Da li ce ADSL pojeftiniti?

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by bhd, Sep 4, 2007.

1. bhd

bhd Veteran foruma

Sta mislite otjel telecom snizit cjene do nove godine?

zelje moje pusti snovi:)

Ali, nada poslijednja umire!

2. Looney

Looney Komšija

Re: Adsl Pojeftinjuje?

Oni su navodno htjeli sniziti cijene ali im RAK nije dopustio ... wtf?!
    Zna li neko neshto vishe o ovome?!

3. bhd

bhd Veteran foruma

Ja koliko sam upoznat sa tim, to moze biti samo "trik" telecoma kako su oni fini :D

4. Esh

Esh HWB

bhd, navlacis ljude s nazivom ovog threada, morao sam promijeniti, haha.
    u nekom threadu sam vec pisao da cijene za adsl vec odavno nemaju nikakvog smisla. prije je bila praksa da par mjeseci nakon sto pojeftini t-ht u hrvatskoj, da isto ucine i nasi (izmedju ostalog jer idu preko t-com linkova), no sad za sad nista.

ja sam se nadao da ce biti nesto za ovaj 5. septembar, ali..

5. ming

ming Veteran foruma

Pa imaju warez, sto ce im pojeftinjenje. :lol:

6. bhd

bhd Veteran foruma

Ma da, sjecate se prije...cca 2 godine ako se ne varam, il je bilo prosle, davnooo je bilo, onih 5 dana free adsl :D:D "hajmo ih rusit" hahah..

Nejse, ja bar ocekujem da spadne ovaj adsl na cca 20 marki + pdv :)

e onda bi se moglo rahat disat, i preci na neki veci paket.

Hvala za rename threda, do mene. :smt006

7. Tir Anasazi

Tir Anasazi Komšija

Ja sam imao info još prije pola godine da će uvesti paket 1GB po dosta nižoj cijeni, međutim ni od toga ništa. Ako ništa to bi se isplatilo za one koji koriste puno free zonu.

Dok god se dešavaju ovakve krupne stvari poput smjena kompletnog NO, direktora, nekakva pritajena sredstva na računima i sl. kako da očekujemo da raste nivo usluga ili da se cijene snižavaju.

8. NAILS

NAILS Moderator

kao sto rece EnisDonKing, odavno su cjene smjesne.. evo u ze kablovski 3500 mb mjesecno oko 25 km sa prosjecnom brzinum 200 kb/s a nekad i vecom (ne zna koliko je tacna ali ide i do 250 kb/s)
    jedino sto je download i upload u tih tri i pol gb ali ko koristi samo download.. ne moze bolje

9. bhd

bhd Veteran foruma

Ma bihnet ima FZ, i niz mogucnosti, zato je u blagoj prednosti... al dokle...

10. artemis

artemis Komšija

Ovdje u zenici jedino bihnet valja,zalosno al je tako.Kablovski je prespor(preopterecen).Tu je i logosoft kod kojeg veza redovno puca.Jedino je bihnet 100% stabilan,sumnjam da ce snizit cijene :(

11. NAILS

NAILS Moderator

artemis, izvini ali procitaj moj predhodni post.. pa kablovski ima 200 kb/s cak sam skidao i do 240 kb/s ..jedino mi se ne svidjaju zato sti imaju dosta mutnigh radnji pa ti lupaju upload do 100 mb a ti nisi ni mail-a poslao..

12. vnm_

vnm_ Komšija

ti si svjestan toga da za svaki podatak koji primas saljes odredjenu kolicinu podataka prema serveru sa kojeg primas...

obracun uploada je u sustini cisti ciganluk.

13. artemis

artemis Komšija

Kablovski je prvih nekoliko mjeseci radio na 200 kb/s,zatim raja vidjela da je povoljno navalili ko muhe na g""no.Kod lika u kineskom kablovski radi kao dial-up,jedino sto se brze konektuje.(Znam da u crkvicama i londji radi nesto brze)Njihove brzine su cisto mazanje ociju.Da je to preko 200kb/s 7gb i sve to za 25km kao sto tvrde super bi bilo,al je daleko od toga.

14. PROOF

PROOF Aktivista

Mene samo zanima kako ce se igrati igrice nove generacije online... Evo vec vidim da oni koji vole Call of Duty nece moci ni prismrdiiti COD4 igranjem online! Zasto? Zato sto su minimalne brzine potrebne da se igra 1024/512! :roll: :roll: Napominjem minimalne! A to ni ADSL niti cable operateri ne nude po prihvatljivoj cijeni ili uslovima! :smt006

15. NAILS

NAILS Moderator

artemis, ma u principu opet sve stoji to sto ti kazes.. zato i jesam na ADSL-u i neci nikad prec na kabl shitove.. tako da opet covjek ne zna stabi

trenutno mi opet jaran uveo kablovsko na mokusnicama (preko puta apexa) i ima prosjecnu brzinu 200-230 kb/s

a znam da ostalima puca veza itd itd

16. bhd

bhd Veteran foruma

mooozda ce moci preko 9GB :D

17. perke

perke Aktivista

dovoljno je samo pogledati cijene u komsiluku pa da ti se smraci

T-com, 1024/256, flat - 60-ak KM (219kn)

Iskon, isto tako

Srbijanski PTT, 1024/128 oko 40KM (mislim da je flat, ne pise nigdje limit)

SezamPro 1024/128 flat - 47Km

Telekom Srbija , 1024/128 flat - 50-ak KM

a kod nas tuga, ADSL MAX PLUS na mizernih 384/128Kb/s za "bijednih" 160KM .. i to na "fer osnovi" ! :roll:

18. azzaro

azzaro Aktivista

Dovoljno je vidjeti samo ovo iz jednog isp u hrvatskoj. (optima.hr)

Mjesečna naknada za OptiDSL 2048/384 kbps................Cijena s PDV-om (Kn) 68,00
    Mjesečna naknada za FlatRATE...................................Cijena s PDV-om (Kn) 50,00

Znaci Flat pristup od 2 Mbps za 118 kuna sto je otprilike 32 KM u nasoj valuti.
    Zar to nije stvarno povoljna internet usluga?

A sto se tice ovo kablovskog isp-a u Zenici, dovoljno govori sto su od prije par dana ukinuli
    pristup svoj "support" forumu svim IP adresama izvan njihovih korisnika.
    Prije toga moglo se procitati #### paklene zalbe korisnika u cijelom nizu topica... zalosno.

19. burner

burner Aktivista

Ja stvarno ne vidim povod za ovakvu (spamersku) temu. Uz malo zdravog razuma i elementarnog (skoro uličnog) poznavanja ekonomije, to da BIHnet nema potrebu da snižava cijene, postaje činjenica. Stavite se u poziciju direktora BH Telekoma kojem i pri ovakvim cijenama svakodnevno pristiže more prijava za ADSL, pa se zapitajte da li bi vi šta snižavali (hint: vlastiti dohodak). Također, to da nemaju ozbiljnu konkurenciju je općepoznato. Sve i da nadprovajder (T-Com) snizi cijene, opet je samo pitanje "dobre volje" tog istog direktora da li će ih on nama sniziti; a mislim da takve firme "ne jebu" geste.
    Daleko od toga da ja nisam za pad cijena, ali budimo realni...

20. ming

ming Veteran foruma

Evo jos malo spama;

Direktora Telecoma postavlja stranka na vlasti. Trazili ste evo vam ga :lol: