I ovaj zezno https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1it7eqj/pg32ucdm_cleaning_gone_wrong/#lightbox
Bitna je dobra krpa, nista vise. Ne moze voda niti alkohol izgrebati, samo losa krpa. I lagano, ne ribas tepih
Jesi probao mozda s vodom brt? Vecina ljudi nista ne cita, nego samo lupa, i onda kad se iznerviras bude do tebe
Potpariš microfiber krpicu za cvike i tako brišeš, osim ako baš imaš fleke ili masno po monitoru onda IPA
Ma samo IPA, mi na poslu uzeli neko ono sredstvo bas za ekrane, ok je, al ja isto kao da pljujem (vjerovatno) po ekranu, to je gore od sofersajbe kad sidjes s autoputa. Ove maramice ispoliraju glossy Mac ekran. Sent from my 23117RA68G using Tapatalk
Pa Samsung ti porediš po ucinkovitosti, nisu rekli da ostale stvari ne koristiš ili da nisu efikasne, samo je taj alkohol 70% naj.
Ja nista ne posusujem, samo ispari i to je to. Takodjer mobitele cistim/dezinfikujem istim, a da ne govorim o ciscenju termalne paste s procesora... Sent from my 23117RA68G using Tapatalk
ja monitor na macbooku cistin destilovanom vodom i mikrofiber krpom. nevjerovatno koliko ostane tragova od sitnih kapljica, sto Ajdin kaze od pljuvanja na ekran. Toliko toga bude da nekad moram pofino potrljati da se to skine No do sada evo kroz 2-3 godine nikad niti najmanje ogrebotine. bas podavno sam negdje i citao da je destilovana voda idealna jer ne steti oleophobic coatingu na monitorima koji to imaju.
Tako je. Nema potrebe za nekim agresivnim sredstvom, to sto zavrsi na monitoru kad kihnes ili ako pricas ispred monitora, lako se ocisti.
Imaš i opciju da pomijesas 99% etanol sa vodom u omjeru 7:3 (npr 35ml ethanol i 15ml destilovane). Vremenom ce 99% ethanol postati 95-96% obzirom da veze vlagu iz zraka.