Električni romobili

Discussion in 'Generalna diskusija' started by kvaju, Nov 12, 2021.

1. iPlay

iPlay Komšija

Možete li mi pojasniti oko ovih 10" tubeless guma? Jesu one ok i kako to ide? Ima i ovaj njihov Air Compressor ili može obična pumpa za bike (s tim da ne znaš na koliko je bar...

Edit: Razmišljam se između Mi 5 (800 KM) i Mi 5Pro (1000 KM). Razlika u cijeni 200 KM, a domet prema specifikaciji je isti. 5 Pro ima malo jači motor (Rated motor power: 400W vs 350W) ako sam dobro uporedio. Garancija im je ista, 1 godina.

Last edited: Jun 4, 2025
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma moze bilo koja pumpa,samo stavis odgovarajuci nastavak za ventil,jer ne znam jesu li auto ventili ili biciklisticki.
    Gume od 10 inca su odlicne.

Samo,ti si napisao snagu aja na netu nalazim da je mi 5 700W a Pro 1000W...pa pogledaj da nisi fulo model.
    Imas Pro u planet.ba za 950 KM

Bolji je jaci,kada si u brdu,veca snaga se itekako osjeti i bolje vuce.
    Mislim da je 150 KM ok doplata za jaci motor.

iPlay likes this.
  3. iPlay

iPlay Komšija

Uzeo sam na kraju Mi 5 Pro zbog dodatnog zadnjeg amortizera i jače baterije (max 1000W). Odličan je.
    Jedina mana mu je težina, ali ne može i jare i pare. :D

zippoo likes this.
  4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Super vozilica. Sada laganini samo i gledaj ispred sebe,da ne bude neka veca rupa,pa da se nabijes na nju. To je najopasnije na skuterima. A kada naucis put i gdje je rupa a gdje ravnina,onda ces ga gasirati na max.

5. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Druže, razmišljam i ja sad o ovome da kupim. Reci mi jesi li zadovoljan s njim? Poprilično je vidim težak. Ja sam na 3 spratu, nema lifta a valja to nosati na punjenje. Biće mi u podrumu ili garaži u kojoj nemam struju a ni u podrumu nemam struje(ne pitajte kako)
    Ili ako neko ima prijedlog za bolju opciju u ovom cjenovnom rangu?

Sent from my galaxy s23

6. Haker

Haker Veteran foruma

Pa sta je to za momcinu iznjeti na treci sprat :D

Lad se ona rucka slozi bude ko kofer, mislim da to nije nikakv problem

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Nece niko kile :D

Neraa and SpookyMoO like this.
  8. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma kakav momčina jebo te... Pr'no u fenjer, ledja u qrcu, sve helać otišlo, nije da neću kile, nego ne mogu

Sent from my galaxy s23

9. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

A kakvi su ovi skuter OneS u ponudi BHT?

Sent from my galaxy s23

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Svaki je tezak za nositi. Ako nemas struju i moras nositi,batali ti to .

11. Reznor

Reznor Overclocker

Slična meni stvar za folding bike, težak ko i ovaj 29", čak i teži, 14.8 kg dok je Mirage Sport 14.5 kg, haos.
    Plus dok tu skalameriju sklopiš, u auto da staviš ako hoćeš negdje na put, jest on sklopljen, ali zato u širinu ide i zauzme opet dobar dio gepeka.
    A to sa strujom ne bih ni da razmišljam, o baterijama, posebnim gumama, na kraju ispadne mi najbolje uzeti vespu do posla.
    Da mi ovaj sad posao nije na kraju grada u brdu išao bih pješke svaki dan, ali i trolom da hoću krenuti, moram ranije sat vremena i jače poći inače frka da stignem.
    Taj skuter je dobar u firmu ako možeš unijeti direktno liftom ili ako ima neka zaštićena garaža u zgradi da bezbjedno parkiraš, inače ako moraš išta od ovoga pod ruku nije rješenje.

12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Hahahaha života mi vi trolate.

Ako ne trolate, onda se trebate dobro zabrinuti ako vam je 15 kila teško.

