FireFox nadogradnje i nove verzije

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by ming, Jul 27, 2006.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Ja koristim Brave otkako je izasao. Meni je najbolji pretrazivac, koristim ga na svim uredjajima.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

2. kvaju

kvaju Komšija

Firefox desktop, Safari mobile, kad sam na Androidu FF opet.

Ne sviđa mi se smjer u kojem je krenuo FF, guraju AI.
    Dok god ok radi, pa makar i sekundu sporije koristit cu ga, idem mišlju da ne zelim da Google preuzme [emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]% i ovog trzista

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Koristim ja Brave na telefonu odnedavno i uzasan ima UX. Ostalo tj blokiranje reklama radi kako treba.

Ja otkako sam presao na android najvise sam koristio Chrome, zatim predjem na Bromite tj sad Cromite koji je kao Chrome samo sa integrisanim adblockerom. I odnedavno desi se da adblocker u njemu prestane raditi kako je prije radio i budem primoran preci na Brave.

Znaci uzas. Prvo sto mi je uzelo vremena da skontam kako da podesim google password manager da radi jer su mi tu svi passwordi. Drugo ovo za UX sto spominjem u Cromite sam mogao ubaciti shortcut za novi tab pokraj url bara, i preko toga imam brzi pristup za otvaranje novog taba. Dalje, kad kucam url, recimo hocu da otvorim hardware base forum, moram kucati sve od pocetka. Dakle, moram upisati forum.h i onda mi tek izbaci hwb forum i mogu tek onda kliknuti na pretragu da otvori forum. A da krenem kucati samo hardwarebase, nece ga izbaciti u pretragama.

Onda imam ovaj toolbar na dnu sa shortcutima koje ne mogu ni customizovati. Imam home, bookmark, search shortcute koje uopste nikad i ne klikam.

Ima tu jos par stvari koje mi trenutno ne padaju na pamet, al svakodnevno me frustriraju.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je password manager bitwarden. UI mi je ok, stavim address bar dole, i ponujem favorites na homeacreen

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ja na android koristim Samsung browser, odgovara mi nekako a najviše mi odgovara što ima onaj video player koji nisam našao nigdje drugo i ne prelazi mi se zbog toga.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ja brave najvise koristim jer ima najbolji add blocker vec integrisan, evo par godina radi odlicno out of the box, a sam pretrazivac kao i svaki drugi, sve je to u pet deka.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. Qler

Qler Veteran foruma

Usput, Samsung Internet je sad dostupan svima na Windows. Sinoc sam i njega snimio da vidim kako radi. Ali inače izbjegavam ove programe koji rade samo na jednoj platformi. Zato i imam i FF i bitwarden, jer to imam na svim platformama.

8. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Da li je moguce na Brave mobilni da se logiram kao chrome na pc i da mi povuce sve bookmarkse history i sl od chroma i da bude obostrano kompatibilno?

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Evo sasvim slucajno naletim na opciju u postavkama za ovo pretrazivanje. Sad kad upisem jedno slovo izbaci vise rezultata.

Dao bih se kladiti da ovoga nije bilo prije nekoliko mjeseci kad sam poceo koristiti Brave jer sam bio presao sve uzduz i poprijeko.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Da, ima sync. Nema account kao ovi ostali browseri, nego sekiras code ili passphrase upišeš, ali end result je isti...

forzamilan likes this.
  11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Na jakom telefonu,svi pretrazivaci su dobri,jer otvara instant a na slabom telefonom,nijedan ne valja,jer sporije otvara :D
    Ja ih koristim haman pa sve na raznim telefonima i jedina razlika je u tome koji ti se UI vise svidja.
    Chrome mi je default i na mobitelu i na racunaru,drugi mi je Brave a za forume koristim iskljucivo Operu i njoj ne cistim nista,da sam uvijek ulogovan,jer ne koristim tapatalk.
    Ali u principu,ne znam da mogu primjetiti neku razliku u radu na istom telefonu...svi nekako isto rade.