EA Origin Access

Discussion in 'Igre i konzole' started by zoi, Jan 12, 2016.

1. zoi

zoi Veteran foruma

EA uvodi servis za PC sličan onom kojeg ima na Xbox One. Za 5€ mjesečno dobijete listu igara da igrate plus popust na neke igre te raniji pristup nekim igrama. Jedino što ovdje ne možete kupiti za čitavu godinu nego morate svaki mjesec.

Izvor: http://www.windowscentral.com/ea-origin ... ss-service

Na linku imate i listu igara uz vise detalja.

2. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Najebem se ja njima mame...
    Et

3. bhd

bhd Veteran foruma

Sta znaci to za nas trenutne ?

4. zoi

zoi Veteran foruma

Pa ništa, igre ćeš ti i dalje moći normalno kupovati. One koje već imaš ostaju. Ovo je opcionalno, ako hoćeš da plaćaš i koristiš. Tako da ili uplati ili ne, na tebi je. Tako je isto i na Xboxu.

Zanimljivo je da su stavili i this war of mine koja nije njihova igra pa se nadat da će biti nekih dobrih third party igara u budućnosti. Meni bi vise ubisoft odgovarao sa ovakvim servisom, ostaje da se vidi hoće li ih i drugi izdavači pratiti.

5. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Eto, ranije sam već naveo u drugom postu da će u budućnosti svi ovakvi servisi uvesti mjesečnu pretplatu. Ovo što je EA započeo je početak kraja slobodnog online igranja na PC-u. Uskoro će i ostali servisi slijediti njihov primjer (Steam, Uplay i slični). U početku će to biti ovako na mala vrata po maloj pretplati da bi se kasnije povećalo na iznose koliko trenutno plaćaju igrači konzola za XBOX Live i PSN.
    Znam da će se sada pojaviti oni koji će tvrditi da se to na PC-u "NIKADA" ne može dogoditi ali živi bili pa vidjeli. Nemojte samo reći da vam niko nije rekao da će tako biti.

6. zoi

zoi Veteran foruma

Ni na konzolama nije tako kako to ti najavljuješ.

7. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Dobro, znači ti tvrdiš da možeš igrati originalne igre online u multiplayeru iako nemaš aktivan i pretplaćen XBOX Live ili Sony PSN account na konzolama?

Djelimično je to moguće na Sony PSN, ako se ne varam, ali za XBOX Live sam siguran da ne može.

Ja tvrdim da je ovo što je EA uradio za PC igrače tek početak i da nas PC igrače čeka mračna budućnost po pitanju igranja igara u multiplayeru.

8. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Proslo im je sa online naplacivanjem jer ljudima nije frka platiti. To sto smo mi bijeda je drugo. Ljudi nazalost rado izvale pare na svakakve gluposti. Ovaj servis i nije popularan, pa ne vjerujem da ce doci do toga, ali je cinjenica da sve vise para treba za gaming, i ako je skup uvijek bio.

9. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Sad ce ti youtuberi na sav glas poceti hvaliti taj servis, jer ih je EA vjerovatno malo pogurao. Evo imas xFaktora prvog koji na sav glas hvali taj servis i govori kako ce ga od prve minute koristiti, a na streamu mu veliki 'Ronku' baner u cosku stoji. Hahaha. Znajuci kako su im sljededbenici kao ovce, pocet ce i taj servis biti popularan.

Taj servis je trebao biti na PlayStationu ali ga Sony nije dozvolio.

10. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Pa i nije los servis, ne znam sto bi bili ovce. Ima tu sasvim solidnih igara. Vrijedi uzeti mjesec da predjes Dragon Age i sutas BF4. To nije lose za ove koji ne planiraju opet za 5 godina igrati te igre, jer vazi samo dok placas pretplatu, isto kao na PSN.

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Svaka im cast, kad covjek pomisli da ne postoji vise nacin na koji bi izmuzli pare, opet se neko nadje s necim novim u ovom slucaju EA.

5e jel to samo za ovu kolicinu igara sto sad ea nudi ili ce se to kasnije prosivati i cijena bi trebala ostati ista?

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Vec je odgovoreno. Imam osjecaj da neki hejtaju samo da bi hejtali. Za 10KM mjesecno dobijes 20ak naslova, a kasnije ce dodavati jos naslova. Jedna igra na launchu je 120KM, iliti godisnja pretplata na ovo.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Niko te ne tjera da se pretplatiš, možeš i dalje kupiti igre i igrati kao i do sada ako ti se to vise sviđa.

Dodavat će nove igre, a rekli su da stare neće ukidati. Otprilike 6-8 mjeseci prođe od izlaska do dodavanja igre u Vault.

A za svaku igru koja tek izlazi imaš 10 sati da je probaš i izigraš se, pa ako ti se svidi da je kupiš i sav progres ti ostaje. U pitanju su full verzije igara, a ne demo/trial verzije. Jedino će za Unravel staviti samo prva dva nivoa jer bi inače mogao čitavu igru preći za 10 sati :)

I koliko sam naknadno upratio cijena je 4€ a u dolarima je 5.

14. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ma sve je to jasno još iz prvobitne objave informacije. Ono što ja očekujem da će se desiti jeste da će nakon izvjesnog vremena kada istestiraju ovaj sistem jednostavno reći eh da bi sada uz kupljenu igru mogli igrati i multiplayer online molimo vas da nam platite mjesečnu pretplatu samo da vam to omogućimo/otključamo, kao Bonus ćete dobiti svaki mjesec pristup jednoj ili više igrara po našem izboru na "besplatni" download. To već dugo vremena rade sa konzolama i želja im je velika da to uvedu i na PC scenu a zbog činjenice da su svi veliki naslovi prešli na jedan od servisa Origin, Steam, UPlay, BNET onda će im to bez problema poći za rukom.

Toliko o priči da će se piraterija dobrim dijelom iskorijeniti jer ja više igru ne kupujem original ako nema i solidan multiplayer za ponuditi.

15. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kako znas da im je to velika zelja?

16. zoi

zoi Veteran foruma

Don't feed the troll.

17. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Znam, zato što meni nije.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Battlefield 4 i Battlefield Hardline Premium dodani za one koje interesuje. PGA Rory McIlroy za koji dan ulazi u Vault. Sljedeća velika igra bi mogla biti NFS ili SW Battlefront.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ima li ko da koristi ovo ? Kako ste zadovoljni ?
    Onako odokativno izgleda OK, 4 eura mjesecno i mozes prekinuti uvijek.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Ja koristim. Na xboxu i isplati se. Zavisi koje te igre interesuju, ali u svakom slučaju kao što si sam naveo kad se izigras svega onda prekineš i to je to.