DVD-player

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Rodjo, Jan 10, 2008.

1. JVC

JVC Overclocker

U robotu Hrasno Pioneer dv-300 140KM. u Rasi dv-400 sa USB-om 185KM. (tako mi vlado rece ako nelaze)

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

nisam znao jer je do prije mjesec dana bio 240KM. ajd pogledacu, ako je tako uzimam sebi jedan. doduse meni bi trebao DV600.

3. JVC

JVC Overclocker

DV-600 ti je oko 285 KM.

4. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Jel iko probao vezati externi HD na USB DVD playera i ako jeste kako radi? :shock:

5. syss

syss Veteran foruma

koliko sam čitao iskustva sa drugih foruma pioneer to korektno odrađuje.

6. Neo Bahamut Zero

da radi sve ok, samo ima nekih restrikcija vezanih uz file sistem i velicinu fajla ali nista sto bi smetalo...

7. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Da, procitah negdje da radi samo sa FAT-om. Ima li veze sto je USB 1.1? Bacio sam oko na Philips DVP5160 ili DVP5960? Sta mislite? :shock:

8. Neo Bahamut Zero

najbolje da odneses 1.1 stick/hdd pa da probas. inace pogledaj po netu, jer sam se ja interesovao samo za pioneer.

9. JVC

JVC Overclocker

10. Neo Bahamut Zero

cijena playera mozda nece padati, ali ce cijene writera i samog PS3 ici na dole sto je sasvim dovoljno. ko ce zdravog razuma uzimati linijski player pored PS3-ce? :roll:
    HDDVD playeri imaju smijesne cijene iz razloga sto im je to bila posljednja sansa da se odrze u trci.
    inace, mogao si staviti link u pravi topic...

11. JVC

JVC Overclocker

Stavio sam ovaj da svi mogu razumjeti, tvrdim i uvijek cu da tvrdim da su u sonyu bezobrazni ko psi, mini disk je propao samo zato sto majmuni nisu htjeli godinama da spuste cijenu BR nece propasti ali isto tako nece zadugo pojeftiniti, a sto se tice PS3 on nikada nebi pojeftinio sto se tice sonya nego mara radi konkurencije od strane X Boxa i sl. jedini spas su nam kinezi da urade isto sto su uradili i sa dvd-om.

12. syss

syss Veteran foruma

gledam evo baš neki dan akcija panasonic linijski br player 3200kn, ps3 40gb 3150kn + još nekih 100-200kn za orginal sony daljinac i voila.

13. JVC

JVC Overclocker

Nevalja to nista, lose cita titlove sa divixa. :smt003

14. syss

syss Veteran foruma

naravno... čekat ćemo da quadro izda player sa podrškom za .3gp fajlove da uživamo u upscale-anom mobilnom snimku na 1080p :roll: :D

15. GW

GW Moderator

Kao što sulu reče:

16. Neo Bahamut Zero

nije da lose cita, nego PS3 uopste ne moze citati subtitlove.

donekle tacno da su u sonyju (kao i u svakoj megakorporaciji) bezobrazni, ali ako nisi bio dovoljno star da pratis razvoj dvd-a u proslom desetljecu onda bi trebao znati da je bluray kao nova tehnologija trenutno visestruko jeftinija investicija nego dvd davne '97. primjera radi - prvi BD writer za komp nije prelazio $2000, dok je Pioneerov DVD writer koji je ujedno bio i prvi na trzistu kostao $17000.
    u ovom slucaju razlozi pojeftinjenja PS3 nisu ni bitni. bitno je to da cijene idu dole, e sad ako neko hoce linijski Samsung/Panasonic/Pioneer BR player bez mogucnosti upgradeovanja na Profile 2.0 umjesto PS3 onda mi je jako zao.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Tako je bilo i kada je PS2 izašao. Koštao je jeftinije od kvalitetnih DVD playera. BD će pojeftinit, a dotle će DVD obavljat posao kako treba.

18. JVC

JVC Overclocker

Dovoljno sam ja star da pamtim i lampase nebrini, ona opaska u vezi subtitlova se odnosila na syssa zna on u vezi cega jedno staro prepucavanje on i ja sa Pioneerom protiv pola hrvatske. :D

19. Neo Bahamut Zero

kome trebaju subtitlovi uopce? :lol:

20. JVC

JVC Overclocker

Ama bila je jedna polemika na Pce forumu syss i ja protiv svih, pljuvali su pioneer zato sto slabobarata sa divx titlovima pa smo nas dvojica pokusali da ubjedimo ekipu da je to DVD player a ne divix player, naravno bezuspjesno jer je isplao da je vivax bolji zato sto bolje barata sa subtitlovima.