I prvi crysis je imao veoma nizak wiew_distance_ratio pa ti stjena od 10tak tona se pojavi tek kada pridjes na 20tak metara.. Mislim da su sto se tice grafike uradili solidan posao u FC3, sa config file moci ce se to jos pimpovati ko zeli i ima dovoljno jak PC..
Bio je dobar wiew_distance_ratio u crysisu kecu al su to u warheadu dosta smanjili i time su i popravili performanse u odnosu prethodnika.
Ne vec je upravo obrnuto. Warhead je imao bolji view_distace od Crysis-a, ako imas instalirane obje igre mozes naci u CVar folderu i uvjeriti se u to.. Warhead je isao bolje jer je bio DX9 i 32bit pri izlasku, tek kroz patch je dobio 64bit..
Gledam sada drugi gameplay video na youtube i puno bolje izgledaju texture nego na onom sto je vedo stavio, izgleda da su tamo zeznuli sa kompresijom. Uglavnom kako vidim na ovom videu grafika skroz ok.
Meni izgleda ovaj Dunia Engine odlicno, nista dok se neisproba ali kako stvari stoje odlican sandbox engine
Dunia engine je zasnovan na cryengineu editovan od strane ubisofta: http://en.wikipedia.org/wiki/Dunia_Engine Farcry 2 je u Dunia 1 engine.
Evo igro nekih pola sata na PS3 i sta reci . Na PS3 se ne moze ni primijetiti kakva je grafika posto izgleda ko i sve do sad (uglavnom nista posebno), frame rate opada vidno slicno AC3. To me brine jer ako bude ko AC3 port nema od igranja nista . Sto se tice gameplaya na gamepadu to nije to tako da se i to ne moze ocijeniti kako treba EDIT: I jos nesto, igra za PS3 je teska samo 6,3GB sto i ne daje utisak nekog posebno velikog svijeta ili grafike. Vjerovatno ce za PC biti bar duplo teza.
Ma ova igra bas nije za konzole. Far Cry 2 je bio odlicno oprimiziran, badam se da ovaj nece imat neke velike bugove. Kad stize za PC? Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
A mislim da ce ovo biti puuno zahtjevnije od FC2 ne zbog loseg porta koliko do tjeranja da se kupuje novi hardver. Kada Crysis 1 moze raditi na 1 jezgri na c2q cpuima ne vidim razlog zasto FC3 ne bi mogao na 4 jezgre istog cpu-a. A za PC izlazi valjda u naredna 2-3 dana
Probo PC verziju, jedno po sata , odusevljen! Mogu se fino nastimati detalji, kombinacija very high i ultra, da izgleda odlicno a frame rate oko 50-60fps-a Uglavnom igra se oslanja na graficku i optereti je ko nijedna do sada.