FireFox nadogradnje i nove verzije

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by ming, Jul 27, 2006.

1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Meni ako je 5 tabova otvoreno. cesto ima problema pogtovo ako ima flasha i ostalih video plugina..
    Ako je kakav kompleksan web kod odma ima probleme sa vise tabova..
    To im smatram najvecom zamjerkom..Takodje ako su dva odvojena fox prozora otvorena sa vise tabova velika je sansa za CTRL+ALT+DEL
    Valjda to isprave, inace mi se pravo svidja ali daleko od stabilnosti prethodne verzije, mislim da su ovo naglo u zurbi izdali
    NE RADI CTRL+C nego moras select-copy

2. selvin

selvin Moderator

Tale, naglo u zurbi? Nakon 12 beta verzija? :) Sto se tice ctrl+c, fercera sve ok, kod tebe je to bila neka specificna stranica ili puka slucajnost.

Kod mene nema nikakvih problema sa stabilnosti 10+ tabova, sve ide ok. Zasad sam zadovoljan.

3. donjapa

donjapa Overclocker

Ctrl + C radi normalno i kod mene kao i sve ostalo.

Pogresno sam se izrazio, znalo je zalediti dok uploadam video pa ga processira na 5+ tabova.

Ali sigurno bez problema radi na 50+ tabova, bas sam neki dan morao otvarati veci broj tabova i nije bilo problema.

4. artemis

artemis Komšija

takodjer, najvise me iritira "mutilo"... vratio se na staru...

5. metallac

metallac Aktivista

Poslije dugo godina korištenja firefoxa, zatim dužeg vremena testiranja chrome-a, prešao sam sa svega na Operu ima jedno 2 mjeseca... Utisak je da je bolja od oba ova browsera i sa njom imam najmanje problema... npr. firefox sam svaki dan XXX puta morao gasiti u task manageru jer se nije htjeo pokrenuti, chrome mi se redovno rušio.... za sada da kucnem u drvo sa operom nikakvih problema...

6. AhmeT

AhmeT Overclocker

Haman je kako kome grah padne. Ja sam na Operi bio jedno tri godine, pa na Chromeu godinu i sve pet bilo, onda se poceo nesto rusit, nije se htio upalit, sve nesto corrupted profili, pa odem na Operu, tamo opet problemi, sporo se pokrece, ne zatvori se pri zatvaranju i ostane u pozadini i sl, i opet sam na Chromeu i zasad je sve uredu, 3 mjeseca evo.

Btw, FF 5 je izasao ako ko nije upratio, meni se cini da je prebrzo to.

7. metallac

metallac Aktivista

Vidio sam danas na poslu da su izbacili firefox 5... nije mi jasno samo što ovako brzo... sjećate se koliko smo čekali upgrade sa 3 na 4...

8. zoi

zoi Veteran foruma

Sad im je druga politika, idu sa izbacivanjem znatno češće, što meni lično i ne smeta :)

9. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Da li font djeluje isprano i na 5 ici?

10. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Daj nemoj zezat, par Mb skines i vidis uzivo. Ko ce znati sta je tebi izaprano :)

11. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Mrsko mi onda opet trazit 3.5 verziju. :smt003

Nije samo meni isprano bilo, jer evo vise od polovine ljudi koji su se javili na ovoj temi upravo je zbog toga pobrisalo 4.

12. daco87

daco87 Aktivista

ovo s novim App Tabs na 5 je odlicna stvar :D

13. zoi

zoi Veteran foruma

To imaš još od 4 :D

14. daco87

daco87 Aktivista

nisam znao da je bilo na 4 :)

15. HamziBeg

HamziBeg Komšija

16. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

Ma bjezh ba, ovo je pretjerivanje. Ja se ne micem sa trojke jos najmanje pola godine :)

17. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Meni je Firefox od verzije 4 toliko trom postao (još kada otvorim više tabova) da sam se prebacio na Google Chrome ...

Nisam se nikad trebao micati sa 3.5 :(

18. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Nisam imao problema ni sa v4 ni sa v5 verziom (v5 koristim kući a i na poslu). Ali iskreno, bez kopanja po njihovoj dokumentaciji i po internetu, kao obični korisnik, nije mi uopšte jasno kakva je razlika između v4 i v5 a kamo li v6.

19. pac

pac Komšija

Dali je vama i dalje chrome brzi od ff-a?

20. Deniken

Deniken Aktivista

Firefox mi nudi nadogradnju na verziju 6. Zanima me ako nadogradim, da li ce mi automatski ostati sve zabiljezene stranice koje imam u sadasnjem firefoxu (verzija 5), a imam ih tonu?