Previse vozaca je islo na travu i profitiralo. Nije to bilo “regularno”. Samo je Hamilton kaznjen, a bio je zapravo zrtva u prvom krugu. Sent from my iPad using Tapatalk
100% bolje da niko nije dobio nista, treba pustiti se trkaju. Sad idu staze na kojima će biti mclaren jak, mislim da ovdje max ipak Nema šanse. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Usporio i prošao pored njega, vratio odmah u slijedećoj krivini, nije mogao više fer ispasti obzirom o kome se radi. Ako je tako lik se još nije izliječio od traume zvane Max.
Max je izašao gdje je trebao biti da je savladao zavoj. Problem je sto je uletio da.ne moze savladati cak i da ga nisu izgurali na rubnike ili bi možda čak i savladao zavoj ko zna, zato i jeste najjaci u tim sivim situacijama, unutar pravila jedva. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ovo je vikend gdje se prvenstvo lomi, konto sam piastri ce nesto.uraditi, ali evo uradio je. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nista jos nije sigurno, ali cini se. Opet ko zna kakvo ce sutra vrijeme bit, ko ce koga klepit. Ja pretpostavljam da ce Verstappen startat iz pitlane-a, jer ce garant promijenit setup ili dijelove. P16 ili P20, nije velika razlika.
Katastrofa, piastri se izgubio. Kao sto rekoh, ovo je vikend gdje se lomi, sutra ce se Nosrris opet prošetati a realno RB nema sanse, mada su ovaj vikend bas katastrofa. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Lando me pozitivno iznenadio, izgleda da je poradio na psihološkom dijelu, pokazuje zrelost kakvu nije imao ranije. Ništa još nije gotovo ali je na dobrom putu da osvoji.
Meni je ovo najgora staza u kalendaru, kratka,manjak mjesta za preticanje, vrlo dosadna kad nema kise da resetuje postavke kod sc.
Upravo si opisao makar pola staza u kalendaru Nije do staza koliko je do bolida koji su odavno preveliki. Da imaš bolide iz ere Šumahera i Hakinnena bilo bi puno više preticanja.
Pa ima ih jos definitivno, - monaco je u vrhu, ali eto ona je "monaco" pa zato. Ali definitivno preticanja nigdje, ako ne izadje SC ili nesto, zanimljivija sjednica lokalnog karaktera nego trka..
Pa ova staza em sto je jedna od najboljih em jedna od boljih za preticanje Ljudi zaborave, ali u doba hakinena i Schumachera proricanja je bilo pet puta manje. Kakav god drs da je omogućio je bolje utrkivanje Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ne slazem se. Ranije, bilo je dosipanje goriva, i automatski vise pit stopova. Bilo je puno vise “preticanja” zbog kombinacije strategije, goriva i novih guma. Gume su manje trajale. A jesu bolidi bili manji, i staze generalno bolje. Bilo je vise “prirodnih” utrka, nije bilo gradskih, itd. Na nekim stazama danas je dzaba i DRS jer se i dalje ne moze pretex. A DRS preticanja i kad se dese, cesto su prelagana. Sent from my iPhone using Tapatalk
Dosipanje goriva i taktika nema veze sa pristizanjem na stazi. I meni je draže bilo kada je bilo dosipanje goriva, ali sti se tice borbe na stati toga je bilo u velikom procentu manje. Prije bude jedna ludnica utrka u sezoni o njoj se godinu dana prica, sada bude jedna dvije relativno dosadne odmah plakanje Sent from my SM-S931B using Tapatalk