Nema te opcije na konzoli Ja sam probao Dx11 verziju, sve na ultra/very high, 4xMSAA na 1920x1200 i konfa iz siga gura u nekih 26-30 fpsa.
A sta ce ti msaa iskljuci to ba. Kad mozes igrati na konzoli na 1280x720 sto ne bi mogo na 1920x1200 bez AA A de probaj pokrenuti sa ovim farcry3.exe pa vidi da li ti izgleda bolje i kakve su performase.
jesi li ovo pokrenuo sa farcry3.exe ili si u meniju prebacivo na dx9? Ako si pokrenuo sa farcry3.exe vidi da li imas veliki fps drop kada pogledas u nebo. Meni bolje izgleda uvo sto si stavio ko dx9 A razlika u performansama je sto ne ukljucuje 4xmsaa.
Imas li fps drop kada pogledas u nebo, ili jos nisi dosao do neba? Kao sto dopunih u predhodnom postu kada pokrenes sa farcry3.exe ne primjenjuje MSAA
Nema ba nikakve razlike, neg ta lampa nekad gori plavo a nekad crveno, pa ispadne toplija atomosfera xD Ja ne vidim ni teselaciju nit ista drugo od Dx11 fichersa.
Ja mislio zbog DX11 ono toplije, hehe. A ta tessalacija se vidi u dvije igre i par benchova. :mrgreen:
Pa ovo izgleda isto kao kod Metro 2033. Razlika izmedju DX11 (Advanced DOF on, Tessallation on) i DX9 (Advanced DOF off, Tessallation off) nikakva. Osim sto prva varijanta daje samo frtalj fpsova :lol:
msaa ne radi pod dx9. A kao sto rekoh dx9 kod mene ima cudan bug, kada pogledam u nebo fpsi opadnu na 20 pa i nize. Inace bih igrao u dx9 jer mi bolje izgleda posebno vani, ovdje se to i ne primjeti toliko. Ima li jos neko ovaj pad fpsa kada pogleda u nebo pod dx9?
Znao sam da ce biti ovakav komentar . Fazon je da sto je vise neba u sceni to manje fpsa . Znaci kada samo gledam sumu super fps preko 50 kada je pola neba na ekranu, sto je cest slucaj 30-35 fpsa, kada je sve nebo 15-20. Ocito je neki bug, al ne znam je li do mene!? U dx11 sve ok, ali eto ljepse mi izgleda igra u dx9
Probam nocas pa ti javim vala. Znaci samo u Dx 9 modu ti se to desava? Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Svašta :smt003 Zaista bolje izgleda dx9, a sijalica me zbunila Ovaj mi hermano k'o vampir iz Skyrima na dx11 screenovima (lighting ili ne, čudno). A to za nebo je isto smiješno, zar ne bi trebao fps skočit' na max kad gledaš u nebo Valja ovo probat, nafuravajući screenovi!