moram ograniciti na 80 fps da bi igrao i td.

Jednostavno je M1 + 333 fps + 8 metaka vs M1 + 80 fps + 8metaka = M1 + 333 fps + 0 metaka ( ispalis ih gotov u sec) vs m1 + 333 fps +1 metak ( ispalis svega jedan metak u sec :)

16. Vedo

Vedo Moderator

Pa posto kukate da je nizak framerate - svi cete ga igrati na 60-80 fpsa i cao. :)

17. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Kupit ce Moncho jos jednu GTX280, samo da zaigra CoD5 ko hadzija. :D

18. pimi

pimi Aktivista

kakva ce mi bit grafika sa asus 9600gt 512 mb?pitam informativno otprilike sta mislite?

19. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Pa ici ce ti slicno kao i u CoD4.

20. pimi

pimi Aktivista