It is no longer a secret to anyone that each cylinder has a second micro chamber in the head (no more than 2 cc) which fills up at room temperature, ensuring the compression ratio of 16:1, while when hot it is “deactivated” thanks to the considerable pressure that is generated in the combustion chamber and which occludes the tiny connection hole. Iz teksta, sad koliko je tacno. (Kako znam u pravilniku je zabranjeno)
Pa zar nisu tek tako promjenili kad je ferrari varao na protoku goriva ili kad je ferrari skontao kako da spusti bolid nisko a da se ne potrosi daska? A isto tako zar nisu kad je mercedes plakao zbog poskakivanja bolida pa su donjeli naredbu da svi moraju podici bolid i ako je to mogao samo uradim mercedes i ne bih imao vise problema. Previse rupa koje se mogu iskoristit ostavlja se u pravilniku koji je iz godine u godinu sve gori i gori. F1 je davno umrla zbog svih gluposti i ogranicenja.
Kao sto vec rekoh, neke se stvari mogu mjenjati, Ferrari je mega varao sa protokom goriva dok je ovo nemoguće ispraviti do australije, jedino da izbace sve timove sa merc motorom. Uvijek je ovako bilo, nema sezone da neko nesto nije upalio, a sta toga prodje nezapaženo. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Smanjis kaloricnost goriva za te timove, protok itd itd. Uradi se procjena koliko donosi KS i onda smanjis za tu snagu. Davno bi nasli rijesenje da nije u pitanju i Britanski tim.
https://www.instagram.com/reel/DU7ykSnCbJ_/?igsh=dWFudGZ0M2ZvZ3Yy Ovo se nije ovekivalo Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Davno bi ti bilo rješenje za sve, naprave se specification bolidi, svi isti i cao. Ali ne bi onda bilo zanimljivo, zar ne. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ferrari se izgleda najvise potrudio oko novosti ali ce izgleda popusiti zbog tih pravila Vec se cekao odluka FIA da zabrane. hhh (nije tesko kopirati samo krilo, samo je pitanje jel povezano s aerodinamikom citavog bolida)
https://youtube.com/shorts/WUI_GM2VAVw?si=UAUuV_2k_880g2PR Ludo izgleda. Ko ima vpn konektuje se na italiju i ja yt skysport f1 prenose live Sent from my SM-S931B using Tapatalk
To sam I ja kontao predloziti da se skontamo, moze 6 uredjaja.. pa evo ako neko hoce bujrum Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa dobro, sto mora sest. Sto se mene tice 4-5 je ok s obzirom da se placa na godinu dana opet je super povoljno Sent from my SM-S931B using Tapatalk