Vec se po internetu mogu procitati govorkanja o Far Cry 3, tj pretpostavlja se kako ce Far Cry 3 izaci do kraja 2011. Far Cry 3 jos uvijek nema sluzbene potvrde ali je realno za ocekivati najavu na E3 (7.-9. juni 2011), posto je igra u razvoju od prosle godine. http://gamerant.com/far-cry-3-release-date-dom-67711/
napokon nesto sto slici legendarnom FC1 FC2 sam presao, ali je to bila patnja prvih 30% progresa hajd kasnije je malo zanimljivije, dok covjek i skonta sta uopste treba raditi i dok kupis nekakvo normalno oruzje
e vala necu biti zadovoljan ako bude upola dobar cekam pravi nastavak FC1 od 2004... sto se mene tice, najlosije sto moze biti je da bude jednako dobro kao i FC1. a ocekujem da bude bolje tu igru sam bas igrao, i to mjesec dana duga, zanimljiva, neizvjesna, teska, graficki dotjerana, nije klasicna pucacina (kao cod, moha...) da ides samo i rokas, nego treba malo i mozak ukljuciti sve ono sto treba da sadrzi jedan FPS da bi meni bio ok...
Tesko da ce biti bolje. Far Cry je ne samo jedan od najboljih FPS-ova, vec i jedna od najboljih igara opcenito.
Ako si ga pokusao par godina poslije nego je izasao onda te donekle i razumijem. Ali FC 1 je bio revolucionarna igra na polju grafike kada se pojavio. Po prvi puta se iz mracnih hodnika izaslo na ogromni osuncani otvoreni prostor tropskog ostrva, i to u velikom stilu, a pored tehnickog aspekta definitivno jedna od najboljih pucacina svih vremena.
Probao sam ga odmah 2004 kada je ja mislim izašao. Osim grafike, ništa specijalno. Iste godine je izašao i Doom 3 te poslije HL2 koji je obje igre rasturio po pitanju bilo čega.
Ma nema sanse ba, nisi ti bio dovoljno uporan. FC1 je poteska igra pa te mozda to odbilo, kao i mene u pocetku, ali kasnije dolazi ono najbolje. Savjetovao bih ti da pokusas ponovo, ako mozes progutati grafiku sa danasnje tacke gledista Doom3 i HL2 su 2 previse linearna naslova u poredjenju sa FC1.
E sad ga i ti pretjera sa tom linearnošću Far Cry je imao jasno zadanu misiju, jedina nelinearnost, ako je možemo tako nazvati, jeste bila mogućnost da malo odlutaš sa strane, ali si opet morao doći na isto mjesto. Nije baš da si mogao doći s druge strane ostrva. Far Cry mi je stvarno dobra pucačina, i igrao sam je kad je izišla, ali ne može prismrdit HL2