https://www.instagram.com/reel/DVYMVUzmSp1/?igsh=eXlyMWdxNjZnejFn Ove arapske ce biti otkazane, steta za Bahrein uvijek dobre utrke. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ima ovdje Newey-eve krivice debelo, gdje ces tik pred sezonu zahtjevati tolike promjene pakovanja. A ovo da ce se trajno ozljediti mi zvuci kao bullshit politicka prica, mozda da im produze rok za homologaciju.
Ne mogu da vjerujem da prave istu grešku kao 2015 kad su faktički 5 godina kasnili jednu godinu sa razvojem, sad su morali čekati Neweya da uopšte počne da radi zbog "gardening leave"-a. Sad će faktički proći godina da uopšte bolid profunkcioniše a imaju Strolovića iznad glave
I meni nije jasno. Ti Japanci su opiceni, ili totalni flop ili dragulj nema sredine Možeš ti kriviti pakovanje koliko hoces, imali su drugi najbolji motor RB je iz njega izvukao solidnu jedinicu za ovu godinu, ovi nemaju izgovora. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Napustili F1 2021, izgubili inzenjere koji su tad radili na motoru, te za nove motore kasnili godinu dana. Posto nisu bili prisutni u vrijeme kad su se kovala pravila za 2026, nisu mogli ni na to utjecati.
Uze Beganovic u f2 prvo startno mjesto. A u f1 prvi trening ferrari - redbull se bili odvojili od ostalih, Lec prvi. Sad drugi i vec je Mercedes se tu ukljucio, sto bi rekli odvrnuo motor. Aston prvi 0 krugova, sad se malo provozaom
Mercedes izgleda dobro, vidjet cemo. Trebaju ograničiti snagu struje, smjesno izgleda kada drže gas do poda u zavoju a bolid usporava. Mimo toga ovi bolidi izgledaju sto puta bolje na stati, vizaci se bore sa njima, nisu na šinama Sent from my SM-S931B using Tapatalk
https://www.reddit.com/r/formula1/c...vember_newey_lawrence_stroll_and_andy_cowell/ Koji cirkus, prije 2-3 mjeseca "saznali" ono sto mi forumasi znamo 2-3 godine, ko ovdje koga zajebava.
Mercedes napravi haos u treningu 3. 0.6 Russel brzi od hamia ali se Antoneli slupa, mozda i propusti kvalifikacije. Izgleda je mercedes napravio pravi bolid jos TRIK s motorom pokazuje sve, ostalim timovima jedino ostaje da se nadaju da kad pocne nova primjena kontrole kompresije da ce mercedes izgubiti ili cemo vidjeti opet dominaciju mercedesa. Za Ferrari uvijek ima SLJEDECA godina