DDR5 memorija

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Esh, Apr 28, 2021.

Tags:
  1. Picoooka

Picoooka Komšija

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Daaaamn, a taj ram je jos znao bit na akciji za 80-ak EUR.

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Sretan je onaj kome ne treba novi komp ovih dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

EL NINO CFC, Picoooka and aNaToMiC ! like this.
  4. Stevie_Ray

Nema to "treba" nego ko hoce nek izvoli.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ja preko ljeta gledao teamGroup expert ram, po 80 USD 2x16, hoću li neću li, hajd rekoh vidjet ću za black Friday kakve će biti cijene...

Stevie_Ray and EL NINO CFC like this.
  6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

pricaj mi. ja se kanim da kupim 2x16 ddr4, vec dvije godine, i svaki put mi bude mrsko i kazem sebi ma sutra cu.

nista danas vise nije sigurno od poskupljenja.

7. Picoooka

Picoooka Komšija

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Skoro bilo kod onog momka i Gracanice ddr5 7200mhz 32gb 240KM :)
    I ja sam se konrao dal da prodam svoj i zamjenim al sta bih dobio par fps i na kraju odustanem.

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Ovo je trenutno najbolja kupovina i ima na stanju,a mozda bi dao i za 500 km.

https://olx.ba/artikal/71994820

U DE je oko 600€ i da nemam u masini 64GB ja bih to kupio odmah :D

10. Stevie_Ray

Ja ulago u kuciste i ventilatore

Ruku na srce ne treba mi nista vise, ali mota mi se po glavi ideja da bi mozda sad bilo dobro uradit upgrade GPU prije nego sto cijene opet polude.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. zoi

zoi Veteran foruma

Ja se također kontam gpu promjeniti. Ne što mi treba, nego da opet ne skoče cijene u nekom ozbiljnijem procentu.

12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja danas igrao malo cod mw 2023 i bf6 onaj besplatni. Na 7700xt i r9 5900x sa 32gb rama i 2k monitoru sve leti kao da mi je PC next gen. Zaista ne vidim potrebu ni za cim jacim,mozda za 4k da bi trebao jaci gpu al za ovaj najrasprostranjeniji 27” 1440p nema potrebe.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Zato što su to obje nezahtjevne igre, dobri engines sa dobrom optimizacijom. Ja igram na 4k, doduše na tv sa veće udaljenosti ali ipak je rezolucija baš zahtjevna.

14. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ram koji sam prije 20 dana platio na mindfactory.de 158,75eur ljudi ga prije uzimali za 90 eur sad je evo gledam 314,58eur, koji ekstra profit za lijeka im trebalo.

15. mickey84

mickey84 Novi član

Nazalost, ide ubrzo 32GB DDR5 na 600-800KM.
    Mislio sam da je apsolutno nemoguce, ali to su trenutno nabavne cijene u prednarudzbinama direktno kod proizvodjaca.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

16. p4ja

p4ja Komšija

Prosle godine u ova doba tacno sam 64gb trident Z, uzeo od nekog momka sa pika za 450km, a on ga platio 320 na amazonu kad je bio blackfriday deal neki.

Strasno bas sta se desava

17. Elubrylla

Elubrylla Novi član

Ja nabavio trident z5 neo 32gb za 180 KM pa uzmem jos jedan set za prijatelja. Sreca obezbijedili se na vrijeme.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja imam 32 GB i ne treba mi vise... Dvije plocice po 16 GB.
    A ovo sada ludilo je nevjerovatno...stvara se panika i cijene divljaju na dnevnoj bazi...samo balon nece trajati vjecno.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Sve baloni koji neće vječno trajati, a ni jedan još da pukne... cijene GPU i dalje nenormalne, RAM evo otišao u kurac, ovamo auta, stanovi, hrana... sve preskupo... pun svijet balona, i ako to ikad pukne, bit će veselo...

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa ono,hranu moras kupiti,ram od 800 KM ne znam bas. Opasti ce prodaja totalno,a kupiti ce ko bas mora,ako ne bude imao drugih opcija.
    Pa radije cu kupiti komplet neki stari racunar za 800 KM,nego dvije plocice rama