FIFA Mega Thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Adi_k, Sep 17, 2006.

Tags:
  1. NAILS

NAILS Moderator

Još sam u 6 diviziji pa su tu vjerovatno noobovi ali ubih brašo sa PSG-om. Poceo sam pjeniti jer ljudi igraju najvise sa realom i barselonom. Ali ih opet dobijem sa duplo vise suteva i 68% posjeda lopte pa sam se navikao. Pa eto tog gore jadnika ubio 5-1. Real je problem jer mi ronaldo prodje kroz 11 igraca. Dodje mi da ekran razibijem .. a i kada me dobije sa realom, to je sve sa ronaldom koji prodje ko metak a ne mogu mu nista.

Ali me zapadne nekada i borusija pa mi bude zao ljudi. Imam 16 šuteva po golu a oni jedan-dva.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  2. NAILS

NAILS Moderator

Kakva je igra na duhe staze ako je neko guli od pocetka ? Cujem da su kroz neki update ubrzali gameplay..

Kontamn da je pazarim ako nije bugfest kao 15.

3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ako si od onih sto su jedva cekali Fifu na kojoj 80 minuta provedes na sredini terena, onda je za tebe :D Meni je to smor i puno vise mi godi arkadni gameplay gdje ti napadas, pa protivnik, a ne igranje salate na sredini terena.

4. NAILS

NAILS Moderator

Da da bas zato pitam da li se promjenilo nesto ako su zaista ubrzali gameplay. Meni je 15 potaman samo da je manje bugova onog njihovog koližn enginea..

Kontam cak o PES-u jer i meni odgovara arkada ali je kod njih online odron.

5. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

FUT je brzi, uvijek bio, ali daleko sporije od 15. Sto se collisiona tice, puno je bolje, s tim da sad ima 3 puta vise nekih nemogucih penala gdje se igraci sudare. Sad je kontakt gotovo zabranjen u igri. Nema vise ono da ga vuces za dres ili uletis ispred njeg, sve faulovi.

6. NAILS

NAILS Moderator

Sacekat cu kakav dobar popust ali kako je opisujes, ne svidja mi se. Hvala.

7. donjapa

donjapa Overclocker

Ja nekako imam drukcija iskustva s ovim. Sa dobrom kontrolom kretanja igraca uopste nemam problema zaustaviti protivnika bez prekrsaja, cak i uklizati s "ledja/strane" a da ne bude faul, samo dobar tajming i rijesi se problem. Nekad malo vise rizikujem ali mislim da sam nasao zlatnu sredinu, i nekako umjereno "udaram po nogama" pa ne bude sviran faul.

Zakljucak: Ja pravim daleko manje prekrsaja nego u 15ci.

Kako ljudi igraju: Uzmu jednog dobrog driblera i polako izmjesaju odbranu, nema sanse da ga zaustavis, udje ti u 16terac i moras primiti gol. Kad se igra na malo vecim nivoima, recimo DIV 1,2,3 u FUT-u ljudi imaju vise skila i kontrole i odmah je lakse i obuzdavati igrace.

Na pocetku mi je bila veoma neugodna i teska za igrati, ali sad se navikao i nemam problema dati gola (dok je napocetku bilo prakticno nemoguce).

8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

isto

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Nemam ja problema sa davanjem gola, vrtio se po div1-2 opet, ali je strasno dosadna igra. Najgori fudbal koji sam igrao. Bilo je utakmica sa 1-1 u sutevima na kraju.

10. NAILS

NAILS Moderator

Da li je FUT i dalje P2W ? Da dolaze znatno jaci timovi.. ?

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Normalno lol Sad je jos dobro, nema puno jakih karti, ali kad bude TOTS krajem godine, opet ce se igrati protiv 90 rated timova :D

12. donjapa

donjapa Overclocker

Mah ima ih i sad, sve tatini sinovi :D Ja tamo uletim sa timom od max. 200.000 a oni po par milja igrace imaju, i kako onda nesto odraditi kad ti Aguero solo zabije 3 komada.

Sinoc sam uzeo i rasprodao team, koji sam kazem platio ~200.000 a nisam ni 100.000 dobio za njih ;) Stavio samo onaj default price, od 700 - XXXX, tako da su neki igraci otisli daleko ispod cijene. Necu vise da se patim, otvoriti par dobrih paketa kad bude da vidim da li ce biti stogod dobro za prodati ili ne, i igrati samo online sezone sa obicnim timovima i rajom.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Probao ovu fifu preko ea Accessa i ovo mi je najgora fifa do sad (igram od fifa 12) i to ubjedljivo najgora. U suštini su mi se od fifa 12 sve do sad svidjele, ali ova ama baš nimalo. Vratit ću se na Fifa 15 i opustit se lagano, ovdje samo frustracije.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ma sve posije Fifa 99 je lose... Nikad necu zaboraviti kad sam Fifa 98 snimio i kad je pocela muzika, i vidio nasu zastavu... od tada ni jedna nije dobra..

15. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

14 ka je bila ok, 15 je bila toliko spora da sam je preskočio. 16-ku zamalo da kupim sva sreća pa neam dovoljno slobodnog vremena za kidat živce

16. zoi

zoi Veteran foruma

16-ka je meni još sporija, snooze fest. Igra jest realnija, nema šta, ali joj je ta realnost mana a ne prednost. Dođem da se izigram a ne da se smorim. U ovim sportskim igrama treba napravit balans između arkade i simulacije. Trenutno ni PES (previše arkadan) ni FIFA (previše simulacija) to nemaju.

17. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

15-ka je bila duplo brza. Jos su na launchu ubrzali 16-ku :D

18. NAILS

NAILS Moderator

Frostbite hmm...

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  19. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kazu da ce ostali ea naslovi preci na frostbite

Sent from my E6653 using Tapatalk

20. igor.g

igor.g Komšija

Pa svi su vec na frostbite, jedino sportski naslovi kasne.