Kod Tesle sta mi se ne svidja jeste sto mjenjaju neke stvari sto po mom misljenju ne bi trebalo dirati. Ono sa zmigavcima, mjenjanjem brzina, yoke volan. A tek pored toga, ne bih ga zbog onog supka Elon Muska. Osim toga, nema nista narocito protiv auta. Sad bih rado provozao Model S Plaid. Ali generalno govoreci, od 2020te pa na ovamo, iskreno, ne znam da li ima ijedno auto koje je izaslo bilo to elektricno ili sa ICE, da me malo uzbudilo. Sve mi djeluje nekako da je izbaceno na silu, pretjerano guranje trendova i naravno enormne cijene.
Ama rekao sam nije politički, jednostavno tesla mi je mrska. Ko škoda, samo puta 100. Ne volim Teslu, kao proizvođača, mislim da je smeće, da ne vrijedi para. Ničim mi nisu zaslužili status koji imaju...
Imam principe, ali u ovom slučaju nisu oni u pitanju. A ako gledaš ko je šta radio u kojem ratu, van svoje bašte ništa nikad ne bi uzeo...
Ako ćemo tako gledati onda nam ostanu jedino korejska auta da kupujemo. Ni ja ne bih novu Teslu, zbog Elona, iz političkih i moralnih razloga. Ono što je bilo u ww2 je bilo prije 80 godina a ovaj je aktuelan. Kupovinom Mercedesa ne pomažeš dešavanja u ww2 a kupovinom Tesle pomažeš ovo sad što se dešava. Mimo toga, druga električna auta mogu proći. Može i Tesla ali polovna
Sve to stoji, ali cinjenice su da su oni razlog masovne elektrifikacije. Tesla je vec skoro 20 godina proizvodi el.auta i imaju puno vise iskustva od evropskih proizvodjaca. BMW i Mercedes sustizu, novi CLA je puno bolji izbor od Tesle 3, ali je dosta i skuplji. Treba da vidim BYD, oni su prosle godine napravi boom u Evropi. Alternativu vidim u Toyoti bz4x, to ti ga dodje kao RAV4 ali samo na struju. Mislim da kod el auta zbog aerodinamike, najbolje je uzeti limuzinu ili auto, SUV je dosta cesci izbor zbog velicine i kapaciteta baterije.
Oni su jedan of razloga, manji razlog, puno veći razlog je zelena agenda i pretjerana borba protiv fosilnih goriva.
Bio sam na proljece u Portugalu i sjeb'o sam se koliko se BYD vozi, a bgm i kako lijepih modela imaju. Šteta što kod nas još nisu na tržištu, jer ovo što se sad nudi (i električno i fosilno) mi se ništa ne sviđa - sve veće do većeg smeća. Teslu također ne bih (iako sam se prvobitno zaljubio u model S, kad je Elon još glumio da je normalan), baš iz razloga što neću da podržavam govnara.
Baš. Nisam znao da smo najmoralniji forum. Ali ovo je ok, jer "byd je jedino auto koje se sad proizvodi da nije smece" (sta sve covjek nece procitat...): https://www.bbc.com/news/articles/c3v5n7w55kpo Brazilian prosecutors are suing Chinese electric vehicle (EV) giant BYD and two of its contractors, saying they were responsible for human trafficking and conditions "analogous to slavery" at a factory construction site in the country. Nasikirat ce se moralisti ili naci opravdanje, citajte u sljedecim komentarima
E oni su varali na safety testovima, i presudjeni, ljudi su ginuli zbog tog problema (gotov strasno kao Muskovi tweetovi). Ja nikad ne bih Toyotu vozio.
Ja opet kažem, bez političkih implikacija Teslu ne volim. Mogu biti glavni donatori unicef a, ne volim ih.
Musk od kada je onaj nazi salute napravio i kako je doveo trampa na vlast od tad su mu pale prodaje i to debelo, sjecam se da su mu zapalali par salona po americi i dosta auta je svaki dan gorilo.. lik je na ketaminu i to citav svijet zna i kakve je ispade imao na tom istom ketaminu je bas bruka za takvog lika.. elem ima mi drugarica teslu i provozao sam se i probao auto.. zuji jbg ima ubrzanje i to ali je smece plasticno unutra. Imas tablet na sredini i to je to.. katastrofa..nije mi stvarno jasno kako se ono moze nekome svidjeti.. i nju sam isto pitao sta te pere ovdje sestro napacena, ma kaze meni je bas kul ovo
Kazu nakon ovoga su zabranili u kini ovu glupu ideju sto vecina fura, da se rucke u automobilima uvlače: https://www.reddit.com/r/nextfuckin...=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ovo lici na onu kinesku kopiju taycana. Ovog se najvise i plasim kod kineza, njihov QC, postivanje sigurnosnih standarda i procedura. Naravno, moze se zapalit svaki ali opet...