Svaka vama čast, pa još uvijek direktno Australiju gledate Kako nije dominacija kad je pobjednik očit, kad dođe standardna staza tu će tek da bude spanking
Ja sam odgledao f3, f2 i f1. Zao mi Beganovica u f2, startovao prvi, los start pa 6 bio i onda progurao do drugog mjesta, cak poceo i prvog stiskati i kvar na pola utrke.
Prva polovina utrke je bila zanimljiva, druga za prespavati. Zao mi Hadzije sto ispade, a Barmen i Lindibal su iznenadjujuce dobri, bilo je borbeno.
Mercedes na drugoj planeti. Jest da je Ferrari opet nadmašio sebe ali da su i išli u box opet bi ih merc uzeo, imaju preko pola sec prednosti po krugu. Isto ovo preticanje, ako su se žalili da je drs vještački sta reci za ovo. Plus debili nemaju grafiku barem da znamo kad koriste boost i stanje bazerije kad je sad baterija najvažnija Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nova su pravila, prva sezona je obicno ovakva. Samo mi nije jasno imali su 9 dana testiranja prešli pola sezone po kilometrazi i sad tek kontaju kako radi deployment. Slušam Zack Browna u utrci kaze lando u drugoj polovini utrke skontao. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jebiga nekad se puno vise testiralo. Rekoh ja da ce ovo bit test, za sve izuzev Mercedesa. Oni su to skontali ranije. Dobro su se pripremili i to pocinje od dizajna do testiranja. A i napravili su najvise krugova u testovima ove sezone. Osim toga vidjelo se sta rade vec drugacije od drugih. Davno poceli long runove npr. Sent from my iPhone using Tapatalk
Nadam se da ce sto prije ovo ostali riješiti. Biće dobro ako se ove arapske utrke otkazu pa.bude pauza. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dobiće Patch za dvije tri utrke , tačno se vidi da zaostaju, ali ih je Đorđe svejedno omlatio u T3 i na ulazu i izlazu.
Sad su HEV, predlazem da postanu PHEV, neka odu malo parkiraju, popiju kahvu i pojedu kolac dok se bolid puni.
Meni je ovo bolje nego ona bljuvotina od 2014 do 2017. Barem izgledaju bolje, dobro se vozi, riješit ce se ovo samo prva sezona uvijek zaplati Eco zašto novi bolidi imaju potencijala. Samo mi nije jasno sto nisu stavili manju snagu struje a da imaju normalno baterije kroz krug, bolje bi bilo i za boost mod i za normalnu vožnju Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ima ovo sve potencijala, klasika je da se žale ovi što gube, najgore što smo vidjeli od Formule je 2014.
Nakon jedno 10 godina upalim F1 oko podne timeshift na RTL-u iznerviram se zamraceno na MojaTV i onda skontam radi na Arenama. Bilo je zanimljivo prvih 10 krugova, jedino mi je bezze sto nisu pratili Verstapena kako se sa predzadnje pozicije gurao al valjda za to treba platiti F1 TV Pro paket. Ako Merc ne unisti sezonu uzimajuci prva dva mjesta narednih 5 utrka, mozda i bude opet zanimljivo za gledati.
Dominacija Mercedesa, za ferrari uvijek ima sljedeca godina jer se i Mclaren ubacio ispred. Nada se ca promjene pravilnika oko testiranja kompresije makar malo usporiti mercedes. (sreca za timove koji ne koriste mercedesov motor sto nece biti izgleda utrka na bliskom istoku pa ce biit velika pauza, manje poena da uzme mercedes)
Pa koriste OP motor na gridu, neće postati haas preko noći. Kao što rekoh, dominacija Mercedesa, vidjelo se i prije sezone na kraju testiranja kad su greškom pustiti Russella da izdominira. Po ko zna koji put, pokazuje se da je u F1 bolid najbitniji. Kimi drugi a Max osmi.
Nisam baš očekivao reprizu 2014 ali tačno je tako. Ista priča svake godine Melburn nije neki pokazatelj itd. kad na takvoj miki maus stazi imaš pola sekunde po krugu šta će tek biti na ozbiljim stazama. Tu će se nešto Mc i Ferrari boriti ako Ferrari ima ikakvu motivaciju za to. 2 Sekunde u sprintu RB-a su jednostavno da umreš od smijeha.
Jos je pitanje krije li mercedes jos snage u motoru jer fia ce dozvoliti ostalim proizvodjacima da rade na motoru ako je velika razlika.
Vidjet cemo za utrku. Jednostavno ih operu na pravcima pola sekunde. Sent from my SM-S931B using Tapatalk