Da nisu uradili swap, mozda, samo mozda, je Lando imao sanse za pobjedu. Ovako je bila pozicija za vratit i nista nije mogao uradit. Ali, da Oscar nije usrao prednost od 4s sa par izlijetanja sa staze, nista od ovog ne bi bilo. Hamilton spasio utrku, bilo je pravo zabavno gledat njega i Verstappena.
Zakljucak: Njih dvijica i jesu prava klasa. Ovo ostalo je samo ako se bas kockice slože. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Pa.max je imao očajnu utrku, kada pobjedjujes imaš i sreće pa onda možeš bolid sendat metar u zrak i da mu ništa ne bude, ili da ti pukne guma i da opet peti završiš. Realno lando je top kalibar ali već drugu za redom ga jedna greška (start) košta pobjede Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Izvlaci max iz tog krs auta Drago mi je vidjeti, ako nista, da su Maxovi navijaci na temi priznali da je Hams ipak babo igrice
Mnogo je srao po teamu, autu, strategiji. Zna da McLaren ima brzi auto, i dva dobra vozaca, WCC uzimaju ako se ovako nastavi. WDC, ne znam bas. Ali ipak je highlight bio Norrisov radio. Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeste redbull strategijom odradio svoju najbolju imitaciju ferrarija A kmecanje na radiju je postalo standard, na nivou su djece iz treceg osnovne.
RB ima sreću što.je na početku onako dominirao inače već šestu utrku se bore sa jednim vozačem. Sad i da mjenjaju vozača je pegla, niko ne se ne može prilagoditi iste sekunde na tim i bolid Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa dobro, nije uništio u potpunosti bolid i to je napredak. Da je on na razini i da se kvalifikovao p4 ili p5 pa da mogu nešto uraditi sa njim kada maxu zapne bila bi druga priča Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne znam za vas ali jedna od stvari koja mi najvise smeta u ovoj eri je undercut. Nikakav poseban skill ne treba, samo udji prvi i cuvaj gume 90% utrke. U doba dolijevanja goriva je za uspjesan overcut trebalo biti vozacina za odvesti brutalne krugove na potrosenim gumama.
Baš tako, bilo je da ostaneš sa praznim bolidom na potrošenim gumama u kojima je ostalo 10% snage za par quali krugova, tad ako ne pogriješiš si imao fastest lap i poziciju gore, sad je to sve izgubilo smisao. Iako su sad vozači puno sposobniji prije se znalo ko ima muda
Izbacivanje doljevanja goriva je najgora stvar sto su učinili. Prvo kvale su bile zanimljivije jer je bilo nagađanje koliko ko ima goriva, a utrke zanimljivije i bilo lakše propratiti, sada kada krenu svi u box možeš propratiti prvu četvoricu sta se dole ispod događaja nema šanse Sent from my SM-S911B using Tapatalk
I ne bih rekao da je sad nivo nesto osjetno veci, ako ikako. I tad i sad je na gridu trecina vrlo dobrih, trecina solidnih i trecina losih.
Može biti i bias djelimično ali kad se realno sagleda... Sad staviš svježe medium gume kad hoćeš i napraviš najbrži krug i sa osrednjim bolidom, prije kad odeš po nove gume automatski si na stazi sa težim bolidom, znači morao si imati sweet spot za najbrži krug, i kad ga napraviš znaš da si bio u 90% najbrži vozač utrke. Sad kad priđeš na 1 s. Znaš da je vozač ispred siting duck i da ima min. šanse za odbranu. Pod sposobnijim vozačima mislim na ove koje školuje akademija od malih nogu, sad sa 17 znaju kako odgovarati novinarima, istrenirana vojska, mada jedino što jest zajedničko je i dalje taj x faktor koji ti treba da odskočiš od drugih.
Kvaliteta grida nekad i sad je nebo i zemlja. Prvih deset je bilo ok ostalo katastrofa, sada osim.sargenta sve top vozači Sent from my SM-S911B using Tapatalk