Nažalost Mercedes je na drugoj planeti. Ostali su tu negdje, bilo bi top da ovi nisu ovoliko brzi. Jos mi nije jasno zašto ne prikazu kada neko koristi boost. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
I ja gledam od 98. Siguran sam da sad bude utrkivanje kao 98. koje bi plakanje bilo kad su utrke bile bez ijednog preticanja. Meni ne smeta ovaj boost, jednom kad se razmaknu vise od 1sec sve je po starom, ali ovaj super cliping je BS, posebno u brzim zavojima gdje nema vise limita gripa nego bi ga i ja mogao onako odvoziti turistički. Nadam se da ce to rijesiti izmjenom pravila na neki način. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nije nevazno kako to izgleda iz kokpita, ali za nas koji gledamo, ovo definitivno ne lici na F1. Ako je neki team dominantan, to je ok. To nije problem. Problem je kad se krenu natezat pa prestizat po 5 puta. To je nidje veze. Realnost je da je Merc brzi i po tome bismo ih trebali vidjeti kako odmagle naprijed i niko im ne moze nista, jer im niko ne moze nista. Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa zar nije i sad tako. Samo eto treba im pet krugova. Mada u utrci Ferrari nije toliko daleko koliko zaostaje u kvalama mada teško da se moze sta promjeniti da stignu mercedss brzo. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ferrari je samo trebo ostat sekundu iza, ne preticat, i u zadnjem krugu prec. Ovo je vise kao Indy sad.
Ma nema sanse. Merc ima barem 0 3 sec po krugu u utrci, čim se odvoje vise od 1,5sec game over. Ferrari moze prvih pet krugova nekako to držati ispod 1sec i onako se prelaziti, čim gume malo popuste i jedan los zavoj da se ovi odvoje, gotovo. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dakle bolje da se vozi u krug bez preticanja nego da ima preticanja. Ne znam kako da prokomentarišem tu izjavu a da budem pristojan.
Opet da mi neko stavlja rijeci u usta. Jasno je na sta se odnosi “natezanje”. Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, ali prije je bilo gotovo nemoguce preci pa se pojavio drs, ista je priča bila. Nema tu neke razlike, podjednako je vještački ali po meni bolje nego da se sve svede na taktiku i boxove. Samo da riješe super cliping i bice ok. Ovu sezonu djordje šampion i to je to Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Nije ni to sigurno, Ferrari će biti tu blizu, a nema još puno utrka do te promjene pravila. Kako će poslije biti ostaje da se vidi.