Hamilton ja mislim jos ne moze da vjeruje u kakav je javasluk dosao... Ovo prelazi granice zalosnog i tuznog... ovo je neki novi lvl...
Nakon Mercedesa sigurno je šok. Jedina ekipa koja raspravlja doslovno cijeli krug sa vozačem o taktici i ulasku u box. Sa druge strane ovu utrku su maksimizirali, uradili su sta mogu. Najgore sto izgleda imaju odličan bolid ali ne mogu ga spustiti dovoljno da ne sastrugaju onu dasku, kada dodje fix za to sezona gotova. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Od prvog kruga je Antonelli trebao pocet kocit one iza njega da napravi razmak Russellu da odradi pit stopove. Na startu utrke stavit Russella na soft gume i rijesit ih se odmah. To bi makar dalo neku sansu Russellu, naravno Kimi bi bio zrtvovan tu.
Upravo to se izgleda pokazalo, sad kad u Monaku svakako svi voze sa podignutim bolidima. Očito su napravili fundamentalnu grešku od koje zavisi komplet aero, oatatak bolida i motor očito na nivou.
Hamo je ubio sve u karijeri do kada su nastupila ova pravila 2022. Jednostavno ne odgovaraju mu ovi bolidi koji ne nagradjuju kasno kočenje oko čega se vrti njegov stil vožnje. Sad da li je najbolji ikad koji se ne moze prilagoditi u sve sto sjedne je pitanje. Max očigledno moze. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ignoriras koliko je Red Bull prilagodio bolid Max-u, lik ima ekstreman setup. Stavi ga u bilo koji drugi bolid i ne bi bio "vanzemaljac".
Jest kako da ne. GP2 ubio, dominacija, prva sezona zamalo titula pored Alonsa. Barem jedna pobjeda i kada su bolidi kante bile i da ne nabrajam dalje. Ljudi imaju pamćenje ribice, kad treba nekog pokopati tu su prvi. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jasta radi, kako da ne. Daleko od toga da je bolid kanta, ali lik je izvukao 150% iz njega. Opet isto, nikad ne proznat da je neko dobar. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dobar je on vozac, niko to ne spori. Citava “fama” oko njefa kao vanzemaljca je bazirana na tome da je pojeo sve svoje timske kolege kroz godine. A stvarnost je da voli ekstremno upravljivu prednju osovinu, naustrb gripa zadnje osovine, jer mu to godi i tako vozi kako vozi i ima uspjehe koje ima. Albon je dobar vozac recimo, pa ga nije bilo nigdje, a upravo on je najbolje objasnio kakav setup hoce Verstappen. Stavi ga u McLarena sad i bice sporiji od oba vozaca. Ali kad bi McLaren bio u stanju da postigne setup kakav Verstappen zeli, mislim da bi ih nadmasio, ali ne u odnosu na ono sto bi oni tada radili, nego u odnosu na ovo sto sad rade. Cini li ga to boljim vozacem? Da. Ali pod * Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma i Hamo i Max su odlično vozači. Samo je problem što koliko ti dobar bio ako voliš ili kantu ili sa inženjerima koji ne znaju ko je u sporom a ko u brzom krugu, džaba ti sve. Albon je meni uvijek bio beton, evo i sad, ubija onaj bolid izvlači sve iz njega. Siguran sam da bi u konkurentnom bolidu, podešenom kako mu odgovara, i on ubijao.
Naravno da si kralj ako možeš vozit luđački podešen bolid. Meni je na LFS jedan vanzemljac dao setup, nisam mogo tri kruga sastavit.
Vidjeli smo prve polovine 2009., 2022., 2024., dosta trka 2011., 2013., lik pada u sivilo ako bolid ne ide po tracnicama, tad ga i timske kolege uzimaju, sreca mu je sto je 90% karijere proveo u top bolidima.
Ah famozni set up. Lik je bio brzi od prime riciarda, na njegovom levelu od pola sezone kada ja došao u RB. Ne znam sta je problem sagledati stvari realno iako npr nekog ne gotivis. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nije bio brzi, nego bara-bara. Kao Hamilton i Alonso 2007. Ista stvar. I nije bio ni brzi od Sainza dok su bili u STR, nego isto bara-bara. Sent from my iPhone using Tapatalk