DDR 400 best buy moduli

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Nani, Nov 11, 2004.

1. Nani

Nani Komšija

Sta mislite koji su best buy moduli?
    U plusu imaju Super talent module za koje sam cuo da su vise nego dobri. Planiram da uzmem 2 modula po 512 MB ali prioritet je da im je latencija 2, jer imam amd64 3200+. Takodjer u mogucnosti sam da uzmem po nesto nizoj cijeni RAM Dual DDR kit 1 GB PC3200 Kingston KVR400X64C3AK2/1G
    ali oniu imaju visoke latencije CL 3. Da li neko zna do kojih se postavki ovi Kingston moduli mogu spustiti. Da li mogu stabilno raditi na 2-3-2-6. Da nedajem vecu kintu za SuperTalent.
    Corsair ne dolazi u obzir jer je bezobrazno skup.
    Enise?
    Anyone?

2. Shenron

Shenron Komšija

Ako su CL3 sumnjam da ce ici na CL2. Uzmi SuperTalent i gotovo.

3. syss

syss Veteran foruma

supertalent cl2 ide, ak se ne varam 2-2-2-6 na nekih ~440... nemoj me hvatat za riječ, ali znam da ih je jedan čovjek kod nas kupio i svi smo se izbezumili kad nam je postao koje rezultate je dobio... ja sam se malo zajebo sa ovim kingmax-om jer sam orginalno htio supertalent, ali su me pošteno nazajebavali u dućanu i odustao sam na kraju. samo naprijed sa supertalent-om.

sretno!

4. ming

ming Veteran foruma

Corsair Micro CMX 3200 LL

5. Guest

Guest Guest

CORSAIR CMX koji god uzmes nes se pokajat ;-)

6. syss

syss Veteran foruma

naravno ako možeš uzet corsair, onda odlično... ako ne možeš, čitaj moj post gore. novi corsair-ovi idu sa samsung tccd čipovima koji mogu povuć do 500+ bez problema (doduše trebat će ti dfi matična jer im treba jako visok napon za takav rad.. 3.1-3.2V).

7. ming

ming Veteran foruma

u mene maticna tjera do 2.99v

8. syss

syss Veteran foruma

pa zato sam i reko da mu treba dfi matična... kolko vidim tebi mem radi na 220 i mislim da nije potrebna takva voltaža (eventulano radi niskih latencija)... hint: stavi ram na 2-2-2-10 ili 2-2-2-11 i pogledaj mem rezultate prije i poslije :wink:

9. postal dude

postal dude Aktivista

CMX CMX CMX CMX CMX CMX XMS

10. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

OCZ, Geil, Mushkin... mislim da je ipak ovo vrh.

11. Esh

Esh HWB

moram se sloziti jer naspram nabrojanih, crucial i corsair izgledaju kao mainstream.

12. HamziBeg

HamziBeg Komšija

(mrzim kada se ponavljam) Apacer CL2.5 a provjereno radi na cl2.0. DDR400 512MB. a cijena je od oko 100-120KM zavisi gdje kupujes. Cak naletis na FBGA pakovanja memorije ;)