Far Cry 3

Discussion in 'Igre i konzole' started by Deniken, May 3, 2011.

1. Vedo

Vedo Moderator

Nema te opcije na konzoli ;)

Ja sam probao Dx11 verziju, sve na ultra/very high, 4xMSAA na 1920x1200 i konfa iz siga gura u nekih 26-30 fpsa.

2. dmr

dmr Veteran foruma

A sta ce ti msaa iskljuci to ba. Kad mozes igrati na konzoli na 1280x720 sto ne bi mogo na 1920x1200 bez AA :D A de probaj pokrenuti sa ovim farcry3.exe pa vidi da li ti izgleda bolje i kakve su performase.

3. Vedo

Vedo Moderator

Fps je skoro duplo bolji u Dx9 modu, evo screenova, oba na Ultra, 4 MSAA:

Dx 9:

[​IMG] [​IMG]

Dx 11:

[​IMG] [​IMG]

4. dmr

dmr Veteran foruma

jesi li ovo pokrenuo sa farcry3.exe ili si u meniju prebacivo na dx9? Ako si pokrenuo sa farcry3.exe vidi da li imas veliki fps drop kada pogledas u nebo. Meni bolje izgleda uvo sto si stavio ko dx9 :D A razlika u performansama je sto ne ukljucuje 4xmsaa.

5. Vedo

Vedo Moderator

nisam u meniju nish mijenjao, neg jednom pokrenuo farcry3_d3d11.exe a drugi put farcry3.exe

6. dmr

dmr Veteran foruma

Imas li fps drop kada pogledas u nebo, ili jos nisi dosao do neba? :D Kao sto dopunih u predhodnom postu kada pokrenes sa farcry3.exe ne primjenjuje MSAA

7. zoi

zoi Veteran foruma

I meni su bolji ovi SS od DX9 :D

8. Sena

Sena Veteran foruma

Meni od DX11, cisto jer mi nekako izgledaju toplije, a ja volim opcenito topliju boju.

9. Vedo

Vedo Moderator

Nema ba nikakve razlike, neg ta lampa nekad gori plavo a nekad crveno, pa ispadne toplija atomosfera xD

Ja ne vidim ni teselaciju nit ista drugo od Dx11 fichersa.

10. Sena

Sena Veteran foruma

Ja mislio zbog DX11 ono toplije, hehe.

A ta tessalacija se vidi u dvije igre i par benchova. :mrgreen:

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Pa nikakve razlike nema, ne kontam zbog cega opadnu perfomanse :roll:

12. Sena

Sena Veteran foruma

DX11 dodaje fichersa, ali fazon je sto mi 95% tih stvari ne vidimo.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Pa kako bi prodali grafe? :D Inače, ovo čudo mi se baš nešto igra, pobaška me ovi Vedini SSovi nafuraše :D

14. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Pa ovo izgleda isto kao kod Metro 2033. Razlika izmedju DX11 (Advanced DOF on, Tessallation on) i DX9 (Advanced DOF off, Tessallation off) nikakva.

Osim sto prva varijanta daje samo frtalj fpsova :lol:

15. dmr

dmr Veteran foruma

msaa ne radi pod dx9. A kao sto rekoh dx9 kod mene ima cudan bug, kada pogledam u nebo fpsi opadnu na 20 pa i nize. Inace bih igrao u dx9 jer mi bolje izgleda posebno vani, ovdje se to i ne primjeti toliko. Ima li jos neko ovaj pad fpsa kada pogleda u nebo pod dx9?

16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa jel toliko dosadna igra da svako malo gledas u nebesa ? :smt003

17. dmr

dmr Veteran foruma

Znao sam da ce biti ovakav komentar :D. Fazon je da sto je vise neba u sceni to manje fpsa :). Znaci kada samo gledam sumu super fps preko 50 kada je pola neba na ekranu, sto je cest slucaj 30-35 fpsa, kada je sve nebo 15-20. Ocito je neki bug, al ne znam je li do mene!? U dx11 sve ok, ali eto ljepse mi izgleda igra u dx9 :D

18. Vedo

Vedo Moderator

Probam nocas pa ti javim vala. Znaci samo u Dx 9 modu ti se to desava?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

19. dmr

dmr Veteran foruma

jep, znaci kada pokrenem igru sa farcry3.exe

20. Bonded_by_Blood

Bonded_by_Blood Aktivista

Svašta :smt003 Zaista bolje izgleda dx9, a sijalica me zbunila :D Ovaj mi hermano k'o vampir iz Skyrima na dx11 screenovima (lighting ili ne, čudno). A to za nebo je isto smiješno, zar ne bi trebao fps skočit' na max kad gledaš u nebo :D Valja ovo probat, nafuravajući screenovi!