Čišćenje monitora

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by dmr, Jun 14, 2025.

1. zoi

zoi Veteran foruma

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nije potrebno, na stranu sto mozda nije dobro. Pa imam i ja OLED, znam sta pricam. Ne treba ni voda, dovoljan je dah.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. selvin

selvin Moderator

Promijenio sam ime i premjestio u subforum za monitore. Da ne bude da se ovdje dila alkohol :D

4. dmr

dmr Veteran foruma

E nek si vala :D

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja alkoholom cistim sve...mobitele,maskice,punjace,kablove za punjenje...skida svu prljavstinu najbolje od svega.
    Prvo sto radim kada kupim neki mobitel je vata/tuferi i alkohol...i onda ocistim komplet telefon,display,ivice,pozadinu,resetku od zvucnika,usb utor,usb kablo za punjenje (ono uvijek bude najprljavije) i adapter/punjac ako ima uz telefon. Samo to ciscenje digne mu vrijednost 10% :D

6. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Alkohol ostecuje oleophobic premaz na mobitelima. Ne treba ga koristit za to.

A sestra u vrijeme korone cistila volan i ostetila kozu.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Prvo,nemaju svi mobiteli taj premaz a drugo...nije sada da ga potapam u alkohol...to se samo mahne jednom i alkohol ispari i onda prebrisem pamucnom krpom ili microfiberom

8. dmr

dmr Veteran foruma

Uzeo sam i ove alkoholne tufere/padove. Probo ocistiti cvike i svaki puta ostanu mrlje, ne znam kako finisiras bez posusivanja suhom krpicom :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

9. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Pa predji krpom, nemam pojma, ja ostavim, najbolje to vidim na mobitelu, kad ocistim damo spustim na stol i uzmem nakon minut, nema tragova.

A ja njima ne cistim naocale, kad sam ih ih kupovao rekli samo da cistim onom krpicom, i fakat samo tako i radim :)

Sent from my 23117RA68G using Tapatalk

10. dmr

dmr Veteran foruma

Haha, ok. Ma i monitor kad sam cistio alkoholom ostanu sve ko mrlje koje tek kad se osuse mogu da se obrisu suhom krpom :)

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Iza alkohola ostanu mrlje i treba ocistiti microfiber krpom ili pamucnom ili suhim tuferom. I ja ispolirammtako uvijek nakon ciscenja alkoholom.
    A naocale se ciste samo kvalitetnim namjenskim microfiber krpicama,ne treba nikakvo sredstvo. Jedino sto treba je cesto prati te krpice,jer ako je ona prljava,samo razmazuje prljavstinu.

Last edited: Jun 16, 2025
    dmr likes this.
  12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tri strane teme o ciscenju monitora... Operi ga vapom. :D

NaLe! likes this.
  13. dmr

dmr Veteran foruma

Ma samsung zezno sa ovim glossy coatingom na qd oled monitorima. Dok sam imo mat monitore samo obrisem cim stignem :)