Reventon likes this.
  13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kabasto,nemas za sta uhvatiti...nije prakticno.
    Ne radi se o 15 kg ,da je to komad zeljeza

I biciklo se smoris dok ga uzneses negdje. Meni to nosanje nije opcija,sreca pa i ne moram.

Reznor likes this.
  14. Reznor

Reznor Overclocker

Da moraš uz stepenice i uz brdo nositi vidio bi kako može 15 kg biti teško :D

zippoo likes this.
  15. donjapa

donjapa Overclocker

Segway ZT3 Pro
    https://www.pevex.hr/segway-zt3-pro-i

Ja sebi kupio ovo čudo sa imam za po moru dok sam na godišnjem. Triman da može 40 kmh i ide toliko u Sport modu. Odličan za svakodnevnicu do plaze, prodavnice ali i dalje. Uz brdo se osjeti da pada snaga ali ništa opasno i dalje nogu 20-25 kmh izvuci ako nije previše strmo. Amortizeri služe, ima dosta makadama tu gdje sam i ceste su često od starog kamena pa sam ganjao nešto robustno. Mogu preporučiti.

Ali da se osvrnem i za težinu i nepraktičnost, tačno mi bude teško u auto ga ubaciti - 30kg, nije balansirano, nemaš gdje uhvatiti, nepraktično bas.

Da živim negdje gdje vrijeme dopusta vozio bi ga tokom cijele godine.

Ps: mrzim romobilase kad sam u autu ili pješice! Pokušavam ne biti bahati romobilaš - zvonce ne koristim nego se prilagođavam (možda nepopularno mišljenje)

Reznor, zippoo and SpookyMoO like this.
  16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Noviji skuteri su sve bolji i bolji a cijena opada,jer je konkurencija vec sada nenormalna. Kineskih modela ima milion i svi su dobri na prvu...ne znam samo kakva je podrska kasnije za gume,opremu i dijelove. Ali mislim da se to sve moze naruciti sa temua ili ebaya.
    Ono sto je najbitnije...tockovi su sve veci i veci i imaju amortizere a i domet se produzava.
    Mana ovog je tezina i mobilnost,sto ponistava onu prvobitnu namjenu skutera...brz i lak prevoz kroz grad od kuce do posla i transport u stan/kancelariju.

17. Reznor

Reznor Overclocker

Za baterije i el.motor sumnjam, iako glasam za bolju tehnologiju baterija koja je sigurnija, dugotrajnija i da se može izvana naručivati.
    Ovdje u sa se moglo naći nekih servisa koji rade specifično popravke e-bike i skutera, ali opet svaki može imati neke specifičnosti po pitanju dijelova i dostupnosti istih.

18. iPlay

iPlay Komšija

Pa nije ni lagan, negdje je oko 23 kg. Ja sam na 4. spratu (nema lift) preklopim ga i iznesem. Ako imaš problem sa leđima i sl. onda možda da pogledaš neki lakši model. Ja sam uzeo 5 Pro zbog većeg dometa i Dual suspenzije, radi udobnije vožnju. Vozim ga već evo koliko i gume drze bez problema do sada. Nisam ih imao potrebe dopumpavati.
    Od kuće do posla (Dobrinja - Centar, većinom biciklisticka staza) u Sport modu (max. 25 km/h) u jednom pravcu pređem cca. 10 km za 30 min. gdje potroši 30% baterije. U Drive modu (max. 20 km/h) još nisam probao koliko bi potrošio. Dopunim ga na poslu i nazad kući.

Udobniji je od BinBina za voziti kao i od onih starijih Xiaomi modela sa tanjim gumama.

SpookyMoO likes this.
  19. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Uzeo sam ipek evo elite. Malo je lakši a i po džepu je lakši i ima prednju suspenziju. Dosta za mene necu ja sad to puno nesto gurati ali za ove kratke ture, gdje auto samo djaba palim i vozim, da posluži. Danas dolazi pa javim utiske

Sent from my galaxy s23

iPlay and Haker like this.
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Ima app zaboravio sam kako se zove, možeš ga otključati na 30kmh jer je napravljen da ide 30 samo ga ogranice za eu tržište radi zakona.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk