Od iduce godine idu hibridi 60/40 u korist ICE u odnosu na sadasnjih 50/50. Tako da idu u dobrom smijeru.
Zaboravljate da je ovo format pogonske jedinice jos od 2014. sto je vec 12 godina. Ovo je nova verzija tog sistema za prvu godinu je sasvim ok. Da je utrkivanje dobro niko to ne bi spominjao, a nije lose utrkivanje. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dobre kvale, čarli pogubljen, hami leze ovi bolidi, izgleda kao u najboljim danima Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Brzi je izgledao Leclerc. Mislim da je odlicno da u prvoj godini novih pravila, gdje su i novi motori i novi bolidi, imamo tako malu razliku izmedju teamova sa razlicitim motorima. BTW, Hadjar odlican, ravan Verstappenu ovdje. McLaren slab, al opet nekako ocekivano. Miami je bio izuzetak.
Hamo na limitu, vidjet ćemo u utrci kako će biti. Ferrari je najviše nadogradnji donio od svih timova, ako se dobro sjećam 5 ili 6, dok je većina ostalih jednu dvije.
Jest, Ferrari je kasnio sa nadogradnjama, nisu nista bili donijeli recimo u Kanadi, a svi ostali jesu. Evo bas o njihovim novostima:
Hamo je jedan krug sastavio kako treba i to ovaj zadnji, mislim da bi bio ispred čarlija. Sutra bi bilo zanimljivo da uzme djordja na startu da ih malo uštopa, a da se mercedesi pozadi opet rokaju Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Lec puca pod pritiskom od Hamia. Hamilton sve bolji i bolji. E sad treba skontati jel ovo ima kakve veze i s zabranom mercedesovog trika s kompresijon i jos cinjenicom (ako sam dobro procitao) da ferrari koristi topliji usis na 110c, dok su gurali 90 prije ovog. (Nisam bas siguran jeli temp usisa ali motor je projektovan za topliji usis)
Merc je i dalje bolji bolid u svakom segmentu posebno jer su imali duplo manje nadogradnji a i dalje najbrzi. Kad su bili brzi u monacu sve je jasno da nije samo do PU Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma nije ni ovaj zadnji sklopio kako treba. Da je prvi sektor bio zeleni bio bi na pole. Ovako je se provukao sam jednim zutim jednim ljubicastim i jednim zelenim. Al bilo kako bilo drago mi ga je vidjet da se opet bori za vrh. Ako uzme djoku na startu i povede naci ce ferrai nacin da ga zajebe.To je jedino sigurno
Hami je izgubio prvu poziciju na samom kraju, tacno prije cilja. Ima telementrija i gotov citavu stazu je bio ispred Russela, na kraju je izgubio zbog nedostatka snage - potrosene baterije, tacno pred ciljem.
Istina ali isto s obzirom na malu razliku da mu je prvi sektor bio zelen uzeo bi pole. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Kako nije kad je sa pola sekunde sporijim bolidom izvukao 6 stotinki razliku? Odvezao je vrhunski krug, a sa Ferrari strategijom se nikad ne zna.
E dobro ste za taktiku. Vrelo, deg ogroman ljudi sravili hamu na soft Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jel moguce da ferrari nije usrao stvar??? Jos sad samo se mercedesi pokolju i da Hami motor izdrzi do kraja. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ne kontam im ovu taktiku Ferraria za Hamiltona. Stici ce ih sve ali ce potrositi gume jer nema sanse da medium izdrze do kraja.
Moramo poslati mail izvinjenja Ferrariju Ali evo hamo pod istragom, samo fali jos 5sec kazna Sent from my SM-S931B using Tapatalk